Uzturlīdzekļu summas izmaiņas

Pie šķiršanās parakstijām vienošanos ka bijušais vīrs maksā uzturlīdzekļus katram bērnam 150?? apmērā. Jautājums. Vai šī uzturlīdzekļu summa palielinās automātiski, ja tiek pacelti minimālie valstī noteiktie, vai ir jādodas pie notāra un jāpievieno pielikums pie vienošanās, kas paredz maksājuma palielināšanu?

LaskovijMerzavec    1 Vienošanās tika slēgta, kad nebija pretrunā ar likumu!

Jā, taisnība, ka neturpina maksāt 18%, bet ligumā ir summa + PVN. Bet ja ir fiksēta summa ar ieklautiem nodokliem, tad viena vai otra puse dabu samaksāt vairāk, ja citadi nevienojas! Pvn izmainjas neatcelj ligumu!

Jaunizceltajiem juristiem un CL parzinatajiem vajadzetu iepazities ar pielikumiem, grozijumiem un tā tālāk….

Un ja ex maksā 150 sievai, bet 35 iedod pašam bernam (maisu ar kartupeljism) tad vinš ir izpildijis savu pienākumu, jo CL nav teikts, kādā tieši veidā!
2023-11-07 16:32

CoCoSan  1   Red, met mieru. Jo vairāk bauru, jo stabilāks ienākums. 😉 2023-11-07 17:58

Krizantema      Staigāt turpu, šurpu, vienas ģimenes, otras, trešās.
Neskatieties seriālus. To var atļauties vien mazs %.
Visiem pārējiem, jāturpina, kā sākuši.
P.S. Šodien to pateicu radiniekam. Un to kārtējo mīlestību, uz nagliņas....
2023-11-07 19:53

Epifanija    3 Kad darba vietā paceļ algu, tad tiek pārslēgts līgums ar darba devēju par jauno algas apmēru, viss ir tik vienkārši un saprotami! 2023-11-07 21:39

Freddy Krueger  1 1 Mja, Reds - meklē nu Epifānijai garšojošu dzērienu un ej ka pie viņas pamācīties... xD
Bet labāk nemēģini konsultēt ļaudis par jautājumiem, par kuriem tev saprašanas trūkst...
2023-11-07 22:49

CoCoSan  2 1 Nu pizdec. Tas, ka tai 3jotnei smadzenes izēdušas cērmes, zināju jau sen.
Bet nelaime tā, ka šitos idiņus salasīsies citi idiņi un noturēs par baltu patiesību, tādu kā, ja daļu uzturlīdzekļu izmaksā kartupeļu maisos, tas ir ieskaitīts garantētajā minimālo uzturlīdzekļu summā. Šito huiņu pēctam tiesu izpildītājam varēs atspēries stāstīt cik lien ādā, ka tā bija toties oho rakstīts.
Un tad jau tas vājprātīgais pensionārs& plašā profila ginekologs ar savām 5 kapeikām spriedīs, kuram ir saprašana un kuram nav konsultēt ļaudis. OMMM...
2023-11-07 23:54

Reds  2 1 Freddy - viņa jau tikai apstiprināja to ko es teicu, ko tur mācīties? - neviena vienošanās neiet pret likumu un algu nemaksā mazāku kā valstī noteikts - es jau to te visu laiku mēģinu ieskaidrot ;)

Par saprašanu - nu nezinu, jūs te daži cīnaties par ceturtdaļu vai trešdaļu no MINIMĀLĀS algas savam bērnam, ja ne pat vēl mazāk, ja jau tur kāda vienošanās ir bijusi... nu trūkst man saprašanas, tā ir jā.

Tie, kas domā ka tiesā ar kartupeļiem kaut ko panāks... nu vismaz daļai, kas lasa, vieglāk saprast, kurus gudrīšus ignorēt. Tā vietā, lai tos maisus elementāri un PIERĀDĀMI pārskaitītu uz kontu.

Cik atceros no iepriekš lasītām tēmām, CoCoSan te ir vienīgā ar reālu pieredzi šajos jautājumos. Bet oho čats nav nekādas juristu konsultācijas tik un tā!!! Atkārtoju īpaši Freddy - te nav konsultācijas uz kurām atsaukties tiesā. (Izņemot par tiem kartupeļu maisiem, par to gan es gribētu pēc tam presē palasīt :D)

Pārējiem ar savu ´pārāko´ saprašanu te ir muļķīgi mērīties, it īpaši tiem, kas mūžā ar juristiem, kas ņemas pa tiesām, nav runājuši.
2023-11-08 00:43

LaskovijMerzavec    1 Aplausus studijā nu oho ir netikai jauns seksa guru, bet vēl divi “juristi”

Dažai labai, vajadzetu jau zinat, ka tiesu izpilditāji dara kko pec tiesas lēmumu.

Savukārt tiesai jaiesniedz pieradijumi un čeks par “kartupelju maisu” arī var derēt, ja pierādāms, ka tas ir bērniem!

Kautvienu reālu padomu esat tai meitenei iedevuši? Tik tukša d….!

Un ko Jus tiesā prasīsiet? Lauzt vienošanos par laulibas škiršanu? Vai ko?
Tad brīnās, kur tādas Ambēras Herdas sarodas - no šitādu konsultantu padomiem, kuri no realitātes dzivo mēness tumšajā pusē
2023-11-08 07:03

Epifanija  1   Perkat polšus un pie manis, es jums smadzenes iegriezīšu pareizā virzienā! Laskovijs reālus ieteikumus sarakstījis un dzīvojot mēneša gaišajā pusē, nereāli! 2023-11-08 08:30

Freddy Krueger  1 1 Oi, oi, oi... Skolotāju algu jautājums - valdība un Saeima klusējot pārkāpj likumu, tas pats - ar mediķu algām, jebkurš likums (lielajā tiesā gadījumu) pie mums tiek pieņemts ar domu, lai varētu viņu apiet, un - likums pāri visam? HA, HA, HA...
Varbūt sāciet vien ar dzimto valodu, 4x reizi atkārtoju - Jūs nezinat, kas tanī konkrētajā līgumā ir iekļauts, kāds ir vienošanās apjoms un formulējums. Tev, Reds, tā patr, kā Danai, un, liekas, arī mūsu dārgajai CoCoSan, kura veido viedokli balstoties uz draudzenīšu konsultācijām, vienīgais, kas iekritis acīs - "uzturlīdzekļi"... Bet vispār runā ir par kaut kādā tur līgumā rakstīto, kurā, iespējams, pat tāda formulējuma nav... A to, kā kundzītes mēdz izklāstīt faktus, ir gadījies piedzīvot... xD Vēlamo par esošo - mierīgi, kā vajag?
2023-11-08 08:58

CoCoSan      Nu mļĵāaa, kas par zemi.... 2023-11-08 14:37

Freddy Krueger    1 Eh, mūsu tirgus sieva CoCoSan... Apklaušināja draudzenītes, savācās jaunākās klačas, atskrēja, visus oponentus "uz pušku paņēma", paķenkājās, lai, pievienoja "dirku ot bubļika" argumentu, konstatēja, ka viss ir slikti, un aizskrēja...
CoCoSan, kā tur īsti ir? "Bankomāts" galīgi no gu;ļamistabas izrakstījis, ka jau ginekologi sāk sapņos rādīties? Jeb tas ir "mājies ar mietu" ierasties uz ikgadējo pārbaudi, kuru esi aizmirsusi apmeklēt? Nu tak aizej, atrādiea, ja ne citādi, tad vismaz kas cits, izņemot pašas pirksteļus, makstī ieslīdēs... A veiksmes gadījumā pat varbūt procesu izbaudīsi?
2023-11-08 19:30

Reds      LaskovijMerzavec - respektīvi tu nesaprati vispār ko autors prasa ja - padomi tika iedoti jau pirmajos komentāros, pārējais ir mēģinajums polšotājiem ieskaidrot ka likumu pārkāpt nav īsti vēlams.

Gan tev, gan Fredijam izskatās ka nav vispār sajēgas par ko iet runa - viens nezin ka tā NAV vienošanās par laulības šķiršanu(laulības šķiršanai ir "iesniegums"), otrs fantazē par kaut kādiem līgumiem ar seriālu cienīgiem nosacījumiem. Ko tik neizdomās, lai attaisnotu savu muļķību.
Pie šķiršanās ir standarta venošanās(nevis "kaut kāds tur līgums"), lai pie notāra varētu izšķirties, nevis tiesā. Tur ir diezgan precīzi nosacījumi, kam tur ir jābūt iekšā un kas tur nevar būt iekšā.

Fredij - tikko stāstīji ka alimentus nemaksāt ir pilnīgi likumīgi, tagad taisnojies ka saeima arī kaut ko pārkāpj? Ko tādas atklāsmes pēkšņi? Polšiņus jau sākāt? - tā arī vajag, jākaļ dzelzi kamēr karsta!
2023-11-08 21:15

Reds      ā... hehe... Fred, laikam nepamanīji vai nesaprati - tas ko Dana iekopēja bija civillikuma pants nevis "draudzenīšu konsultācijām". Civillikuma pants tas ir tā kā likuma pants, tikai civillikumu tā sauc, jo viņš ir par specifiskām lietam - likums var būt par jebko, bet cvillikums ir konkrētāk. Saproti ja - tas ir likums. Viņš nav mazāk svarīgs par citiem likumiem. Viņu nevar pielīdzināt tavu draudzenīšu konsultācijām. Saproti domu ja... tas ka viņš ir iekopēts šajā sarakstē viņu nepadara mazāk nozīmīgu, viņam tik un tā ir juridisks spēks. Nu ne jau oho kopijai, bet oriģinālam, kurš ir atrodams gov lapās. Nu ceru ka saprati.

P.S. galvenais pēc polšiem nesēdies pie stūres, tur arī ir likums, kuru ar kartupeļiem nevar apiet.
2023-11-08 21:27

Freddy Krueger    1 #Reds - ja skolu neapmeklēji un lasīt tā arī neiemācījies - nu, piedod, nepalīdzēšu.
Tu mums, kā redzam, esi visgudrākais, zini visu iespējamo noslēgto līgumu un vienošanos nosacījums, tos pat neredzot, ar ko arī apsveicu! Tā turpini! Tikai no prakses piebildīšu - šādu gudrīšu sejas, iznākot no tiesas zāles, nez kāpēc ir dīvaini neapmierinātas... Ir gadījies redzēt...
2023-11-08 22:15

LaskovijMerzavec    3 https://www.mammamuntetiem.lv/gimene-un-attiecibas/skirsanas/55252/gribu-skirties-soli-pa-solim-ka-n
otiek-laulibas-skirsana-pie-notara

Izlasi šo Reds, pirms sāc vispar par šo jautājumu diskutēt, nav Tavs lauciņš - no vārda vispar!

Un elementàri - vienošanās nav nelikumiga.
-150 eur, “kartupelju maiss” 35 eur un vīrs izpilda minimalās uzturlidzeklu prasības!
2023-11-09 06:52

Freddy Krueger  1 1 Patiesībā šī diskusija ir gandrīz vai klasisks piemērs savulaik biznesa skolas psiholoģijas kursā mācītajam par cilvēka selektīvo uztveri: lielajā tiesā gadījumu cilvēks uztver vien līdz 20% no viņam teiktā, selektīvi izvēloties sev vēlamo... Jeb pārtulkojot latviešu valodā - katrs dzird tikai to, ko viņš vēlas dzirdēt... Un Mr. Reds, liekas, ir šim ļoti uzskatāms piemērs, kaut - var jau būt, ka tiešām cilvēkam problēmas ar latviešu valodu, kam negadās... :-) 2023-11-09 09:50

Reds  1   Freddy ne jau es izlasītajam piefantazēju klāt "kaut kādus tur līgumus", kuri atceļ likuma prasības.

Un paskaidro man kā es zaudēšu tiesu maksājot alimentus vismaz par valstī noteikto minimumu, pārskaitot uz konta un ar vienošanos, kas nu jau arī nosaka maksāt mazāk? Un šito tu zinot, jo tak lasi vairāk par tiem 20% ne, no manis komentētā te to var labi izspriest. Tātad - tu esot šādus gadījumus redzējis NO PRAKSES ar neapmierinātam sejām. Tad jau zini ar kādu spriedumu viņi zaudēja to tiesu. Viss ar to mums diskusija beidzas - tu esi sabraucis tādā sviestā, ka pat pamanījies mani notiesāt par alimentiem, vispār nezinot vai man ir bērni vai nav. Tātad lai būtu vieglāk atkārtošu jautajumu: paskaidro man kā es zaudēšu tiesu maksājot alimentus vismaz par valstī noteikto minimumu, pārskaitot uz konta un ar vienošanos, kas nu jau arī nosaka maksāt mazāk? Un nav nekādi mistiskie līgumi, uz citām temām arī vari nemēģināt šļūkt, te viss ir tikai par alimentiem.

Laskovij - paņem un izlasi pats, tas raksts praksta precīzi to ko es augstāk minēju un tur nav neviena vārda par kartupeļu maisiem ne tiešā tekstā ne pēdiņās.
2023-11-09 11:54

Freddy Krueger    1 #Reds - esi tik laipns, beidzot izlasi manis, un pēc tam sevis rakstīto. Ja nu kāds te mums nodarbojas ar fantāziju, tad tas esi Tu, puis. Kā jau rakstīju - Tu diemžēl vispār "nefilmē", kas, un kādā kontekstā ir rakstīts, bet nekautrējies piefantazēt to, kas Tev liekas, ka ir teikts tur par tevi vai vēl ko.
Pēdējo reizi, vienkāršā latviešu valodā: nezinot konkrētā līguma saturu es neņemtos komentēt, kas tur mainīsies, vai nemainīsies, likumdošanas izmaiņu sakarā, bet tas ir tieši atkarīgs no tā, kas ir, vai nav, iekļauts līguma (vai vienošanās) tekstā. Punkts.
Ja Tu nespēj saprast literārā latviešu valodā rakstīto - varbūt ir laiks atpakaļ uz skolu?
2023-11-09 12:46

Reds      2023-11-08 22:15 "Tikai no prakses piebildīšu - šādu gudrīšu sejas, iznākot no tiesas zāles, nez kāpēc ir dīvaini neapmierinātas... Ir gadījies redzēt..." - nešļūc tagad ar visādam muļķībām par neeksistējošiem līgumiem.

Kā jau teicu: paskaidro man kā es zaudēšu tiesu maksājot alimentus vismaz par valstī noteikto minimumu, pārskaitot uz konta un ar vienošanos, kas nu jau arī nosaka maksāt mazāk?
2023-11-09 13:50

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu