Vīra alimenti.

Radusies krizes situācija musu ğimene, vīram jamaksa alimenti,bet slimības deļ to nevar izdarīt, tagad viņa bijusī naudu pieprasa no manis, jo es esotviņa sieva. Pašai ir berni par ko rupeties, reali notiek nenormals terors ar sms.

DanaL (2018-09-02 13:29)  1 3 Nē, Aivar, apgādnieks jau teorijā ir, tik tāds nespējnieks, ka netiek ar visiem saviem ražotājumiem galā. Valsts ar ugf palīdzību var čalim aizdot, bet pēc tam lai tiek pats galā ar parādiem un uzturēšanu.

AivarsN (2018-09-02 14:22)  1 6 Bet tad jau sanāk,ka valsts pret saviem pavalstniekiem, tāda pati augļotāja,kā jeb kura banka,vai kredītiestāde. Vai cilvēkam parastajam ir kaut niecīgs labums no valsts? To naudiņu,kuru cilvēks valstij maksā visu darba mūžu,tikai niecīgu daļu saņem pensijā,ja tik ilgi vispār nodzīvo. Vai nav pārāk alkatīga tā mūsu likumīgā mafija?

Mela (2018-09-02 14:24)    1 Aivar. Ja valsts uzturētu vnk tāpat bērnus, tad tie tiktu osmesti šīs peļņas vārdā. Fiktīvi.
Vecāku pienākums ir rūpēties par bērniem. Un valsts ir gatava palīdzēt

Geisha (2018-09-02 14:37)    9 Lv ir pierasts, ka vīrietis ir nelietis. Tas jau ir ka akmenī iecirsts. Jā ir diezgan daudzi (neatkarīgi no dzimuma) nelieši.
Savā laikā kad sagāju ar vīru nr. 2. Viņam iepriekšēja laulībā bija dēls. Uh, kā tik Dacīte mūs nespīdzināja, kādas nelietības tik neizdomāja. Dacītei ļoti nepatika ka bērna nauda tika pārskaitīta uz bērna kontu, jo viņai gribējās naudiņu saņemt kešā nevis kontā.
Jautājuma uzdevēju nevajag vainot par to, ka viņa savu dzīvi savija ar šo vīrieti, jo iespējams, ka ģimene sen jau bija izjukusi. Un vai tad vīrietis ir nepilnvērtīgs un nav tiesīgs uz laimi, ja viņam ir bijusi ģimene un bērni? Un paši jūs esat balti un pūkaini? Varbūt tieši tādēļ esat vientuļi, ka baidāties ka nāksies tēju vārīt viņa/viņas bērnam?

Agatem9 (2018-09-02 14:37)  5 1 DanaL.Otrai sievai nevajag rakstīt, bet bērniem alimenti pienākas, galu galā,pirmā sieva ir atdevusi savu vīru otrajai sievai, tai ir vīrietis, mīļums sekss, nu alimentus jau gan ir tiesības paturēt, jau tā visu ir atdevusi šai, tā, ka nevajag te aizstāvēt, ka slims utt.pašiem nav....pašiem nav arī tad , ja ir miljons un villa Jūrmalā....

Ziids (2018-09-02 16:45)    6 14:37...sasmējos: "galu galā,pirmā sieva ir atdevusi savu vīru otrajai sievai," ...kas i ko? Svecīti turēji? Klāt stāvēji? Kā tādus apgalvojumus vispār var rakstīt par svešām personām??? Vīrietis kā tāda mēbele, kuru atņemt ,atdot?? 50% bijusī ir laimīgi precējusies...

Agatem9 (2018-09-02 16:48)  1   Ziids, nav jau tā jāuztver.....ir teiciens, ka palaiž vaļā, to , ko mīl....

Adelante (2018-09-02 17:25)      Kāds sakars sievietei ar citas sievietes bērniem???

Vīram vajag rast iespēju samaksāt bērniem alimentus. Ja alimentu summa ir lielāka par valsts noteikto minimālo alimentu summu, tad, iesniedzot nepieciešamos dokumentus, vērsties tiesā, lai samazinātu alimentu summu.

Alimenti bērniem ir jāmaksā. Bet, kad bērni sasniegs pilngadību, ja papucis nebūs darba spējīgs, tad no bērniem varēs pieprasīt uzturlīdzekļus.

P.s. Vienmēr esmu apbrīnojusi sievietes, kas no tirliņiem pieprasa alimentus, līdz ar to "uzkraujot saviem bērniem akmeni kaklā"- tirliņš maksās labākajā variantā 23 gadus, bet bērnam to var nākties darīt daudz ilgāk (kamēr papucis nomirst).

Mela (2018-09-02 17:43)    3 Vecāks, no kura uzturlīdzekļus piedzen caur tiesu, vai, vēl trakāk, maksā ugf, zaudē tiesības dajebko prasīt no bērniem

Geisha (2018-09-02 22:07)      Ar vīru pašķīrāmies kad meitas vēl bija skolnieces. Kāds pieredzējis advokāts man pateica, ka ja tēvs maksās alimentus tad maksās, ja nemaksās tad nemaksās. Un nemaksāja arī. 90- tajos nekas bērniem nepienācās. Nekas. Izdzīvojām. Strādāju par diviem, gādāju kā pratu. Tieši tāpat bija arī citām sievietēm ar bērniem. Paldies Dievam vairs nav 90- tie.

jotuns (2018-09-03 11:51)      Vispār jau tai bijušai sievai vajadzētu normāli painteresēties ex-vīram palīdzība nav vajadzīga. Materiāla vai emocionāla. Lumpeņproletariats, bļin. Ieskaitot komentētājus ... :D

Geisha (2018-09-03 13:41)    4 Vispār pie bērna radīšanas piestrādā vīrietis un sieviete. Arī sievietei ir jādomā kā un cik bērnus viņa var uzaudzināt nevis tikai bļaustīties :" man pienākas!" Nekas, tev, saulīt, nepienākas, bet gan bērniem. Kaut kāda agresīva politika pret vīriešiem. Dārgās sievietes! Pirms to vīrieti iznīcināt padomājiet par to, ka šis vīrietis varētu būt tavs dēls. Un, ja tavu dēlu kāda caca ķidās tad tu kā māte ko teiksi:" Malacīte caca! Tā viņam arī vajag, jo piedzima par vīrieti..."?

Aizstāvu vīriešus, jo man aug mazdēli. Es nezinu kādās cacās viņi iemīlēsies.

Agatem9 (2018-09-03 15:29)  1 1 Geisha...man aug tikai dēli un nevienu brīdi neesmu domājusi man pienākas vai, ka es nevaru, bet šai konkrētajai sievietei pienākas alimenti....bērniem lietas skolai, ēšana un viss cits....par bērniem jārūpējas un nav ko čīkstēt, ja dēliem būs bērni, tad viņiem viņi jāapgādā, citādāk nevar būt!(Un te nav stāsts, ka sievietei nav jāstrādā, bet alimentu nemaksāšanai situācijā nav ko atrunāties ar slimību...un tie valstī ir 129 eur laikam, nezinu precīzi, jo man tas nav aktuāli. Bet ko var nopirkt pa to naudu? 4 reizes pārtiku ģimenei???Un kur pārējais, reāli kaitina ņemšanās par naudām, bērni nedrīkst ciest finansiāli, tikai tāpēc, ka vecāki šķīrušies....

Geisha (2018-09-03 21:41)      .15.25
Piekrītu, ka bērniem nav jācieš. Pieņemsim, ka vīrs aizbrauc uz svešu valsti peļņā un pazūd. Pazūd un nav. Kā šajā gadījumā sieviete pabaros bērnus? Kamēr izcīnīs no valsts naudiņu paies vismaz gads. Ko tādā gadījumā darīt?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu