Bijusī sieva 4 mēnešus no vietas nemaksā "alimentus", iesūdzēt tiesā vai nogaidīt?

Mūsu šķiršanās līgums paredz, ka no brīža kad bērns saak dzīvot tikai ar mani, mana bijusī sieva maksā attiecīgu summu "alimentos" man. Nu jau 4 mēnešus no vietas (kas ir būtisks fakts pie tiesashanaas), viņa nemaksā neko. Ja tiesāties saakšu tagad, ātrāk process beigsies, ja nogaidīšu, varbūt saaks maksāt. Interesē jūsu viedoklis vai pieredze, ja tāda ir? !

OSKARS_U      Vispār jau tevi vaidzētu par tādiem tekstiem atspārdīt. Ja jau paņēmi sīko ,tad audzini nevis čiksti te kā tāda bāba.
Jā, vecene ir sterva ,bet tu ne pa matu labāks .

agraa      Esi Sieviete parastā, kādas ir daudzās :) Izaudzini savus bērnus viens , kā to dara tūkstošiem , un uzšpļauj uz alimentiem un savu iepriekšējo. Padoms.

Marsietis      Mēģini aprunāties! Es pilnīgi piekrītu par to dubultmorāli. Vīriešus noliek par nulli, bet pašas???

SoulOil      agraa (2014-08-18 21:35) viedoklis Esi Sieviete parastā, kādas ir daudzās :) Izaudzini savus bērnus viens , kā to dara tūkstošiem , un uzšpļauj uz alimentiem un savu iepriekšējo. Padoms.
>>>>>>>>
Arii ir variants, es zu to parakstiitos ja vvinja atsakas uz jebkaadaam tiesiibaam uz beernu un vinjai ir iekshaas acisi bernam pateikt ka vinja ir paaraak ´nabaga´ un nespej pidiit agraak ar teeva nosleegto vienoshanos un tamdeej abaak butu ja berns vinju vispaar vairs nekad neredzeetu ! Pie taadiem nosaciijumiem es dzheka vietaa un sitaacija ar ljoti nosveertos atmest tam visam ar roku palaist maati no taa aakja valjaa :)

dogville      Taads baabisks viirietis izklausaas...nebriinos,ka sievietei vienu reizi bija liidz broshai,ka pat beernus atstaaja...
nenjaudi,pati triis izaudzinaaju,ne santiima neprasiiju alimentus.

aha      Tu pats ļoti labi apzinies, ka lēmums jāpieņem tev pašam. Bet principā, manā skatījumā, starpības nekādas - nemaksā tēvs un neliekās ne zinis par bērnu vai nemaksā māte un arī neliekās ne zinis.
Atbildot uz jautājumu - kāpēc jāspiež maksāt? Varbūt tāpēc, ka tas ir viņas bērns, no kura viņa gan labprātīgi atteicās, bet tas nenozīmē, ka tas atceļ pienākumu rūpēties par viņu. Galu galā māte labprātāk gribēja maksāt alimentus nekā rūpēties par bērnu pati. Kādi vēl var būt jautājumi?
Interesanti - ja viņai piedāvātu atteikties no mātes tiesībām - viņa piekristu?

Marsietis      Tātad nerūpēties par bērniem ir "bābiskums" ?

cempione      Kas tur tāds dīvains,kāpēc sievietei obligati būtu jaaudzina bērns un domāju,ka alimentu nemaksāšanu viņa mācās no vīriešiem alimentu nemaksātajiem,varbūt izrēķinajusi,ka tiesiska ceļā neko nevarēsi piedzīt un tā. Uzrādīs minimalus ienākumus...

adamsone      Ja viņai naudas nav, tad pēc iesūdzēšanas uzradīsies?
Kas jāmaksā, tas jāmaksā, protams. Izaug jau arī tie bērni, kuru mātes viņus negrib, lai gan neapskaužu.

ingviirbin_de_troll      Ot, es nesūdzētu gan tiesā! Nafig tērēt lieki laiku un nervu sistēmu?!:) Ja līdzekļi pietiek, tad par ko ir stress? Par kkādu principu? Tev jau tā ir PAVEICIES, ka bērns dzīvo kopā ar tevi, nevis savu māti! Novērtē to!

tiu      Ingviirbin_de_troll+++

Un vēl. Šitas ir tas gadījums, kad bērna mīlēšana tiek aizstāta ar pārspīlētu taisnības cīņu.
Nu neesi taču nabags! Bet kašķīgs vecis gan!
Tas nav tikai par šo tēmu, bet par visām kopā!
Ja Tev bērna intereses būtu pirmajā vietā, tad necenstos nolikt māti pat tad, ja Tev ir taisnība!
Padomā, ka Tev tiešām ir paveicies, jo Tu biji tas, kurš redzēja kā uzaug tavs bērns!
Es ar brīnos, ka bija vēl kāda, kas ar tevi precas!

veejpuuta      Ko Tev tas tiesas spriedums dos?Morālu gandarījumu?Cik sapratu,viens spriedums jau bija,ka tie alimenti jāmaksā.Nu,nemaksā.ko nu?Kur garantija,ka tas nākošais spriedums ko mainīs?Ja nu vienīgi piespiedu kārtā pa taisno no algas atvilks,tad gan.Lai gan,principā pareizi,likumam jābūt visiem vienādam.

Chris1986    1 nu, pēc visa šitā, ko dabūji dzīrdēt, droši vien saprati, cik "inteliģenta" publika te apgrozās un ka nopietnas lietas te nav vērts jautāt, jo vārnas jau tik gaida, kuram aci izknābt - nu, tu viņām beidzot sagādāji to prieku :D

VIKTORS53      Uzturlīdzekļus no bērna mātes jāpieprasa obligāti,ja viņa nemaksās,tad pieprasi maksāt viņas vecākiem.Naudiņu vari nolikt bankā,lai bērnam krājās,būs laba dāvana pilngadībās !

agraa      Kaut kur agrāk lasīju , ka vīrieši esot spēcīgāki par sievietēm , bet izrādās kārtējais blefs :)
Kad kādreiz lasīs tavu dzīves grāmatu , tad tavas prasības tiesā būs rakstītas ar trekniem burtiem :))
Pamazām iznīkst tā suga , ar nosaukumu Vīrietis. Slikti.

Vilkabele      Plnīgi piekrītu dzzekiss. Tik daudz komentāru, taisnošanās vien liecina par sīkumainību.
Nezini, kāpēc nemaksā? Esi vīrs - piezvani un pajautā! Un kāpēc vispār jātiesājas, ja naudu nevajag? Principa pēc? Vai lai parādītu "tai" viņas īsto vietu? Nedomāju, ka bērnam patīkami zināt, ka vecāki plēšas savā starpā. Ja nauda "nedeg", bet pēc gadiem vēl netiksi sāpei pāri, tad pietiesā visu un "uzliec uz kontu bērna vārdā".

Inguce      Tas tiesa- likums priekš visiem viens. Bet būtu tikai cilvēcīgi- piezvanīt un pajautāt kāds iemesls nemaksāšanai. :)

antikrize      Alimentu noteikumi abām pusēm vienādi. Kāpēc mātei nebūtu jāmaksā? Tikai tāpēc, ka sieviete?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu