Bijusī sieva 4 mēnešus no vietas nemaksā "alimentus", iesūdzēt tiesā vai nogaidīt?

Mūsu šķiršanās līgums paredz, ka no brīža kad bērns saak dzīvot tikai ar mani, mana bijusī sieva maksā attiecīgu summu "alimentos" man. Nu jau 4 mēnešus no vietas (kas ir būtisks fakts pie tiesashanaas), viņa nemaksā neko. Ja tiesāties saakšu tagad, ātrāk process beigsies, ja nogaidīšu, varbūt saaks maksāt. Interesē jūsu viedoklis vai pieredze, ja tāda ir? !

violinn  1   Ko tu te vari muldēt par tiem likumiem un tiesībām, riebj lasīt.
Es to redzu tā - tev ir iekāre panicināt sievieti, kura ir tava bērna māte. Un vārdi - tava bērna māte, tev ir izmetami miskastē, tas tev nenozīmē neko. Pastāsti vel bērnam, kāds tu malacis un tiesājies ar viņa mammu dēļ kaut kādas naudas.
Ja par to, ka sievietei it kā vienalga, ko dara viņas bērns pie tevis. Es pieļauju domu, ka viņa izvēlējās, lai viņš dzīvo pie tevis, jo novēlēja viņam labāku nakotni nekā viņa te spētu bērnam nodrošināt. Emocionālo pusi es nezinu.
Bet jā, ej uzēd brokastīs tos savus likumus. Manās acīs tu esi galvā pilnīgs nabags.

cempione      planerdelta

Tas ir skaidrs,ka vīriešiem principā bērni ir vajadzīgi,bet pastāsti visu no sākuma,tatad tu laulībai izvelejies sev nepiemērotu sievieti,kas nav tikai sievietes vaina,ka viņa tev ir nepiemērota,pēc tam tu viņu apaugļoji,bet apaugļoji ar viņas atļauju vai vienkārši kā divpadsmitgadīgs muļķis nedomāji par savas sēklas novaldīšanu un sanāca sievietei nepatīkams pārsteigums,kad viņa vel nebija gatava būt māte.Ne jau visas sievietes grib būt mātes,tāpat kā vīrieši ne jau visi grib būt tēvi.Un ja viņa negribēja būt māte,bet tu savā muļķība viņu apaugļoji,jo gribeji bērnus,tad tu viņai vismaz pieklājīgi samaksāji par sava ķermeņa izmantošanu bērna nesāšanai un dzemdēšanai?

AnvoyT      Kas tā par sūda māti, kas savu bērnu nevar audzināt un vēl atļaujas neuzņemties atbildību (alimenti ir niecīga daļa no audzināšanas un šī niecīgā artava ir jāsniedz). Tādu ne tikai pa tiesām izvazāt, bet vēl publiski pie kauna staba pielikt. Ja viņai ir kaut kāda morāla nespēja pārskaitīt naudu bērna tēvam, kas audzina, uztur, baro, skolo, velta savu laiku un mīlestību (ko māte nedara itin nemaz), tad veriet vaļā krājkontu un lai alimentus skaita krājkasītē, vismaz bērnam būs kaut niecīgs labums no mātes, kad izaugs. Ja viņas vienīgais arguments alimentu nemaksāšanai ir Jūsu labklājība, tad derētu tādai padauzai atgādināt, ka alimenti ir domāti bērnam. Un ja te kāds sprauslā par to, ka vecis ir ´lupata´, pieprasot no dzeguzes uzņemties vismaz niecīgu daļu rūpes par savu bērnu, tad šādi cilvēki būtu pelnījuši konkrētu šķēlienu pa seju. Te ir runa par bērnu, nevis vecāku savstarpējiem kašķiem. Jā, bērnam ir ļoti ´laimīga´ bērnība, zinot, ka viņa mātei ir pie vienas vietas bērna intereses.

erucanob      Neba no labas dzīves bērns pietiesāts tēvam. Žēl ka nezinām iemeslu.Jūs dzīvojat Austrijā un kā teici,Tev ir laba alga.Par 90% esmu pārliecināta,ka viņai te nav ne desmitās daļas no Tavas.Vienmēr brīnos par kapeikisējiem.Ir cilvēki,kam nauda vienmēr turas,tipa darbiņi pagadās vai citas iespējas un ir tādi,kuriem tā nav.Tie ir tie,kuri par centu nošausies.
Protams,var te kladzināt par "likuma priekšā visi vienādi",tikai kādēļ mēs neesam vienādi,kad salīdzinām algu sarakstu,kad bērnu jāiznēsā,kad jādzemdē.

Deisa      Pēc te stāstītā izskatās, ka bērna māte ir diezgan bezatbildīga persona, kas labprāt izvēlas atbildību neuzņemties, jo tā ir vienkāršāk. Saprotu autoru, viņš grib taisnību - kāpēc man atbildība jāuzņemas, bet viņai ne? Taču planerdelta, padomā, vai gribi būt savas bijušās sievas pārmācītājs un cik tas būtu efektīvi. Vai Tava taisnības apziņa ir tik svarīga, lai pīckātos? Un kam Tev to vajag galu galā? To taisnību taisnības dēļ. Bērna mammai gan jau vēl nāks ne viena vien dzīves mācība, kas mācīs uzņemties atbildību. Vai Tev būt tam soģim un izpildītājam? Vai pats to vēlies? Padomā, nu panāksi tos alimentus, bet vai tas ko mainīs? Tāpat būs savā ziņā netaisnības apziņa, ka Tev ar bērnu jārēķinās laika ziņā, bet viņai ne. Ja arī tiesas ceļā panāksi alimentus, nauda nesedz visus ieguldījumus, ko prasa bērns. Tik un tā Tu jutīsies, ka jādod, jāupurē vairāk kā mātei, kas dzīvo bez ikdienas rūpēm par bērnu.

Lucy      (c) OSKARS_U (2014-08-18 18:34) viedoklis tu esi ´´ zelta cilvēks" tev piemineklis ir jāuzliek . Āksts!/piekrītu/
bet,ja jau ļoti vajag tos alimentus,tad likumi vienādi,kā pret mātēm,tā tēviem,ja naudas naff tai mātei,valsts tev maksās ākst!! sniedz tik tiesā
Es arī brīnos par taviem tekstiem te oho,par baznīcām,par šķirsašanos,par laulāšanos atkal baznīcā un visu citu ko raksti,tā itkā neesi ne dzīvi dzīvojis, neko redzējis no senčiem/skumji,ka tādi pajoliņi pa zemi staigā:DD

VECA_PIEPE    1 Palasot šīs tēmas vienu otru komentu, nu tjipa togo: kas tā par māti? kāpēc viņa neaudzina bērnu? piedzemdēt zināja, audzināt nevar? kāpēc bērns dzīvo pie tevis? bla-bla-bla...utt.,...ieplet tik muti un brīnies- nu kas kādam par daļu, kāpēc ir tā un ne tā kā kādam citam liktos pareizāk?
Klaču bābas tirgus placī prot pieklājīgāk painteresēties par cit citas dzīvi,...a šeit laiž kā meža biezoknī piedzimuši, arbā tupējuši un pa šķirbu baroti!
Ja tēmas autors būtu gribējis, tad viņš arī izklātos par savu personisko kopdzīvi, saskaņām un nesaskaņām kopdzīvē un par pieņemtajiem lēmumiem sava bērna aprūpē ar savu ex sievu,...mīļie cilvēki, takš attopieties reiz no prastuma!

Planerdelta, 4 mēneši ir pupu mizas laika sprīdī, lai bļaustītos pa pasauli: ex sieva, kopīgā bērna māte nemaksā bērnam uzturlīdzekļus. Ne Tu, ne Tavs bērns badu neciešat, skrandas neapvelkat un cauras galošas neapaunat,...beidz mētāt cietēju un neiztaisies par žēlojamu tēvu-varoni,...aizbrauksi uz Latviju un izrunāsi ar savu ex sasāpējušās problēmas bērna aprūpē.
Nespēsit vienoties kā mīlošiem vecākiem pienākas, lūgsi palīdzību tieslietās,...jo abiem vecākiem ir pienākums aprūpēt savu bērnu, neatkarīgi no tā- bērns dzīvo ar māti vai tēvu un neatkarīgi no tā- bērna tēvs vai māte maksā alimentus,...likumīgā ceļā tiks noteikta alimentu maksājumu kārtība. Bērna aprūpei tiks izsniegta arī tā naudiņa, kura tiks piedzīta kā iekrātais alimentu parāds. To visu var nokārtot civilizētā veidā, ne sacept tejjāteri uz ohujiņa skatuves!

barss5      Nekur jau viņa nepaliks. Ja nemaksās viņa, tad to minimālo summu Tev maksās valsts....pēc tam regresā piedzenot no Tavas bijušās.
Ieteiktu sākumā censties cilvēcīgi, sarunājot. Ja nesanāk, tad nāksies parādīt viņai ap ko lietas grozās.
Liela daļa no viņām pat iedomājas, ka viņas var kā dzeguzes sadēt olas, pacelt asti un aiziet...ka jāmaksā par visu vīrietim:)

Tessa      Vecajai Piepei deretu apjast,ka tas,kursh klachojas, visupirms ir autors.
aprunat sava berna mati,lai kada ta butu, nav cieniigi viirietim.
tapat publiski slikti runat par savu bijusho/esosho viiru ir bezstils,lai kads vinjsh butu. draudzenei var pasudzeties,ne nest to saule.kauninataja atradusies.
tadi,luk,raushi.

Lucy      Ja paskatās dziļāk,tad cik sievietes vienas neaudzina bēnus.No 1-5 bērniem pat audzina un bez kādiem alimentiem.Pats plāties,ka labi ienākumi un vajag alimentus,kaunies,priecājies,ka esi labs tēvs un tev ir dota tāda iespēja audzināt.Man ir kādi 3rīs zināmi tēvi,kuri uzaudzināja savas atvases nesliktāk,kā sieviete,pareizi,tie bērni gan kontaktējās arī arī mammām,dzīves apstākļu pēc izvēle bija palikt pie tēva,jo tur bija personīgās mājas un bērnam bija savi plašumi,bet,kā teicu,tas neliedza arī mātei piedalīties satikties,audzināt atvases.
Varbūt vnk esi beidzot vecis,liec mierā to bijušo,ja viņai nevajag bērnu,audzini,lolo,priecājies par doto iespēju!!!
Man par tevi,kā vīrieti,vnk slikts iespaids,pēc visa ko esi te pļūtijis!!

Deisa      Njā, interesanta te attieksme - ja sieviete ko tādu uzrakstītu, tad vienā balsī saņemtu epitetus par savu ex, bet te, kad vīrietis ko tādu - tad virināšanās, plātīšanās, bezstils utml. Ja sieviete pasūdzās, ka vienai ar bērnu grūti, saņems līdzcietību (protams, no sieviešu puses, vīreļi pateiks, ka pati aita bijusi), bet vīrietim pēc līdzcietības lūkot itr nevīrišķīgi. Nu jā, vīrieši jau neraudot. Un vispār viņiem emocijas izrādīt nepiedien... Soģi, ibio...

p_p      Par tēmu: mandomāt, vislabāk mēģināt visu atrisināt mierīgu pārrunu ceļā.
Ja neizdodas, tad ir divas iepējas: nospļauties vai sūdzēt tiesā.

Mana pieredze : es, personīgi, nospļāvos (bērni gan jau tad bija palieli) - man nervi svarīgāki. Turklāt,
1) es pati labprātīgi to murmuli savulaik apprecēju, i togo atbildība mana;
2) nevēlos, lai bērni pārdzīvotu vai kaunētos, ka viņu tēvam viņi tik ļoti nerūp.

Manas beztēmas pārdomas šajā sakarā:
1) nevajag bļaut par dubultstandartiem un tamlīdzīgām blēņām, jo lielākā daļa komentētāju neapstrīd, ka vientuļajam tēvam pienākas alimenti no bērna mātes - mandomāt, ir stulbi gaidīt, lai 100% anonīmu komentētāju anonīmā bezpersoniskā interneta vietnē tevi atbalstītu katrā tavā šļupstā;
2) ar saviem tendenciozajiem komentāriem tu, autor, pats sludini dubultstandartus un rosini tendeciozas atbildes.

tiu      Deisa, autors jau nemeklē lidzjūtību! Viņš kašķīgi cīnās par taisnību! Pašam naudas esot pietiekami. Bet princips augstāks par visu!
Nu pat ja tā māte ir neizdevusies māte! Ja pats spēj nodrošināt materiālo pusi, tad sava bērna dēļ būtu nekašķējies kā bāba pa pasauli!
Gan katrs tāpat saņems pēc nopelniem! Tiesāties par nabaga grašu tiesu ir nabagu darīšana.
Par miljoniem - bagāto darīšana.
Iztikuši cilvēki parasti ir ētiski un ņem vēra, ka kādam tā situācija ir sliktāka nekā pašam.
Izņemot feniņpisējus.

Muktiana      Es tomēr uzskatu, ka dabiski ir, ja vīrietis uztur sievieti un bērnu. Ja sieviete paliek viena ar bērnu, un galvenais aprūpes darbs gulstas uz viņu, ir tikai dabiski, ka naudu maksā vīrietis sievietei.
Un nedabiski vīrietim prasīt naudu no sievietes pie jebkādiem apstākļiem. Cita lieta, ja Tu būtu ļoti trūcīgs, sieva absolūti neliktos ne zinis, un nebūtu īsti ko bērnam ēst dot. Un pat tad īstam vīrietim vajadzētu pakaunēties prasīt naudu no sievietes. Pat pie ļoti sliktiem apstākļiem. Bet, ja pelni pietiekoši, tad vispār trūkst vārdu.
Vispār, ja Tev ir puika, tad ir tikai pareizi, ka puika aug pie Tevis. Bērna māte taču tiekas ar viņu? Vecvecāki tacu palīdz? Droši vien nav gluži tā, ka 100% esi uzņēmies aprūpes darbu = vasaras brīvlaiki tiek pavadīti ar Tevi un slimošanas dēļ ņem slimības lapas.
Piekrītu, ka izklausies nestilīgi sīkumains. Tiesa saasinās aizvainojumu un naidu. Bērnam sāp šādas attiecības starp vecākiem. Un Tu to dari principa dēļ.

Bibine      normāli cilvēki jau zin kā sazināties, aprunāties, izrunāties - kas par problēmām, bet šeit jau tikai "principi"
p.s. neckas personīgi, pirms kāda laika savā pazinu lokā klausījos, kā "kretīns bijušais vīrs" nemaksā vairākus mēnešus alimentus .... rezumē, cilvēku bija piemeklējusi tāda neliela kaite - vēzis, par pēdējām kapeikām braukā uz starošanu (laikam jau cilvēkam paliekot vienam un pie kaut kādām sadzīviskām problēmām, aizbrauc širmis ciet - par bērniem piemirst).
Gan jau ka šoreiz bijušai galvā ir tikai vasara!

svdiena      Ja personai (vienalga sieviete vai vīrietis) ir pietiekoši līdzekļi, bet otra puse nevar atļauties neko maksāt, plānotos ieguvumus no uzturlīdzekļiem norakstītu zaudējumos, kaut arī man riebjas, ja nepilda jebkuru vienošanos!!! Man gan nav uzturlīdzekļi , vienkārši esmu norakstījusi zaudējumos dažus draugu parādiņus, nelielus, protams, lielu naudu nevaru atļauties aizdot....Nav! :) :)Autors izvēlējies principus,- tad noteikti jādodas uz tiesu, tad laikam izdot izpildu rakstu,to uz atbildētāja darbavietu sūta zti? kaut kā tā laikam!..
Bet forši, ka spējāt vienoties par bērna dzīvesvietu, izvēloties labāko bērnam!

guntapilmane      Nesaprotu, ko nozīmē šķiršanās līgums. Vai tā ir ar tiesas spriedumu apstiprināta vienošanās par uzturlīdzekļu maksāšanu? Ja tas ir tā, tad šai vienošanās ir sprieduma spēks un var tiesā izņemt izpildu rakstu un iesniegt tiesu izpildītājam lūdzot piedzīt no parādnieces uzkrājušos parādu un turpmākos ikmēneša maksājumus piedziņu vēršot uz viņas ienākumiem. Tomēr jāsaka, ka ja viņas ienākumi ir mazāki nekā EUR 360,00 un citas mantas nav, tad reāli tiesu izpildītājs neko nevar piedzīt. 2015-01-31

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu