Dzīvokļa pārrakstīšana

Ja ir vēlēšanās pārrakstīt privatizētu dzīvokli uz tuvinieku, kāds ir labākais risinājums? Kādas nodevas ir jāmaksā un kādi dokumenti ir nepieciešami?
Situācija:
Īpašniece māte, kura ir precējusies, līdz ar to dzīvoklis skaitās laulības laikā gūtais īpašums, vēlas pārrakstīt dzīvokli uz savu dēlu.

edding (2012-02-09 11:27)      pilnvaru var izdot pie jebkura notāra..tas aizņems min 20...:) Tā lūk.../c/
Ak tad tagad pie notāriem vairs nav iepriekš jāpierakstās.Agrāk bija jāgaida dienām un arī noteiktajā laikā atnākot vēl kādu stundu jāgaida.
Ko omes vīrs,ir gatavs sliktākajā gadījumā palikt bez jumta virs galvas?

S13 (2012-02-09 12:33)    1 Es ieteiktu pirkuma līguma.
Noteikti neieteiktu dāvinājuma līgumu.
Vēl uzmanīgi paskaties dzīvokļa iegādes vērtību, lai līgumā ierakstītu formālo "pārdošanas cenu" tādu, lai nebūtu jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis.
Ja vajag konkrētāku konsultāciju, droši raksti privāti.

sanux (2013-06-23 21:10)      Labdien!Man vecmamma grib atstat man dzivokli...nu un tagad aba divas domajam vai nu nokartot to ka davinajumu vai nopirkt.Gribetos zinat kur lai nosakuma man vaidzetu versties ar so jautajumu.Nu un vel ir vien problema ka nav daudz laika lai nokartotu.

izshautais_rieksts (2013-06-26 21:08)      es tomēr starp radiniekiem atstātu dāvinājumu, mazākas nodevas utt, ja nav neatraidāmo mantinieku vai tie ir atraidīti ar testamentu, kas ir izveicams.

pirkuma līgums kā pārformēt īpašuma tiesības starp mazmeitu un vecmāti uzreiz izskatās fiktīvs... un visticamāk atzīstams par simulatīvu dāvinājumu pēc darījuma ekonomiskās būtības ne pēc juridiskās formas.
Kur ņēmāt naudu pirkumam, kāda komerciālā interese, sākumdeklarācijā pirkuma nauda ir norādīta utt?

Annnina (2015-03-25 18:07)      Dāvinājuma līgumu var apstrīdēt. Pirkuma līgumu,ja bet vajag laulata piekrišanu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu