Ko iesākt ar bērnu tēvu?

Ir divi bērni 9 un 2 gadi. Esmu bez darba, mazais tikko sāka iet ddārziņā, ļoti slimo.
Vecākais skolā. Bērnu tēvs jūrnieks. Vēl vienu bērnu uztaisījis pa kluso citā Latvijas malā.
Visu laiku ir dzīvojis kā grib. Ar bērniem tikšanos neesmu liegusi.
Iepriekš mutiski vienojoties maksāja labus alimentus, varēju mierīgi abus uzturēt un izvadāt uz pulciņiem vecāko, tagad, nu jau 2 mēnešus pārstājis maksāt. Iesniedzu tiesā par uzturlīdzekļiem, sola pirmo sēdi uz vasaras sākumu, saka esot pārslogoti.
Ko iesākt sādā situācijā. Valsts maksā 16ls. Pastāvīgi strādāt nevaru, jo vecākajam astma un mazākajam vēl aaptācijas laiks dārziņam. Biju mēģinājusi strādāt, bet mazākais saslima un atkal svītra pāri.
Bērnu tēvs neliekas ne zinis. Mūžīgā atbile, Tu ar viņiem dzīvo un tad nu rūpējies.
Izšķīrāmies, jo uzzināju par to citu bērnu un ka nekādos kursos viņš nemācās, bet guļ ar to sievieti un dzīvojas tur.
Kāds varētu būt reāls risinājums. Vairs nav ideju.

_afrodita_      Visu cieñu vîrietim,kurš piedalàs bèrnu audzinâshanà un skoloshanâ arï pêc ßķiršanàs,bet tàdu ir maz.Tiesa vilksies ilgi un cik nu tad varèsi dabüt.....tikai minimàlo.Pashai ar visu jàtiek galà......laipni lügta realitâtè.......skaudra.

VARJAUBUT      nepiekriitu. ka teevu kas ruupeejas par beerniem ir maz, tikai par tiem tik daudz nerunaa kaa par saadiem gadiijumiem- ka teevs neliekas ne zinis.
teemas autorei- ja ir bezizejas situaacija- jaameklee tomeer sociaalaa paliidziiba, pabalsti. Un protams ari darbs tomeer jaasaak mekleet.

Torpedo      Pastaastam liekas vairaak iedereetos virsraksts: "Kaa lai ieriebj pec iespeejas saapigaakam bijusajam?"
Ej, tak vienreiz stradaat! Ar jurnieka alga tak nevar uztureet nez cik sievietes un bernus, kas saseedusies uz kakla un visi gaida, lai apgaadaa!

maigonis_niknais      viirietis noteikti gliits ,redz ,laba juurnieka profesija ,juurnieki pelniijushi labi visos laikos ,macho skarbais tips (varbuut),taads ,kursh sievieteem patiik un taads ,kuru daudzas sanjemtu ar atplestaam rokaam kaa shiku sveetdienas uzpi...eeju.

sievietes_sapnis      Ā ,tā biji Tu kura šeit visu laiku meklēja iepazīšanos ar jūrnieku?

PiparsUzMeles      Pirmkārt, nevajag gausties pa visu pasauli - cik man grūti, es viena, bērni jābaro, vēl kādam slimiba, bet tas Dieva sēklas nēsātājs staigā pa zemi vai peld pa jūru, to dāļādams, bet man neko nemaksā....ne Tu vienīgā uz šīs zemes, kas gājusi tam cauri.
Otrkārt, saņemies, ej strādāt, paņem auklīti, esi skaista sev un saviem bērniem.
Treškārt, tiesā lietu skata tad, kad to noliek. Noslogojums tiesām ir ļoti liels, līdz ar to:
- ja uzturlīdzekļus neprasīsi vairāk kā minimālo vai ja prasīsi lielāku summu, bet visu pamatosi ar dokumentiem, tad tad jau ir cerība dabūt vēlamo;
- ja Dieva sēklas nēsātājs neuzrādīs trūcīgā statusu, tad tā ir vēl viena cerība dabūt vēlamo summu!
- risks, ka sēdes vilksies garumā ir tikai dēļ jūrnieciņa darba grafika.

Bet vispār, man šķiet, ka viena pagale nedeg, un tas jūrnieks nav nemaz tik melns, kā to mālē!

Deisa      Kaut kas te neštimmē. Jaunākais bērns tika uztaisīts, kad vecākajām jau bija 6 gadi. 6os gados vīra pazemojumi un sišana neizpaudās un tikai tad, kad par krāpšanu uzzināji sāka izpausties? Kaut kā neticās. Nu nespēj cilvēks savu būtību slēpt 6 gadus. A ja manīji jau agrāk, ka kkas ne tā, kāpēc tad otru bērnu gādājāt? Mēs redzam tikai stāsta vienu pusi. Nez, kas vīram būtu stāstāms.
Dzīve neuzliek pārbaudījumus, ko mēs nespētu nest. Atrisinājums būs. Novēlu izturību un pacietību! Un galvenais - mieru bērniem!

Bezputniem      Juridiski tur neko, izņemot gadīt tiesas sēdi, nevar iesākt..cilvēciski tikai pāarunas ar bērnu tēvu..

skarbaiskungs      Nu vairs nebrìnos, kàpèc dazhsh laps te tèlo viedo seksa guru un kjer savà kjepà pa 10mit orgasmiem. Par situàciju.. Laikam shis ir tas gadijums, kad tieshàm nechìkstèt par nodokljiem, bet prasìt to lietderìgàku izmantoshanu.. Un arì tiesà iesaku nesamierinàties ar minimumu.

saullla      deisa-stāsta otra puse nav svarīga,tai nav nekādas nozimes,jo par bērniem IR jārūpējās ABIEM,nav svarīgi kas starp vecākiem bijis,bērni ir bērni un viss.
Pipars uz mēles,vai maz saproti cik auklitei alga jāmaksā būtu?Tikpat daudz cik nopelnitu bērnu māte strādājot,tā ari visu atdodot auklitei.
Protams var meklēt darbiņu,kautkur piepalidzēt,halturiņas,bet ari alga būs attieciga.
ja godīgi tad nezinu,kādu bridi var cerēt uz radinieku atbalstu,un tiešām izrunāties mierigi ar tēvu.lai saprot,kam vajag dot,ka paša bērni gaida gan uzmanibu gan ēdienu,un ne tikai.

Gunuta      Autorei, turies, cik spēka!
Neko, bērnu audzināšanai ar mīlestību vien nav gana. Ir intereses, ir talanti, attiecīgi pulciņi.
Cik noprotu bērns iet 2 vai 3 klasē. Zinu cikos beidzas stundas, parasti ap 13 vai 14. Ne visur ir bezmaksas pagarinātās grupas. Attiecīgi jāorganizē transports uz māju, kāds kurš pieskata, mājasdarbi arī vispār ir. Ir bērna niķi, vecumposma īpatnības, skolas pārdzīvojumi.
Uhh, visu te neuzskaitīt.

Manējam mazākajam nepilni trīs un zinu, kā ir ar strādāšanu, ja nav gādīgās omes.

Torpedo, a nez, kurš to jūrnieku spiedis ieviest tik daudz bērnus un sievietes?
Kārtējo reizi vecis nabadziņš, visi viņu izmanto un viņš neko pateikt nevar. Ak, šie vājie latviešu pautiņnēsātāji.

PiparsUzMeles      Saulla, ir naivi runāt to, ko šobrīd runā!
Varbūt sāksim ar to, ka meitenei īsti nav ko iespringt, jo no maksātajām naudiņām ir izveidojušies iekrājumi, kas nelabojami tuvojas beigām. Un par pārdevēju pa Ls 200 jau neies strādāt un kur nu vēl stundas vairākas!
Ir tikai jāpakustina savas pelēkās šūnas, lai nokļūtu atpakaļ uz ceļa, nevis jāčīkst!
Tracina čīkstuļi un šādi "līdzdziedātāji" par to, cik viss dārgs, ka valsts slikta, auklītes nevar atļauties..nu tad ko pērties, atdod bērnus bērnu namā!

saullla      Pipars,ja tracina kautkas iedzer nervu drapes labāk,un aiztaisi kompiti ciet ;) pasaudzē nervus tak ;)

Vai maz Tu zini no kurienes radušies iekrājumi,un kur tie radās,ka vispār atļaujies spriest,un list svešu cilvēku makā un skaitit naudu ;)

Padre      Katru tekstu var izlasīt dažādi. Es izlasu sekojošo - Nestrādāju un iepriekš dzīvoju labi, bet te pēkšni beidzās ienākumi no bērnu tēva jūrnieka, kura tāpat ikdienā nekad nav mājās. Bērni viņu redz reizi pusgadā un atpazīst pēc fotogrāfījas. Bērniem veselības traucējumi... Help me! Strādāt nevaru, labāk piedzīt līdzekļus no tēva jūrnieka, kura nekad jau tāpat nav mājās, tad atkal viss būs ok.
Vai tev mamma ieteica precēties ar jūrnieku? Doma - būs daudz naudas? (nekā personīga)

spank      man te taada kaiminiene bija , kura nemaaceeja pat sviestmaizi uzsmeereet un beernus triis reizes dienaa veda uz kafejniicu eest, bet maaju uzkopa apkopeeja, bet pati nevienu sundu savaa dziivee nebija straadaajusi - liidz viirs atrada mormaalu sievieti - rezultaataa taa pati dziesma

Muktiana      Tavs stāsts vispār ir no šausmu stāsta sērijas, jo nekā materiālajā pasaulē neesot briesmīgāka kā būt atkarīgam no citiem - vidusmēra stilā domājošiem svešiem cilvēkiem (un ja nav tādi "savējie", kuri tiesām ir savējie - un tādam vajadzētu būt gan bērnu tēvam, gan Taviem radiem). Skaidrs, ka arī pabalstu sistēma LV ir līdzīga kā iziet ar ubagu tarbu ielās - lūgsies, Tevi kauninās, bet par saņemto tāpat minimālo nespēsi segt un ne vienu tas neinteresēs. (Pieredzes nav, bet stāsti tikai tādi vien dzirdēti.)
Tēlaini es varētu teikt, ka Tu esi iedzīta stūrī, no kuras nav racionālas izejas, taču..../padomāšu kā izpausties ar domas turpinājumu./ Bet nu līdzjūtību izsaku un mierinājumam varu pateikt, ka izeja vienmēr ir, tā var uzrasties arī no zila gaisa, bet nobeigtu nervu kaudzi tas noteikti paprasīs.
Ja bērnu tēvs joprojām ir jūrnieks un ja tiesas sēde ir jūnijā, tad varbūt nav tik daudz jāstreso. Vel sliktak būtu, ja viņš būtu bezdarbnieks vai ļaunprātīgi izvairītos no oficiāla darba (tādu arī netrūkst).
Atstāt sievieti un mazus bērnus bez uztura man jau tas šķiet augstākais aborigēnu tipa primitīvisma līmenis. Kā šī zeme tādus latvju dēlus (un meitas) nes.

karbonaade      Jā, pirmā doma bija - sieviete LV var atļauties tik bērnu, cik var pati izaudzināt, bet šajā gadījumā gudra pirksta kratīšana nederēs...
Piedod, ja šauju nepareizi, bet pasēdi un padomā, kā vari nopelnīt naudu, strādājot mājās. Kaut vai zeķes adīt. Vismaz, lai izvilktu lidz tiesai.
Starp citu, spekulācija, ka atdod bērnus viņam, varētu strādāt... ja pilnīgs izmisums spiež. Un... te nu varam iesmiet par to, ka Tavi alimenti viņam pietiks tualetes papīram.
Ja nopietni. izbimbājies, izraudies, tad aizmet emocijas un vienkārši rīkojies. Tā, lai Tev butu labāk. Pareiza un ētiska rīcība šitādiem ir zem astes.
Zinu, kā ir kad viss jūk un brūk. Turies.

Ai_bonija      A, kāpēc neviens neuztraucās, ka tai otrai sievietei ar trešo viņa bērnu nav ko ēst? Tāpēc, ka viņa publiski te nesūdzās un nenoliek ne tēmas autori, ne vīrišķi? Sāku domāt, ka liela daļa taisnības ir Padrem. Būtu lepna un gudra sieviete, ne te tāda tēma būtu, ne veča četri tūkstoši dupi plēstu. Var no 400 simtiem i paēst i bērnus izskolot, daudzi tā dzīvo.

Torpedo      Nu, tiesaam izklausaas, ka cilveeks, kam viirs visu laiku pelnijis pulkos tukstosus un dzivojusi bez beedu, beidzot saskaaries ar skarbo realitaati, ka nauda neaug kokos vai viriesa makaa, bet japelna pasai un ka pardeveejai maksaa Ls 200. Nevajag nemt auklites par pulkiem simtiem. Kaiminiene visdusskolniece pieskatiis par Ls 50 menesii. Un ja viens berns iet bernudarzaa un otrs skolaa, tad ko tur vispaar daudz pieskatiit - uz kaadaam stundaam tik pec vajadziibas! Un tiesaam esi pilniigi viena pasaulee, ka nav neviena tuva rada, kas lidzeetu pieskatiit, kamer stradaatu? Par savu teevu tak kaut ko mineeji .. Vairaak izskalusaas peec taa, ka tev vnk NETIK stradaat

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu