Dzīvokļa dīvaina pārdošana jeb afēra no notāra puses

Ar kaimiņieni bijām mutiski vienojušās par viņas dzīvokļa pirkšanu pa daļām. Summa bija ļoti patīkama (nedaudz lētāk, jo bez starpniekiem) un es jau sen ar viņu biju runājusi par viņas dzīvokli, jo gribēju plašāku sev un šoruden viņa nolemj, ka ir gatava to pārdot. Tā kā viņa vēl nebija riktīgi gatava izvākties, tad vēl lēma kad viņa savāks savas mantas vai uz jauno gadu vai nedaudz vēlāk pārvāksies, arī man pret to nebija iebildumu, jo uzreiz man nebija vajadzibas tur ievākties un es pa to laiku vācu naudu, 1/3 daļu no summas jau mēneša laikā savācu un sarunājām, ka centīšos visu summu dabūt ātri, bet ja nu nesanāks pārdot visus ģimenes auto, tad gada laikā ikmēnesi nomaksājot pa konkrētai summai. Tā kā vēlējāmies lai abām ir garantijas, ka viss ir likumiski, nolēmām vērsties pie notāra. Es pakonsultējos ar sev zināmu notāru, bet kaimiņiene teica, ka vērsīsies pie sev zināmā notāra (protams, ka es piekritu, lai aizbrauc parunā un sarunā mums kopīgu tikšanos, lai noformētu dokumentus)
Kaimiņiene aizbrauca pie notāres un notāre pārtvēra šo darījumu iesakot it kā savu paziņu, kuram nav kur dzīvot un viņš uzreiz ir gatavs dot naudu!!! Šis nesaprotamais darījums tika nostrādāts tik fiksi un nav skaidrs ko viņa ir parakstījusi, jo viņai uz rokas nav nekāda dokumenta, iedoti tikai 1000 ls, bet cik sapratu pirkšanas/pārdošanas līgums vēl nav parakstīts.
Vai notārs drīkst tik neētiski rīkoties? Vai tas nav notāra amata pārkāpums? Vai ir iespējams apstrīdēt šo darījumu? jāpiebilst, ka kaimiņiene ir vecs cilvēks, ar kuru ļoti viegli manipulēt... pati man zvanīja, ka nezinot kā lai tagad nedēļas laikā izvācot mantas utt. un pirms tam kad mēs runājām liecinieku klātbūtnē (viņas meitas un manas mammas) viņa teica, ka nevēlas pārdot svešam cilvēkam, ka mani uztverot kā savu mazo meitiņu.
P.S. Šobrīd esmu savākusi pusi summas un otra puse būs divu nedēļu laikā.
Varbūt kāds zin kā tagad pareizāk rīkoties?

bziks (2013-12-09 17:17)      Viena tante teica .....
Ja neviens nav bijis tai sarunā klat, tad kā lai zin kas tur bija. Visu noteiks papīri. Gribās skaidrību vajag pilnvarotu personu kurš apskatīs visus dokumentus un tikai tad varēs runat kas ir iespējasm darīt.

janisb (2013-12-09 18:47)    1 Ir tāda lieta kā pirmpirkuma tiesības, ja īpašumi robežojas, tad kaimiņš var īpašumu pārtvert, pie tam par summu, kas oficiāli ierakstīta līgumā.

gunda10 (2013-12-09 22:03)      Pārdevējam ir tiesības pārdomāt , mutiska vienošanās neskaitās , vienīgi var sazināties ar radiniekiem , ja jaunais pircējs piedāvā cenu zem tirgus , ja pārdevēja ir stipri gados un jūs piedāvajat labāku .

gunda10 (2013-12-09 22:07)  1   Pirmpirkums ja kaut kas līdzīgs komunālajam dzīvoklim

kuks10 (2013-12-10 09:32)      ar interesi sekoju..ar ko tas viss beigsies..?!))

erucanob (2013-12-10 12:29)      Nedomāju ka kaimiņiem ir pirmpirkuma tiesības,ja tas nav komunālais dzīvoklis.
Šajā gadījumā,ja vecenīte nav apkrāpta,ja ir pirkuma-pārdevuma līgums,pie tam notariāli apstiprināts,kur atrunāta samaksas kārtība,vecenīte ir pie pilna prāta un ir parakstījusi līgumu,tad neko notāram nevarēs padarīt.

Nate (2013-12-10 15:53)    1 Tas taču večiņas notārs,tas jau nepieļaus krāpšanos.

brodjaga (2014-01-07 15:25)      Atkarīgs cik adekvāts cilveks ir tā kaimiņiene. 1. Notāra rīcība nav ētiska, tātad par to jāziņo...nez vrbt tieslietu ministrijai jāraksta, vai zvērinātu notāru licenzēšanas komisijai. 2. Jāsaprot ko tieši kaimiņiene ir parakstījusi saņemot naudu, rokasnaudas līgumu, pirkuma līgumu, vrbt kādu nodomu līgumu kas tajā minēts, kai noteikumi un vienošanās / jaatrod tā otra puse caur to pašu notāru) un tad skatoties no apstākļiem jādodas pie jurista civillietās 3. Jebkuru līgumu var lauzt, kaut tiesā ja ne savādāk , pamatojot uz tādu CL pantu par līgumu kas slēgts ar viltību un maldiem. 4. zemesgrāmatā jāpārliecinās vai viņas īpašumam jau nav uzlikts kāds apgrūtinajums. /// Un rezumē: ja nav apgrūinājumu, tad to īpašumu vēl var pa fikso 3x pārdot pie dažādiem notāriem,un pēdējais jau būs labticīgais ieguvējs(piem.TU) un neko tie pirmie nespēs padarīt, ka mēģināt tiesāties ar kaimiņieni.=> tā aptuveni strādā viena no krapniecības shēmām

brodjaga (2014-01-07 15:30)      gunda :) arī mutisks līgums ir līgums ar juriisku spēku. :)

Pukjumeita (2014-01-23 16:34)      Nu Suslikons ir baigi apvainojies uz notāru, ka netiek izdevīgi pie dzīvokļa. Tāda ir pasaule, taisnība katram sava. Gribu tikai teikt, ka manā dzīvē viena notāra padoms ļoti noderēja un izglāba materiālo stāvokli.

artursA (2014-02-22 21:06)      tik vienkārši vajag notāru satikt vakarā ārpus kabineta.....tas darbojas ticiet man...un parunāt.......

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu