Alimentu parāds

Viens mans vecs paziņa nesen kā atgriezās LV no citas valsts, kur bija dzīvojis un strādājis 10 gadus.Tā nu sanāca, ka alimentus nebija maksājis un iekrājās parāds kaut kur apmēram ap 9000 eiro.Cik saprotams tad viņa bijušā saņēma uzturlīdzekļus no valsts un tagad viņš ir parādā valstij.Ja viņš tagad sāk strādāt un dzīvot LV tad ar ko viņam rēķināties?Cik % var atvilkt no algas?Un vēl kā tur īsti ir, vai viņi paši uzreiz "atčohnās" ka tāds un tāds ir atbraucis, vai pašam labāk labprātīgi pieteikties maksāt to parādu?Par cik paziņam nu tā dzīves situācija ir tāda ka nav sanācis izveidot kādus iekrājumus, tad kāds viņam varētu būt vismazāk "sāpīgais variants"??
p.s.Palūgšu dāmas atturēties no nosodošiem komentāriem, jo cilvēks jau tāpat zina ka nemaksāt alimentus ir slikti.Varbūt kungiem ir līdzīga pieredze ar ko var padalīties?Es pats nekādus padomus nevaru dot, jo pašam nav bijis tādu problēmu!!

sau_le    1 Komentārs nav pat nosodošs, bet ironisks...vecim bērns, kuram uzspļaut....pat nerunājot par emocionālām saiknēm tēvam un bērnam...10 gadi ...pat minimālos uzturlīdzekļus bērnam nedzaudz labākam kumosam. Nafig, interesanti, cik daudz t.s.dāmas šim pagūlušās apakšā. Es gan ieteiktu šādu cilvēciņu pat no paziņu loka blociņā izsvītrot! Ir lietas, kuras raksturo cilvēcību, pat nerunājot par vīrišķību...

medusbite3    1 Zinu konkreetu gadiijumu iz dziives, kad manas draudzenes pieaugussie deeli bija izveeles priekssa, vai satikties ar savu "papuciiti" peec vairaak kaa 20 gadiem, kurss caur FB bij izdomaajis BEIDZOT pieveersties deeliem, un kaa Juus domaajat, ko jaunie cilveeki izleema...................?? Ceru ka Juusu draugs neplaano vecumdienaas uzseesties uz savu pieaugusso beernu kakla.........???

av2    1 ibj , kas jaadara? Jadziivo UKejaa, jaasapelna naudinnss (gads? ), jaanoreekkinaas. Tas viss. LV nav reaali taadas sstukas sapelnit/samaksaat..da jebkad.
Nezinu, es ssitiem staastiem vispaar neticu. Un nepaziistu nevienu viirieti, kas neruupeetos, par saviem beerniem.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu