Vai alimentiem ko maksa valsts sedz paradus?

Meitai valsts maksa alimentus par trim berniem teva vieta,kurs strada arzemes,bet meitai ir parads par tiesas procesu,alimentu piedzinai,kaut kur pari 300.euro,vinai nav darba un patreiz nevar samaksat,tiesa notika pirms 3.menesiem Kuldiga bez pasas piedalisanos,sobrid nobloketa bamkas karte atvilkti alimenti kuri domati berniem un nonemta bernu nauda no kartes,ka dzivot berniembez esanas,divi iet piemskolas klasites un divi berni iet bernu darza,ko darit ,kur grieties pec palidzibas,jo naudina tacu domata berniem?

salve (2014-10-06 22:21)      Patiešām nesaprotams stāsts. Ja alimenti (uzturlīdzekļi) piedzīti meitai par labu, tad viņai nekas nav jāmaksā, valsts nodeva un, ja bija citi izdevumi, tiek piedzīti no alimentu parādnieka. Uzturlīdzekļu lietās nav obligāti jāiet uz tiesu.
Domāju, ka meitai ir kādi citi parādi, kurus nu piedzen tiesu izpildītājs, kas apkalpo to pilsētu vai novadu, ciemu, kur meita dzīvo. Kas tiek ieturēts - to jānoskaidro pie viņa. No uzturlīdzekļiem, ko maksā fonds (valsts) neko nedrīkst ieturēt. Bankai, protams, vienalga, tā pilda tiesu izpildītāja rīkojumu noņemt naudu no konta. Tā kā vienīgais ceļš ir pie tiesu izpildītāja, lai noņem kontam arestu un atdod uzturlīdzekļu naudu.

psychobitch (2014-10-06 22:51)      pirmkārt, kontam arestu nenoņems līdz nebūs nomaksāti jeb kādi parādi, jo tādi ir, ja konts ir ticis nobloķēts, tāpat vien to darīt nedrīkst, tikai ar tiesas lēmumu, otrkārt, līdz nebūs sakārtoti dokumenti ņems nost visu, ko varēs paņemt, jo nav pamata neņemt un jau noņemto atpakaļ nedabūt, jo atkal nav pamata, uz kāda mārrutka pēc būtu jāatgriež, neviens neiebilst, visi ir apmierināti.. treškārt, banka neko nenoņem, bet attiecīgā datumā automātiski, ieskaitītā summa, pāriet valsts kasē, summu, kura pārsniedz iztikas minimumu + šajā gadījuma vēl summu par 4 apgādājamiem, ja TIKS sakārtoti vajadzīgie dokumenti, jo badā nevienu atstāt pēc likuma nedrīkst...

Pelle (2014-10-07 00:19)      Varu pievienoties pārējiem, jo par uzturlīdzekļu prasību tiešām nav jāmaksā.
Visticamāk tie ir citi parādi, lai iet pie tiesu izpildītāja un skaidrojas, jo parādi jāmaksā no saņemtās naudiņas virs 300 eur mēnesī. Tas ir, ja kontā ienāk naudiņa vairāk par 300 (vai 320) eur, tad tā arī tiek parskaitīta tiesu izpildītājam.

av2 (2014-10-08 09:33)      un kaapeec to teevu nevar Latvijas tiesa ( vai pati tomeer airi ) atrast kaut arzemees ? Eiropas savieniiba tak. Nav tak...mozambikaa....Gan jau 100% zina cilveki kur vinnss ir, ar ko nodarbojaas utt. Paintreseejies tikai !
Ko dariit, jaamet lepnums pie malas, un jaaciinaas par savu beernu naakotni !

Milziigaakaa klluuda, ko es redzu, bija neiet vienkaarsi uz tiesas seedi. Ja pats neesi klaat, ko vel vari prasiit, pieraadiit utt. :(

guntapilmane (2015-01-31 23:25)      Pilnīgi piekrītu Pellei

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu