Vai tiesas izpildītājs rīkojās godīgi un vai to var apstrīdēt?

Kādreiz jau sen te rakstiju ka vienam manam pazīstamam čomam bij iekrājies pamatīgs alimentu parāds.Šo jautājumu viņš atrisināja savstarpēji rakstiski vienojoties ar tiesas izpildītāju kādu summu katru mēnesi pārskaita pēc grafika.Cilvēks godīgi pildīja savstarpējo norunu un katru mēnesi godīgi maksaja,bet viņam bija ļoti nepatīkams pārsteigums kad iesniedzot nodokļu pārmaksas deklarāciju VID visus šos naudas līdzekļus pa taisno pārskaitija tiesu izpildītāja kontā.Ar to cilvēks nebija rēķinājies!Vai tad tiesas izpildītājiem ir tiesības tā nebrīdinot ieturēt vēl papildus līdzekļus no maksātāja ja tas godīgi pilda savstarpējo rakstisko vienošanos?Vai cilvēks var apstrīdēt un atgūt atpakaļ šos līdzekļus?

RRAGANA    7 Neesmu Felde, bet atļaušos izteikties par: “ “Tad tu atbalstītu ja varētu pieņemt tādu likumu ka tad sievietei vajadzētu atmaksāt vīrietim visus finassiālos zaudējumus,morālos pat neņemam vērā!”

Es atbalstītu tādu likuma normu. Manuprāt, sievietei nav tiesību “iesmērēt” vīrietim cita vīrieša bērnu. Zinu vairākas tādas sievietes un neatbalstu šādus gājienus. Tas ir zemiski. Nav vīrietim jāmaksā alimenti par cita vīrieša bērnu, ja viņš nav bijis informēts, ka tas nav viņa bērns! Jā! Lai sieviete atmaksā visu nelikumīgi saņemto uzturnaudu! Jā, lai piedzen tiesu izpildītāji, ja vajag!

Cita opera protams, ja vīrietis ir lietas kursā, ka bērns nav viņa, bet pieņem to(jāatceras, par juridisko pierādāmību!), adoptē. Tad gan, ja izšķiras, tad solidāra atbildība abiem.

preilene  4 6 Bet vēl joprojām nesaprotu, kāpēc tas nelaimīgais cilvēks neuztaisa paternitātes testu un nesaliek visu pa plauktiņiem, ja ir tik ļoti pārliecināts, ka bērns nav viņa. Kaut kāds ņuņņa- pats neko nedara tikai čīkst, ka citi šim dara pāri. Laikam jau viņam šī situācija ir patīkama.

AivarsN  11 3 Viens kaimiņš zaudēja darbu, jo tā firma izputēja. Kamēr sameklēja citu darbu un lai būtu no kā iztikt līdz pirmajai algai, paņēma ātro kredītu. Liels bija viņa pārsteigums, kad jau nākamajā dienā viņa konts izrādījās tukšs. Nu kurš gan cits, ja ne tiesu izpildītājs bija pievācis viņa naudu. Labi vēl ka atradās līdzjūtīgi cilvēki, kuri neļāva viņam nomirt badā. Kādu gan žēlastību var gaidīt no okupācijas varas?

saulite34  3 4 Tas kaimiņš laikam ir tāds pats sliņķis kā pasaku stāstnieks,laukos dzivojošam vīrietim jāņem ātrais kredīts,lai būtu par ko kartupeļus nopirkt un citus dārzeņus.

AivarsN  5 2 Redzi, Saulīte, visi jau nevar uz citu rēķina dzīvot. Lai vīrietis no laukiem izbraukātu uz darbu pilsētā, kur garas maiņas jāstrādā smagu, fizisku darbu, reizēm pa nedēļai komandējumos uz citu novadu, tad tiekot mājās, labi ja pietiek spēka noplūkt nātras pie lieveņa, kur nu vēl par dārzu domāt. Un vispār, Tu arī uz darbu līdzi ņem kartupeļus un burkānus pusdienām?

saulite34  4 3 Kur nu šitie vaidošie slinkie onkuliņi dārzā strādās,lai pašiem būtu ko ēst ,labāk sagrābties ātros kredītus,maksāt lielus procentus un vainot tiesu izpildītājus,un ,ko tad tu ,pasaku stāstniek,savu kaimiņu nepaņem pie sevis strādāt,maksāsi šim lielu algu un abi divi lustīgi dzīvosiet.

Felde    5 20.05 oponeessu! Laukos arii dziivo cilveeki,un nepartiek tikai no kartupelliem un burkaaniem!
Manuprat,lai dziivotu laukos-civilizeeti,ir jaabut krietni turiigakam,kaa pat pilsetniekam! Nu bomzis visur ir bomzis!
-Aivar,isti nesapratu,kaapec iztiira kontu??? man taa nav gadijies! Protams,aatros nennemu,taccu,lai kads ssepteetu tavaa kontaa-tas nu skaidrs,ka Jau pilna pakalla ar meesliem! netaisieties te par baltiem,puukainiem! Un veel.redzi-laukos dziivojossie var atrast darbu tuvaakajas pilseetaas,un nav jaamirst badu-ej,stradaa,iegaada auto,braukaa,dari,ciinies! Un arii maaju var sakopt,ne tik naatres pluukt! -Kaarteejaa slinnkka filozofija! Un te runaaju pec pieredzes! Var,ja grib! Pati llooti daudz stradaju,un dziivoju lloti skaistaa,sakoptaa,ziedossaa tiiraa videe! Un uz darbu braukaaju,gana taalu,katru dienu,esmu dziiva,sakopusies,tiira,smarzziga,smaidiiga! Tikai tas viss prasa lloti daudz darba un energgijas!

anis    3 06:38-par enerģiju pilnīgi piekrītu un apbrīnoju! Bet ne visiem tās ir gana. Pats neesmu strādājis darbavietās tālāk par pusstundas gājumu no mājas. Objekti gan ir bijuši malu malās. Vienmēr esmu brīnījies par ļaužu ēšanas paradumiem-izmantot ceļmalas ēdinātavas,visādi krikumi/sīkumi pa starpu. Kad sarēķina-maza jēga no krietnas algas,ja pa ieskrietuvēm izmētā...
Un ,kā nejēga onkuliņš,veikalā iepērku sāli,naglas,petroleju-tas ir pirmproduktus,jo savas goves un dārza nava. Manas pārdomas ir par ļaužu patstāvīgumu-visaptverošs servisa tīkls ieaijā,izsūc dzīvību. Un padara par kopjamu nespējnieku-vai pašreizējā situācija to neizgaismo?

AivarsN  5 2 Atslēgas vārdiņš ,,turīgākam". Pirmkārt jau vajag mašīnu un ļoti labu mašīnu, kura var izturēt jeb kura izmēra bedres, jo ceļus tagad pāris reizes gadā grēderē. Ja ģimenē ir vairāki bērni, vai kā dotajā gadījumā, tam vīrietim ir jāmaksā alimenti trim bērniem, tad cik viņam būtu jāpelna, lai vēl uzturētu mašīnu? Ne visiem ir pietiekama izglītība un blats, lai iekārtotos kādā ofisā darba imitēšanai. Tad jau gan, visu dienu bezdarbībā nonīcis, var strādāt dārzā kaut mēness gaismā. Taču ja 12 stundas jāstrādā karstā cehā ar indīgām vielām un jācilā smagumi, vai jeb kuros laika apstākļos uz būvēm, augkopībā, lopkopībā? Bet ofisu planktoni jau laikam nemaz nezina, ka tādas profesijas vispār pastāv un ka algas tur bieži vien svārstās ap minimālo. Taču tieši ražošana ir tā, kura nodrošina šīs valsts pastāvēšanu, nevis pārvalde un ofisos sēdēšana.

preilene  2 3 Aivar, ražošanai ir liela nozīme. Manuprāt, neviens par to nešaubās. Bet, lai tiem cilvēkiem būtu iespēja tajā karstajā cehā ar indīgajām vielām rukāt 12 stundas, kādam tas cehs ir jāizveido un, lai izveidotu ražotni, ir vajadzīga gan smadzene, gan nauda, gan izglītība.
Tā kā - katrs dara darbiņu pēc savām spējām.

anis    2 Pēc savām spējām-šitais gan kaitina! Veiksmes,bezkaunības,iztapības,protams arī izglītības-tā es teiktu! Apkalpojamajos objektos gana esmu atskatījies šo"ofisa planktonu"un tās attiecības,kas tur valda. Un nav būtiski,kurā jomā. Par to jau Aivars izsakās,nevis par aktīviem uzņēmējiem/organizatoriem. Lai gan arī tur ir daudz negāciju,augstprātības-bet nu viņu vismaz var mēģināt saprast.

AivarsN  4 2 Vispār jau daudzas ražošanas ēkas vēl ir Padomju laikā celtas. Toreiz tas dārgākais bija materiāli un pati būvniecība. Tagad projekts un ierēdņu negausība paņem lauvas tiesu un tad par to naudiņu, kura palikusi pāri, izvairoties no neskaitāmām liekām kabatām, celtnieki mēģina kaut ko uzbūvēt. Tāpēc mums šodien top visdārgākie, bet nekvalitatīvākie objekti pasaulē, tāpat kā tiek klāts visplānākais un mūsu klimatiskajiem apstākļiem nepiemērotākais asfalts. Žēl, neesmu nofočējis, cik viļņainas pa gabalu izskatās baltās līnijas, uz tikko uzlietā asfalta. Un tas vēl ES līdzfinansētais, Latvijas - Lietuvas kopprojekts. Kad beidzot kaut viens liela mēroga zaglis sēdēs cietumā? Nu jā, savējos jau nevar aiztikt. Ierēdnis ierēdnim rads. Būtu nu vismaz beiguši vairoties, jo Latvijā drīz nepaliks strādājošo, kas to liekēžu armiju uztura.

saulite34  1 2 Pasaku stāstnieks ,lai no sākuma sevi iemācās uzturēt un ,tad atļaujas citus apsaukāt,tik ļoti pārguris no savu romānu rakstīšanas šeit,ka vienīgais ,ko spēj nātres no sava aizaugušā lieveņa noplūkt.

Felde  1 6 Aivar,stasts par tevi,tev kontu iztiirija? redzi-tu dzirdi tikai to,ko veelies,jautaajums bija par suu...pilnu pakallu...ja iztiira kontu! alimenti jaamaksaa vel trijiem....-Domaat vajag,kat grasies beernus taisiit!!!
Turiigs...-kapec tu tads neesi? Man nekas dziivee no gaisa nav nokritis,saaku no nulles-arii biznesu! Atceros neguleetas naktis,naudas truukumu,beerniem caurus apavus,jo nebija naudas,viss bija uzlikts uz veiksmi,darbu,bija reizes,kad maizes nebija...par desam un sieriem nerunaajot! Man pat maaja no vecaakiem nav tikusi...viss ar savam rokam... Un vel,neseezzu ofisaa,stradaju aktiivi-fiziski....un vienalga-tieku galaa...tev pat domaas nav to drbu,ko daru. Ak jaa,ja es-sieviete budama speeju stradat,uztureet maaju un auto-un tikai ar smagu darbu!-kaaapec,tu viirietis to nespeej????? Taads ir jautaajums!!! Zini,godiigi-riebjas pat domat,ka tik nespeejigi,neuznnemigi cilveeki! Kas jus par viiriessiem,viiriem,teeviem-vienos krediitos,paraados!! un vel-redz piedzineeji juus apbizzo! Riebjas! Nu kaaaa,kaaa var but tik slinki,neuznneemigi cciikstulli!!!

preilene  1 1 Aivar, Tavā vecumā tā kā nepienāktos domāt, ka ražotne- tā ir tikai ēka 🙈 Saprotu, ja bērnudārznieks kaut ko tādu teiktu, jo viņiem pat nauda bankomātos aug 😂

Paula6    2 Mani izbrīnija ka autora draugs "šo jautājumu atrisināja savstarpēji rakstiski vienojoties ar tiesas izpildītāju kādu summu katru mēnesi pārskaita pēc grafika". Vai draugs painteresējās uz kādiem noteikumiem, lēmumiem noslēdzis šo vienošanos, kas viņu apstiprināja, uz kādu kontu un kam viņš pārskaita, kāda daļa pienākas tiesu izpildītājam un vēl citus svarīgus jautājumus? Ar parastu vienošanos tiesu izpildītājs var rīkoties kā viņam ienāk prātā, tāpēc arī ir tādi pārsteigumi. Cilvēki līdz galam neiedziļinās juridiskajos jautājumos vai arī dara to ļoti pavirši. Ar šo "vienošanos" un izrakstiem par maksājumiem jāgriežas labāk tiesu izpildītāju kolēģijā vai pie labi zināma jurista kurš pārzin šādus jautājumus. Ne katrs, kurš ieguvis juridisko izglītību ir jurists, bet tiesu izpildītāji jau nu nepaliks bez sava labuma gūšanas.

AivarsN  4 1 Kādi te visi varoņi un veiksminieki! Atliek tikai apbrīnot.
Es par sevi nerunāju. Ne bez grūtībām, bet galā tieku. Bet runājot par to nelaimīgo vīrieti, varbūt pamēģiniet nolaisties no saviem augstumiem un iztēloties sevi viņa vietā. Jauns vīrietis, bez jebkāda atbalsta no vecākiem, jo audzis bērnu namā. Varbūt tāpēc arī ģimenē pieļāva kļūdas un tā izira. Taču viņš nepadevās un strādāja cik spēka, lai nodrošinātu iztiku sev un bērniem. Taču ar to darbu jau nav tik vienkārši. Uzņēmumi bankrotē, algas, kuras jau tā ražošanā ir smieklīgas, neizmaksā vispār. Taču tiesu izpildītājam to neiestāstīt. Kad cilvēks izmisumā aizņemas naudu, lai būtu vismaz elementāri paēdis un varētu turpināt strādāt, viņam to naudu atņem alimentiem. Tad pastāstiet gudrīši, jeb pareizāk gudrītes, kā jūs rīkotos tādā situācijā? Paņemtu vēl vienu kredītu, šoreiz pie bandītiem, lai tiesu izpildītājs netiek klāt? Vai cilvēki noveda valsti līdz kliņķim, jo slikti strādāja? To mērķtiecīgi izdarīja organizētā noziedzība, kuru nevar saukt pie atbildības, jo viņi taču paši ir valdība.

preilene  1   Katru otro nedēļu ņemtu savus bērnus pie sevis, izmaksas, kas attiecas uz bērniem (drēbes, ārsti, utt.) dalītu uz pusēm ar bērnu māti. Kur problēma? Pieaudzis cilvēks no bērna aršķiras ar to, ka spēj atbildēt par savas rīcības sekām un uzņemties atbildību.

AivarsN  5 1 Pirmkārt, pēc šķiršanās viņš pats īrēja istabiņu pie svešiem cilvēkiem, bet otrkārt, kad tad lai viņš strādā? Katru mēnesi alimentos jāsamaksā pāri par 300€, neatkarīgi no tā, vai ir darbs, pašam ēdiens un pajumte, veselība, vai nav. Kam gan tas interesē, cik cilvēku mūsu valstī dēļ smaga darba kļuvuši par invalīdiem, nonākuši pilnīgā bezcerībā izdara pašnāvības? Bet mums taču ir veiksmes stāsts un kā iekulties neatmaksājamu parādu jūgā, mūsu valdības mankurti demonstrē ar uzskatāmu piemēru. Bet kas tad nekaitē ņemt kredītus savas labklājības celšanai, ja pašiem tie nebūs jāatmaksā? Covidšovs brīnišķīgi nostrādā noziedzības piesegšanai jeb kurā demokrātiskā valstī, tāpēc tik ļoti tiek popularizēts.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu