Alimentu parāds

Viens mans vecs paziņa nesen kā atgriezās LV no citas valsts, kur bija dzīvojis un strādājis 10 gadus.Tā nu sanāca, ka alimentus nebija maksājis un iekrājās parāds kaut kur apmēram ap 9000 eiro.Cik saprotams tad viņa bijušā saņēma uzturlīdzekļus no valsts un tagad viņš ir parādā valstij.Ja viņš tagad sāk strādāt un dzīvot LV tad ar ko viņam rēķināties?Cik % var atvilkt no algas?Un vēl kā tur īsti ir, vai viņi paši uzreiz "atčohnās" ka tāds un tāds ir atbraucis, vai pašam labāk labprātīgi pieteikties maksāt to parādu?Par cik paziņam nu tā dzīves situācija ir tāda ka nav sanācis izveidot kādus iekrājumus, tad kāds viņam varētu būt vismazāk "sāpīgais variants"??
p.s.Palūgšu dāmas atturēties no nosodošiem komentāriem, jo cilvēks jau tāpat zina ka nemaksāt alimentus ir slikti.Varbūt kungiem ir līdzīga pieredze ar ko var padalīties?Es pats nekādus padomus nevaru dot, jo pašam nav bijis tādu problēmu!!

solvitas  3 5 Oi bumpīt runāt par dvēseles skaistumu, kad tavam draugam 9000 eur uzturlīdzekļu parāds....nu nevajag! Naudas esamība ir diezgan labs rādītājs vīrieša kvalitātei un tikai no kvalitatīva vīrieša ir vērts dzemdēt bērnus. Un lai kā tev tas nepatiktu, tad arī manā vecumā joprojām ir maksātspējīgi vīrieši no kā izvēlēties. Ir pat tādi, kuri maksājot uzturlīdzekļus 3 bērniem joprojām nav nabagi un var atļauties labi dzīvot un plānot jaunas attiecības.

eksim_braalis    8 Sliņķiem un muļķiem vienmēr un visur kāds cits būs vainīgs. 10!!! gadus vecis mocījies tais ārzemēs un pat nekādu mācību nav guvis.

ornika56      Nu ko lai te saka,parāds nav brālis. Tikko LV sāks oficiāli strādāt, būs tiesu izpildraksts un 50% tiesu izpildītājam. Visa nauda kas ienāks bankas kontā virs minimālās algas arī savāks tiesu izpildītājs, kura pārziņā ir šī lieta. Nemaksās tagad, maksās no pensijas. Tā kā parāds ir ļoti liels varbūt būtu prātīgi uzsākt maksātnespējas procesu! Nekur jau no tā parāda neizspruks! !!

Jurijs55  1 10 9000 eiro latos pa mēnesi no viņa sanāktu 52 lati. Par tādu summu diez vai var pabarot bērnu. Lai pateiks paldies kā viņai izdēvās, lai paņem kredits, un atnēs viņai tie 9000!
Un vispār, aiz kāda velna jūs braucāt strādāt arzemēs ja neko tur nenopelnat?!

preilene  3 5 Bumpastiks, starp komentāriem, starp citu, ir daudz jēdzīgu ieteikumu. Ir ko Tev ieteikt draugam.

Bet Tu nevari gaidīt, lai šī tēma neizsauktu negatīvas emocijas. Jo vienīgie, kas alimentu nemaksātājus saprot, ir citi alimentu nemaksātāji. Pārējie nosoda – gan vīrieši, gan sievietes.
Un par kādu vēl “attiecību veidošanu” šis čalis var domāt. Ceru, ka vienīgais kas spīd, attiecības ar citu alimentu nemaksātāju. Jo es ceru, ka nebūs sieviete, kas uz to pievērs acis. Lai čalis no sākuma nokārto savu parādu.

Alio      Ieteiktu noformēti darba samaksu minimālais mēnešalgas apmērā, vai vēl mazāk. Noskaidrot, kurš ir ZTI, un doties pie viņa, lai vienotos par grafiku parāda atmaksai!

Skaidrita  2 3 bumpastiks

Maksāt MAZĀK par 9000 nebūs iespējams. Maksāt mēnesī nāksies, cik oficiāli tiks noteikta summa.
Cita lieta, vai Tavs draugs grib turpināt čakarēt gan sievieti, gan bērnu.
Lai noņem no konta naudu, net daļu atstāj kontā, ko noņems par lietu kārtošanu instances. Lai nemaksātu skaidrā naudā un nepievērst uzmanību īpaši savai maksātspējai.
AIZIET PIE SAVAS BIJUŠĀS, sabučot kājas, dabūt pa aci no viņas, un tad parunāt kā pieaugušie cilvēki.
Visu naudu, ko maksās, pārskaitīt oficiāli kontā ar norādi, kas tā par naudu.

Luusila  4 5 a valsts, bumsene, nav kaut kāds čomaks, kas parādu varbūt atlaidīs un nospļausies, ja redzēs, ka grūti būs piedzīt. Valsts piedzīs gan. Pat tad, ja tas tavs aizmāršīgais utubunga drauģelis aizies pensijā, i no viņa pensijas vēl piedzīs. Ja viņam, piemēram, ir kāds dzīvoklis, un viņš to sadomās pārdot, valsts atkal- caps- naudai ķepu virsū. Un tā jums vajag, tā ir pareizi.

Aukstums    4 Atvainjos, bet neuzturēt , neskolot, neģērbt SAVUS bērnus, vēl pie tam, strādā tajā meduszemē "´ārzemes"·..ir vnk vairāk kā nolaidība... lai necer, ka vecumdienās varēs uz bērnu kakla uzsēsties.. tas tā...
Autor, ko darīsi ar atbildēm? Pasniegsi tam savam paziņam? Ja jau reiz viņš zin parāda summu, tad aŗī zin kur un kā tā jāatmaksā... katrā gadījumā kontakti ir publiski pieejami, darbalaiki norādīti, parādu reģistrs zināms... uz priekšu... maksās, kamēr nomirs... (atvainojos, nekā personīga)...

AivarsN  3 1 Lai gan maksāt alimentus ar tiesu izpildītāja starpniecību sanāk dārgāk, tomēr ir garantija,ka nevarēs tos piedzīt otrreiz. Māmiņām parasti ir vāja atmiņa. Ja nav oficiāli pierādāms,ka alimenti samaksāti,tad var nākties maksāt otrreiz par pieprasīto periodu.

Karmensita    3 Vienoties, sastādīt parāda atmaksas grafiku un maksāt. Normāla parāda atmaksas situācija.

Felde    9 Torpeda doma man lika iekomentet-par to bernu paliksanu pie teeviem.... Zini,mums nav daudz tik stipru viiriesu,lai to uznnemtos! Jo pienakums nav tikai sannemt no laulenna to naudu,bet veel arii-pie slimibas gultas buut,kopa slimnica,skolas sapulces,pasakumos,jabaro,vienus nevar atstat-tatad brivaa laika nav,jaapmazgaa,darzinam un skolai dazzadas maskas-cepuru pecpusdienamm...utt.... Padomaa,ko runaa!!! Nezkapec,viriesiem liekas,ka sieviete to naudu sev teeree! Nesmiidiniet! Tajaa ietilpst komunalie,elektriiba,drebes,paika,zaales,skolas ekskursijas,izlaidumi,atputa....un viss parejais... -un nepietiek ar naudu vien! Jums pat nojausmas nav,ko nozimee diendiena but ar bernu. Virietis aiziet uz darbu,jaa nogurst,bet netaa,kaa ar mazu bernu,Un atbildiba par pusaudzi-arii nevisiem pa speekam! To spej tikai viirietis-ar lielo burtu! Visu cienu tadiem!
18.09 Nevajag but primitiivam-caur kontu,un nav probleemu!

Laimnese  1 2 Vienīgais padoms ir beidzot tikties ar bērnu un izlabot savas kļūdas...varbūt, tad viņam dzīvē sāks iet labāk....

olita112      un tam bērnam, kas droši, ka vairs bērns-to vajag?

Laimnese    1 Bērni vienmēr grib zināt, kas ir viņa vecāki....lai arī kādi viņi būtu...

Aukstums  2 2 Laimnese : 20.05 vienmēr negrib.... tā, ka atkal nav korekti vispārinat.. zinu bērnus, kuri negrib.. un punkts..un neinteresē uzzināt un punkts...

DanaL    3 Labi, es klusēju par to, cik nožēlojams šis "nabadziņš", kurš neko nespēj dot saviem bērniem. Bet, šaujiet kaut nost, kādās ārzemēs viņš tos 10 gadus sabija, ja nespēja neko iekrāt? Zimbabvē vai Mongolijā?

Geisha  1 6 Man pazīstama sieviete viena uzaudzināja savus bērnus bez vīra atbalsta. Pati pa karjeras kāpnēm labi pakapās, bērnus izmācīja un tad viņai uznāca nostaļģija pēc lauleņa. Galu galā vajadzēja arī bērnus iepazīstināt ar tēvu. Meita tēvam izmaksāja kafejnīcu, bet dēls tēvam salika pa muti. Kaut kā arī viņa bijušajā laulātajā draugā nu dikti vīlusās. Ja viņa ar neatlaidīgu darbu gan māju uzbūvēja, gan bērnus uzstutēja, tad laulenis paceļoja no vieniem bruņčiem pie otriem, ārzemēs pastrādāja un vienalga palika pliks un nabags.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu