Īpašnieka tiesības.

Iegādāta māja, samaksāta nauda utt. Vienīgais īpašnieks esmu es, reģistrēta zemesgrāmatā. Atļāvu iepriekšējai saimniecei, kura gan bij tur jau īrnieka statusā palikt, kamēr atradīs sev dzīvesvietu un es sākšu remontdarbus. Tagad es no viņas netieku vaļā, izdeklarēt pašvaldība atsakās un viņa man vicina kaut kādu papīru, kur ar kaut kādu firmu noslēgts līgums par mūža uzturēšanu un to ka viņa tur var dzīvot, bet nav notariāli apstiprināts.Šī firma bankrotēja un pārdeva īpašumu un es jau pēc tam tam viņu iegādājos no privātpersonas. Viņa ir tā uzkundzējusies, ka jūtos kā īrniece. Ko man darīt?

cilveex (2011-04-14 21:07)      Šadi jautājumi jau rodas no nezināšanas un tikai dabiski ir nebūt zinošam, jo tas ir par daudz samudžināts, kur vienā nozarē iespecializējies jurists nebūs mazaks lohs par likumi.lv lasīt mākošu pilsoni, nozarē, kuru tas nepārzin.
Man ir savstarpējās palīdzēšanas zituācija ar vairākiem saprātīgiem juristpilsoņiem un saņemu konstultācijas pēc vajadzības un kad mani ar degunu pavadā pa likumu peripētijām cilvillikumā, par pretrunīgām vietām, tad skaidrs, ka labāk prasīt un velreiz prasīt padomu, nevis lekt pliku dienvidu pusi nātrās, uz savu galvu.
Cita lieta, ka pavaicāt oho.lv ir par freiju, bet pie tiem fruktiem 25-30 beigtu zivju par stundu, tikai konstulteišens. Mja.

trumulis (2011-04-15 08:56)      Lapsa, vienīgo reizi iesaistīšos ar tevi sarunā, man nav patīkami kontaktēt ar vulgāru cilvēku, kur nu vēl ar sievieti(ja vispār esi sieviete).....
Tātad, pēc tavas teorijas bauris ir tas, kurš nopircis īpašumu, maksā par to nodokli, un nevar izmantot savu māju? Civilizēta un cilvēcīga attieksme ir tikai tam, kurš tevi šantažē ar tieši šim gadījumam uzrakstītu līgumu, ar neesošu firmu?
Ļoti vecs un atstrādāts krāpšanas gadījums. Un neviens nav pasargāts no šādiem gadījumiem, tikai pajautājiet sev, vai jūs nekļūsiet šādā gadījumā ciniski, un septiņu gadu garumā maksāsiet īpašuma nodokli, advokāta un tiesu izdevumus.
Nē mīļie, jūs pirksiet tantei citu nekustamo īpašumu, lai dzīvotu savā:)

boogeyman (2016-01-28 17:54)      Es ar reiz nopirku dzīvokli ar īrnieci, izmēriju durvju izmērus, aizbraucu nopirku, sagaidīju, kad iedzērusi tad tālāk jau varat iedomāties, bija jautri.
Tu tak pirki no īpašnieka, domāju, ka viņš pie notāra apliecināja, ka bez īrniekiem u.c.nevajadzīgiem sarežģījumiem?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu