Vai ir iespējams tikt vaļā no alimentu sloga,ja izdodas pierādīt ka tas nav maksātāja bērns?

Atgriežoties pie iepriekšējās alimentu tēmas par to čomu ko tgd tiesas izpildītāji smacē nost. Pasēdējām ar viņu pie polša un tad nu viņš man atklāja to bēdu stāstu kā tādā situācijā ir nokļuvis. Tad nu spriediet paši KĀDAS MAITAS var patiesībā būt tās saucamās "godīgās māamiņas".Kādreiz kad šis pats čoms bija jauns un nepieredzējis un pat nevainīgs-piereģistrējās Oho kur viņam uzrakstija kāda šmara. 2 pirmās vēstules čoms noignorēja(laikam kā zemapziņā juzdams ko nelāgu, bet tad tomēr atrakstija. Bāba bija ļoti uzstājīga uz tikšanos un par cik abi dzivoja vienā pilsētā čoms piekrita. Nekāadu ļoti lielu simpātiju it kā nebija, bet bāba bija ļoti uzstājīga ievilinot čomu gultā un pat pateica ka redz NEVAROT palikt stāvoklī, lai tik droši laiž iekšā.Pat neskatoties uz šo informāaciju čalis tomēr bija piesardzīgs un kaut nelietoja prežus-centās pirms laika izraut ārā un te kādu dienu šamā paziņo-KA IR NOTICIS DEBESU BRĪNUMS-šamā ir stāvoklī un čoms ir tas laimīgais tēvs. Čomam gan bij nelaba nojauta, vai nu viņš ir tas vienīgais ar ko šamā gulēja, bet čūska mācēja apvārdot ka ja pat rauj ārā-pietiekot pat ar pilīti-lai apaugļotos, lai gan pirms tam teica ka NEVAR palikt stāvoklī.Pirms tam šmarai vēl bija 2 aborti-pilnīgi iespējams ka 2 iepriekšējie čaļi vnk neiekrita viņas slazdā, bet čoms bija GODA VĪRS un kaut šī nebija viņa sapņu sieviete-bērnu atzina. Pēc tam jau samierinājās ar to domu ka ja sīkais ir tad tik jādzīvo kopā.Protams abu starpā nebija tur nekāda baigā mīla, bet nu kaut kā aprada ar to. Tā pagāja kāadi 3 vai 4 gadi-čcoms sadomāja kādu laiciņu aizbraukt uz ārzemēm pastrādāt, kad atgriezās atpakaļ šmara jau bija dabujusi citu joberi, Kādu laiku čoms tikās ar bērnu un pats arī maksāja tos alimentus, bet tad atkal aizlaidās uz ārzemēm un pat no turienes turpināja maksāt. Tad kādu dienu šmara viņam raksta pēc 2 gadiem, kad tas cits joberis jau bija pametis-lai ņemot šo pie sevis. Čoms atteicās, par ko dabūja dzirdēt veselu jūru l

afrodithe  1 3 Kā valodniece pēc aicinājuma sāku gudrot kurš tad ir tas Latvijas novads, kurā VIRIEŠI sievietes konsekventi sauc par šmarām, maitām, bābām, čūskām un atsevišķas - principiāli par dāmām? Līdz šim biju dzirdējusi tikai intelekta neapgrūtinātu tantu leksikā tādus apzīmējumus attiecībā uz sava līmeņa ..nu tām pašām.

janisb  1 1 =>Momo Negatīvs dns tests ir apstāklis, kas izslēdz paternitāti, attiecīgi 2 gadi no testa rezultātu saņemšanas...

erixx  2 2 Lai aizsien galu. Ar tādu riktīgu mezglu. Moš atcerēsies, kā bērni rodas.

Drole    2 "Ceļot prasību tiesā, ir jāpierāda, kā izpaudās maldi, viltus vai spaidi. Tāpat jāpierāda, ka nav beidzies likumā noteiktais divu gadu termiņš no dienas, kad persona uzzināja par apstākļiem, kas izslēdz paternitāti.
Pat ja nāk gaismā fakti, kas apliecina, ka bērns nav cēlies no dzimšanas apliecībā ierakstītās personas, juridiskās saistības pašas no sevis nepazudīs.

Tas nozīmē, ka bērns arvien ir dzimšanas apliecībā ierakstītās personas aizgādībā un uz to kā bērna likumisko pārstāvi attiecas visas Civillikumā noteiktās vecāku tiesības un pienākumi, tai skaitā pienākums aprūpēt, aizsargāt, pārstāvēt bērnu , kā arī gādāt uzturlīdzekļus bērna ikdienas vajadzību nodrošināšanai.

Ja tiesa konstatēs, ka vīrietis ir atzinis bērna paternitāti, apzinādamies, ka nav bērna bioloģiskais tēvs, paternitāti anulēt, visticamāk, nebūs iespējams. Tāpat tiesu praksē ir zināmi gadījumi, kad tiek konstatēts, ka aizdomas par bērna izcelsmi no cita vīrieša pastāvējušas krietnu laiku pirms DNS ekspertīzes veikšanas, tāpēc prasība par paternitātes atzīšanas apstrīdēšanu noraidīta. "
https://lvportals.lv/tiesas/298471-atzitas-paternitates-apstridesana-un-berna-tiesibas-uz-tiesisko-s
tabilitati-2018

av2  1 4 Tik daudz viedoklli. Man tikai viens jautaajums, a ko pats beerns domaa, kaa juutaas?

Svece  2 7 Nožēlojami ka uzskata ka sačakarējis dzīvi. Alimenti nav pasaules gals un pat neplānotu
bērnu var uztvert ka dāvanu . Ja tas čoms sauc tāpat kā tu savu bijuso sievieti par šmaru un tagadējo draugu par Joberi tad abi nēsat nekādi "Goda vīri "

cirteejs    5 Pirms 15 gadiem te kādi tirliņi nemētājās, kuri iekrīt uz TIK lētām lamatām! Un tādas tirlenes arī bija retums...:)

Momo  2 5 janisb - tiesa var lemt arī savādāk. Ņemt vērā bērna tiesības uz abiem vecākiem (tas pats 156. pants) un ar testu var ieskrieties. Jo sevišķi grūti būs pierādīt savu nezināšanu un pēkšņo atklāsmi tādiem tirliņiem kā aprakstītais tips. Ir dzirdēts no procesā iesaistītām amatpersonām. Bet lai vai kā tur būtu, iepriekšējo parādu neviens neanulēs. Valsts taču nenorakstīs parādu kā kļūdu. Katrā ziņā negatīvs tests neko negarantē.

DanaL  3 7 Vienkārši vemt gribas lasot.

Dzhaz  2 4 Paties stāsts no dzīves,kā tas notiek realitātē ! :)

amelija  3 3 Alimenti, tā tak ir tikai nauda. Nesaprotu par ko tāda brēka.(parausta plecus)

JOHAIDI21  8   Ha! Veči,tagad Jūs variet piefiksēt "nikus" lai neiekristu šo "godīgo,tikumīgo" oHo sieviešu kontingenta nagos. Te jau ,komentāros,pilnībā atklājas cilvēka domāšanas un kultūras līmenis.
Atceros ,vienas komentētājas teikto,-" no labiem vīriem sievas jau neaiziet,ja nu vienīgi atrod kādu labāku vīrieti." Tas teksts bija pirms pāris dienām lasāms. Tad gribas teikt,-"mīļā kucīt,kas tu esi mums tagad ir skaidrs,atliek vienoties par to summu!"
Ja paskatās tā reāli-cik gan degradētas ir šīs sievietes,morāli pagrimušas. Dušā viņas ,iespējams ,iet divreiz dienā,bet ir aizmirsušas,ka dvēsele jau smird pa gabalu un to ar ziepēm neatmazgāsi!

Chris1986  1 2 JOHAIDI21, te nav vērts nikus fiksēt un uzmanīties, jo mums te tāds veco ļaužu panzionāts, kur atcerēties jaunību un kādas tad bija problēmas - domāju, ka te vairumam jau kādus 20 gadus kopš dzemdēšana vairs nav aktuāla

preilene  3 1 Nu, lai tā nenotiktu, ka jāmaksā alimenti par cita vīrieša bērnu, sākumā jāuztaisa analīzes - Tavs čoms taču to pats zināja, bet kaut kādu iemeslu pēc neizdarīja.

Bet, šajā situācijā, vajadzētu tomēr padomāt par bērnu - manuprāt, īsti normāls tas čoms nebūtu, ja gadījumā, kad tagad uztaisītas analīzes uzrādītu, ka bērns nav viņa, tad "viss, čau, Tu neesi mans bērns, vairs nekontaktēšos".

JOHAIDI21  5   Chris,bet ja cilvēkam dvēsele ir sapuvusi,tad to jau vairs neizmainīsi. Un nelietībai ir 1000 nokrāsas! Un vai Tu uzskati,ka tas būtu pareizs dzīvesveids,ja vīrietim ,visu laiku,būtu jādomā par savu drošību itin visās dzīves jomās?
tai pat laikā ,te,oHo ,man ir nācies sastap izglītotas,gudras sievietes,bet... diemžēl no mums neatkarīgu iemeslu dēļ nav izveidot neko kopīgu. bet tas vārnu bars,vienas un tās pašas personas,gadu no gada ķērc par viņu tiesībām un piederību pie svētajām. Vai tas vien par kaut ko neliecina?
Esmu sapratis,ka uz ielas,transportā ,iestādēs ir vieglāk iepazīties ar interesantām sievietēm nekā oHo . oHo ir kļuvis par tādu kā izklaides portālu,ņirgāšanās un pazemojumu vietu,kur atsevišķas,garīgi nelīdzsvarotas personas var izteikt savu slimo viedokli un nejusties apdraudētas no publiskošanas.

riebekle  1 2 Un pie kā bērns vainīgs?
Ja konkrēti par tēmu - jā, ir iespējams taisīt DNK analīzes un noteikt paternitāti. Kā to tiesiski pareizi izdarīt, pastāstīs kāds šajos jautājumos kompetents jurists, kuru, ja vien prot lietot Google, var atrast. :)

TuvaaTaale    6 Tiešām nesaprotu, kāpēc šādu situāciju, kā aprakstīta, kur kādam Bumpastika čomam pašam par savu bērnu jāmaksā alimenti, kāpēc to uzskatīt par pasaules galu?
Biju pazinusi kādu vīrieti, kurš bija apprecējis kādu sievieti un pieņēmis par saviem viņas divus pirmos bērnus. Pēc gadiem 5 viņiem bija piedzimis trešais, viņu kopīgais bērns, bet vecumā ap +/- 40 viņu attiecības pajuka un sieviete padeva uz šķiršanos, ar alimentu piedziņu (visiem trim) un vīrieša 5 istabas dzīvokļa sadali. Tiesa lēma par labu bērnu interesēm, vīrieša 5 istabu dzīvokli sadalot 1/5 daļās un vīrietim nācās maksāt alimentus visiem trim + vīrietim bija jāveido citas attiecības, pie tam, tas vīrietis tuvu nebija nekāds bagātnieks, bet... šādu, kā Bumpastiks izteicies, terminoloģiju, ne reizes nebija nācies uzklausīt.
Nu jau labu laiku (cik tieši, nepateikšu), bet zinu, ka vīrietim ir citas, stabilas attiecības, kurās viņš un kāda cita sieviete dzīvo laimīga kopdzīvē.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu