Ko iesākt ar bērnu tēvu?

Ir divi bērni 9 un 2 gadi. Esmu bez darba, mazais tikko sāka iet ddārziņā, ļoti slimo.
Vecākais skolā. Bērnu tēvs jūrnieks. Vēl vienu bērnu uztaisījis pa kluso citā Latvijas malā.
Visu laiku ir dzīvojis kā grib. Ar bērniem tikšanos neesmu liegusi.
Iepriekš mutiski vienojoties maksāja labus alimentus, varēju mierīgi abus uzturēt un izvadāt uz pulciņiem vecāko, tagad, nu jau 2 mēnešus pārstājis maksāt. Iesniedzu tiesā par uzturlīdzekļiem, sola pirmo sēdi uz vasaras sākumu, saka esot pārslogoti.
Ko iesākt sādā situācijā. Valsts maksā 16ls. Pastāvīgi strādāt nevaru, jo vecākajam astma un mazākajam vēl aaptācijas laiks dārziņam. Biju mēģinājusi strādāt, bet mazākais saslima un atkal svītra pāri.
Bērnu tēvs neliekas ne zinis. Mūžīgā atbile, Tu ar viņiem dzīvo un tad nu rūpējies.
Izšķīrāmies, jo uzzināju par to citu bērnu un ka nekādos kursos viņš nemācās, bet guļ ar to sievieti un dzīvojas tur.
Kāds varētu būt reāls risinājums. Vairs nav ideju.

Muktiana      Sleija, nu taču nav tik traki. (Tikai tagad izlasīju par tēva ienākumiem - un tieši šādu situāciju dēļ tik nopietnu lomu spēlē vīrieša materiālais stāvoklis, ko sievietes tik cītīgi par potenciālo partneri mēģina nočekot,jo nabags&"aborigēns" tikai noplātīs rokas.) Galvenais, lai viņš ir pie labas veselības, pilnas apziņas un strādā. Līdz jūnijam kaut kā nebūt noteikti var izgrozīties! Katrā ziņā, ja tavu bērnu tēvs ir dzīvs un rīcībspējīgs un daudz maz pieskaitāms, bet tikai tagad kasās (kā aborigēns), tad taču viņam būs ko maksāt, lai Tevi un bērnus uzturētu un jūs izdzīvotu. Šobrīd viņš tikai jūs pazemo un dara ļaunu sava bērna nākotnei.
Un, protams, varbūt ir cerība pa labam vienoties?
Ai_bonija, kāds te sakars ar 3,bērnu? Tā jau ir autores vīra jaunā ģimene un no savas algas viņš var atļauties pat vairākas sievas, pretstatā tiem, kas to nevar, bet vienalga ievieš vairākas uzturamas majsaimniecības (kuras pamet likteņa varā).
Morāla zaudējuma sekas ģimenei normāla vīra un bērna tēva neesamību dēļ ir lielāks nekā jebkāds naudas zaudējums, bet par to sabiedrība vispār mēdz neaizdomāties. Ar krietnu cilvēku kaut vai zaru būdā var dzīvot.

Ai_bonija      ak protams, svētā indijas govs, autores vīra jaunā ģimene noteikti būs jāuztur jaunajai sievai, par sodu, ka jauc ģimeni un atviļ bērniem tēvu.

Postremo      Skarbi teikssu, bet bezatbildiigi izsskkiroties esi noklluvusi tajaa situaacijaa. Jaa, tipiskas ssodienas sievietes :( ( Durvju aizcirteejas) lepnums kaadreiz ir jaapiebremzeee, it sevisskki, ja no taa atkariga divu mazo naakotne. Ko tagad dariit? RUnaa ar teevu vienalga. Paliidzees noteikti saviem siikajiem tak. Un te jau vissu sarakstiija citi . Radinieki lai paliidz tak , sociaalie dienesti, da jebkura haltuurinna jannem. Par aukliiteem aizmirsti, daargi buus. Ja nu vieniigi kaads kaiminnss tuvumaa var kautkaa pieskatiit ...kopaa ar paasa beerniem utt. Katraa dziives situaacijaa IR RISINAAJUMI !

bbarda      Ikdienišķa Latvijas situācija.Nāksies vien pašai palauzīt galvu.Ir atālākos pagastos vel sliktākas situācijas.Pats ar esmu šķīries,atiecības cenšamies uzturēt labas,bērnam ir 8gadi,finansiāli ne pārāk daudz nevaru toties materiāli dodu cik ir iespējams(auto remonts,malka,sadzīves iekārtas ieskaitot to remontus)Bērnu ņemu pie sevis kad tik vien ir iespējams,Oficāli nestŗādāju ne es ne bijusī, neskaitanies ne bezdarbnieki ne trūcīgie,izmantojam katru gadījumu darbu.Darbi ir pietiekami daudz,dzīvoju 8km no pilsētas meža vidū.Runājot par bērna astmu arī manam puikam bija astma,bija uzsveru,par to vajadzēja uztraukties tad kad tika konstatēts.Tā kā kā iepriekš kāds minēja jākustina pelēkās šūnas,nekas rokās neiekritīs.Nav jāgaida ka izsīks visi iekrājumi.Kad nostāsies pati stabili uz savām kājām tad neliksies tik briesmīgi un nemaz nebūs vēlēšanās klanīties ne papucīša ne citu priekšā.Viegli nebūs bet lai tev veicas vairāk nekā ceri!!!

Forsitija      Neaizmirssti, ka naudā Tu laimi neatradīsi.. Ja meklē cilvēcisku palīdzību, tad neaizmirsti par vīramāti. Tie tomēr viņas mazbērni...

wolands      Pievienojas Deisai - te ir pa pusei izstāstīts stāsts no vienas puses. Nepalīdzēt audzināt savus bērnus ir slikti, bet te izklausās problēmas no abām pusēm.
Apsēdies pie galda, nomierinies, aizmirsti par aizvainojumiem un pretenzijām uz otru cilvēku un viņa ienākumiem. Tad aizbrauc un izrunājies - mierīgi, bez emocijām. Stāsti ko pati esi ar mieru darīt un pie viena palūdz no otra palīdzību. Ticu, ka neatteiks, bet sāc ar sevi. Ja sāksi ar to, ka neko nevari un nespēj, tad atpakaļ dabūsi tādu pašu atbildi - domā viņam nav atrunas? Ja reiz daudzus gadus kopā dzīvoji, nav bijis viņs pilnīgs idiots. Nezinu nevienu vīrieti, kas nebūtu ar mieru rūpēties par saviem bērniem, bet lielākai daļai ir lielas problēmas uzturēt šķirtās sievas, kas neko nedara.

Lucy      Ja nav savējie kas palīdz un netiec ar sarunām skaidrībā par uzturnaudu ar ´´tēvu´´tad uz soc nodaļu ar pastieptu roku,bet esi gatava,ka tev bērnus var bareņtiesa atņemt uz laiku,kamēr tu dabūsi darbu,vai uzradīsi ienākumus!
man gan tās otras šļuhas nav žēl,jo kad gūlās apukšā ,viņa zināja,ka viņam tam jāklim jau ir 2ivi bērni!!
Tādus tēvus vnk nošaut,kuri nerūpējās par bērniem,ipaši zinot,ka tai sievai nav ienākumu!!

Fraansa      Protams, ka meklē darbu un strādā. Ja bērns būs slims, Tev būs oficiāla slimības lapa. Nevar jau arī prasīt, lai bijušais vīrs Tevi uztur. Viņa pienākums ir dot naudu tikai bērnu uzturam, nevis Tevis uzturēšanai. Turklāt arī pusi no bērniem nepieciešamās naudas Tev jāsagādā pašai. Vienmēr esmu apbrīnojusi sievietes, kuras pilnībā paļaujas uz saviem vīriem un pēc tam, kad vecis aiziet, nonāk izmisumā. Vienmēr esmu cīnījusies pati. Izaudzināju divus superīgus dēlus. Bija ļoti grūti, bet es nekad nepadevos. Manam bijušajam arī tad, kad dzīvojām, kopā bija pilnīgi vienalga kā es ar visu tieku galā. Pati nopelnīju bērniem un sev naudu, pati apmaksāju auklīti. Vecis vēl pamanījās santīmus nozagt no mana maka un ar to šīs attiecības arī beidzās! Cīnies, nevis sūdzies visai pasaulei! Pieprasi alimentus, bet arī pati nesēdi mājās kā beka. Kad bērni izaugs, būsi lepna, ka viss Tev ir izdevies.

Deisa      Pieļauju, ka autore bija pieradusi pie gana labi nodrošinātas finansiālās situācijas. Jo tā labāka, jo grūtāk ir pārdzīvot pārmaiņas - kad tā vairs nav. Kāpēc tad tika pieciesta tā vīra sišana un zākāšana, kā te autore ir minējusi? Bērnu dēļ un tikai? Nu nebūsim naivi! Autore pati komentā min, ka aizgāja dēļ šiem iemesliem, jo bērni tak to redz. Piecieta, jo naudiņa ta nāk. Iespējams kāda draudzene vai gurdrais rada gabals pateica - nemocies, tav tak bērni ir, alimentus piedzīsi, lai šis maksā, par kuriem arī tu lieliski varēsi iztikt un dzīvosi cepuri kuldama. A vai vīrietis ir stulbs radījums? Viņš nesaprot? It sevišķi, ja ir ar vardarbīgām tieksmēm, tad arī ar gana lielu ego, lai neuzturētu sievieti tik tāpēc, ka viņa ir bērnu māte. Domājams, ka ja autore spētu argumentēt un ar čekiem pierādīt, ka līdzekļi aiziet tikai bērnu vajadzībām, ne viņai pašai, attiecīgos līdzekļus arī saņemtu. Bet vispār jau bērni nav jāuztur tikai tēviem. Bērni tak ir abu. Vai tā ir tēvu vaina, ka sieviete nespēj līdzvērtīgi strādāt un pelnīt? Jāmācās. Kad autore būs uz ķepām nostājusies pati, būs tāds gandarījums, varu garantēt, jo dzīvot uz citu rēķina nozīmē mūžīgo nepilnības sajūtu.

bubucis_agucis10      mīļās SIEVIETES-pirms laizhast savu "VECI"-tāalu projaam jūrnieks,stuurnieks,celtnieks,lai strādā tur kur ģiemen,ja nē,tad jārēķinās ar sekām...nauda,nauda..tad vienojaies par koppiigu dzīves vietu...man tādas kā Tu visapkārt...protams ka pazudiis..da neko vinja no vinja nedabuus,ar laiku vispaar nedzirdees-pazudiis..jaunas attieciibas,bērni..vinjai pashai jaarod izeja,vecaaki,draugi-tas ir vieniigais-piedod:(

Vucis      Protams, neviens nevar pateikt, ko tev darīt. Varu tikai pateikt, ko darītu es. Lai kādā pakaļā būtu, nekad nevienam naudu nelūgtu - lepnums neļauj un tas nav apspriežams, tātad mēģinātu spirināties pati.

Jā, aukle - tas ir dārgi. Bet es meklētu studenti. Ideālā variantā no pedagoģiskās fakultātes, kas nāk no laukiem, no daudzbērnu ģimenes. Tāds cilvēks būs pieticīgāks savās prasībās un atbildīgāks. Varbūt vari viņu pieņemt pie sevis? Būs kā ģimenes loceklis un palīdzēs pa mājām, kamēr tu strādā? Bet, varbūt vari pieskatīt arī citus bērniņus, ja darbu neizdodas atrast? Vēl kādus 2-3. Man kāda paziņa ar laiku sāka algot palīgus, kad bija jau kādi 10-12 mazuļi, bet tagad jau viņai ir privātais bērnu dārzs.

Kas attiecas uz darbu, nedomā, ka tevi jau gaida silta vietiņa ar garantētiem vismaz 500 Ls mēnesī. Katrs darbs ir jāsāk no 0. Neapskatījos, cik tev gadu, bet labs darbs iesākumam varētu būt viesmīlei. Pirmkārt tādēļ, ka laba (!) viesmīle dzeramnaudās var saņemt turpat otru algu, otrkārt, iegūst paziņu loku, kas nākotnē varētu palīdzēt ar stabilāku darbu.

Torpedo      Izskatās, ka autore vnk ir sajaukusi bernu uzturesanas jautajumus ar sevis uzturesanas jautaajumiem. Prasa, lai virs nodrosina vinai pasai iepriekseejo komforta limeni, tipa, nekas jau nav mainijies, tikai, ja gribi jaaaties apkaart, tad maksaa man par to nodevu. Varbuut, veel arii citi uzbraucieni viiram, to mes nezinaam, jo ir atspogulots tikai vienas puses viedoklis. Katraa zinaa viiriesa reakcija ir pilniigi adekvaata: gribi karinu, gribi alimentus caur tiesu (tipa - man pienaakaas!), tad arii redzeesi, cik tev "pienaakaas"! Deva tak vins beerniem naudu, bet tad nogrieza kaa ar naazi, jo bija kaads NOTIKUMS, par kuru autore mums nezkapeec neko nestaasta, jo tas nav vinai izdevigaa gaismaa.. Pa labam buutu normaali visu sarunaajusi, ipasi, ja paradiitu taami, cik kur kas no vina dotaas naudas reaali aiziet, bet, kaa var nojaust nekaadi psihologijas guru nav satikusies un blauj virsuu viens otram un apber ar pavainojumiem pa visu naudu!

Postremo      meklee sponsoru. Protams, ja maaki "iedot taa", ka viirietim ....nebuus izveele leila. Un vispaar, kas zina, varbuut satiksi savu naakamo miilestiibu. Nu ...teoreetiski :)

fargo      ome tādā veidā draudēja par saviem mazbērniem? kas tad tie par cilvekiem, ar kuriem tu biji saprecejusies?
no stāstītā izriet, ka otra pusē kaut kādi mežoņi.
hm. nevar zināt ir tā vai nav. man grūti ir tādu omi iedomāties.

Hipnotic      tie 130 ls ir nauda, kurai ir jāpaliek tev uz rokas, kad būtu nomaksājusi rēkjinus, un ja bērns dārzinjā iet, tad piemaksās vēl 50 ls! vismaz tā ir Rīgā, un var griezties ģimenes atbalsta nodaļā pēc padoma, kur arī pieejams bezmaksas jurists, kurš palīdzēs, ja vajag iesniegumu tiesai uzrakstīt.

erucanob      negribas jau katra komentārā Deisai oponēt,bet brīžiem lasot viņas rakstīto škiet ka meitene ir dikti neobjektīva un pie mazākās iespējas cenšas nostāties vīriešu pusē.Nedari tā,skaties ka dzīvē tas kādreiz neatspēlējas Tev.
"autore bija pieradusi pie gana labi nodrošinātas finansiālās situācijas. "-Tu tajā saskati ko ļaunu?Ja darīšana būtu civilizētā valstī,tad klaiņojošais vīrs būtu spiests turpināt nodrošināt tādu līmeni pat tad,kad bērni izauguši.
Nez kādēļ sleijai bija jācieš pazemojumi?
"ja /eks/ir ar vardarbīgām tieksmēm, tad arī ar gana lielu ego, lai neuzturētu sievieti tik tāpēc, ka viņa ir bērnu māte."-jāuztur bērni,un māti,kura viņa vietā audzina viņu bērnus un mazākā dēļ vēl nevar strādāt.
" Vai tā ir tēvu vaina, ka sieviete nespēj līdzvērtīgi strādāt un pelnīt? Jāmācās. "-zini,visā pasaulē ir pēcdekrēta atvaļinājumi,jo ne katrs 2gadīgs bērns iet dārziņā un neslimo,ne katru slimojoša bērna māti mūsu dārgie darba devēji vēlas.
"dzīvot uz citu rēķina nozīmē mūžīgo nepilnības sajūtu."-bravo.Toties tētiņam ne audzināt,ne materiāli uzturēt savus 2 bērnus nevajag.Var dzīvot laimīgs,ar pilnības sajūtu.
Ai_bonija.Bet kā tad jaunā sieva domāja,ka izdzēsīs viņa 2 bērnus no tēva dzīves?Tad nevajadzēja drāzties ar precētu,vajadzēja izvēlēties tādu,kuram bērnu nav.
Tas ir tik maz no tēva prasīts,tikai naudu,un ne jau visu,bet noteiktus %,no pārējām rūpēm papiņš atbrīvots pilnībā.Bet dažām pat tas liekas,ka nabadziņam par daudz uzkrauts.Tālu esam tikuši ar šādām sievietēm,tālu.Un brīnamies,kādēļ vīrieši neciena sievietes.Ko te cienīt?

inga1515      Mans padoms-dodies uz Martas Kriizes centru ar visiem beerniem pie rokas,ljoti jauks personaals un paliidzees rast Tew atbildi uz radushos situaaciju gan juridiskajos jautaajumos,gan arii sniegs visus nepiecieshamos citus padomus,paliidziiba bezmaksas,par radushos situaaciju-nav diskuteejama,lai veicas!

Torpedo      Pakasoties erucanob savarsmojumu, katram logiski domaajaosam virietim pazustu vispaar velme taisit kadu bernu (respektivi, seksot bez izsargaasanaas) - nodrosinaat beernu maatei taadu dzives limeni, kaadu vina iedomaajusies, arii peec beernu pieaugsnas! - Viiriesi, esiet modri un padomaajiet, vai veerts beigt TUR ieksaa ?? Gribiet nokluut vienas kaprizes sievietes muza verdizbaa?? Nu, tad laidiet ar! :DD

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu