Vai tiesas izpildītājs rīkojās godīgi un vai to var apstrīdēt?

Kādreiz jau sen te rakstiju ka vienam manam pazīstamam čomam bij iekrājies pamatīgs alimentu parāds.Šo jautājumu viņš atrisināja savstarpēji rakstiski vienojoties ar tiesas izpildītāju kādu summu katru mēnesi pārskaita pēc grafika.Cilvēks godīgi pildīja savstarpējo norunu un katru mēnesi godīgi maksaja,bet viņam bija ļoti nepatīkams pārsteigums kad iesniedzot nodokļu pārmaksas deklarāciju VID visus šos naudas līdzekļus pa taisno pārskaitija tiesu izpildītāja kontā.Ar to cilvēks nebija rēķinājies!Vai tad tiesas izpildītājiem ir tiesības tā nebrīdinot ieturēt vēl papildus līdzekļus no maksātāja ja tas godīgi pilda savstarpējo rakstisko vienošanos?Vai cilvēks var apstrīdēt un atgūt atpakaļ šos līdzekļus?

elfu_mazulis    3 Pret jurisitiem ir jācīnās ar saviem juristiem un rakstiskiem pierādījumiem, ar savām žēlabām, ka tā nav godīgi, jūs neko nepanāksiet. Tā, ka vispār. Jūs āles sev arī paši izrakstiet?
Vajag kā tajā anekdotē - pensionēts jurists izbesīs jebkuru jūsu izvēlētu iestādi..
A jūs te bez reāliem faktiem spriedelējat. Uuuu ku negodīgi...

RRAGANA  1 4 1. Čomaks Tev nestāsta visu taisnību. Visticamāk ir bijuši kavēti maksājumi vai ne par visu summu, kas noslēgta vienošanās. Lai tik cītīgāk pārskata visus maksājumus kopš noslēgtās vienošanās-saskaita summas.
2. Vajag izlasīt VISUS mazos burtiņus un saprast, ka pat vienu lietu vairāki cilvēki var saprast katrs pa savam. Neba jau nu uz tā pamata kārtīgi advokāti likumus tulko dažādi. Vajadzīgi tik pamatoti argumenti.
3. Juristi ir dažādi. Un katrs strādā, kā nu māk un kāda nu kuram pieredze!
4. Varēja jau atvērt vēl kādu kontu citā bankā un pārskaitīt uz turieni. Kādreiz pasta banka nebija pieejama tiesu izpildītājiem. Nezinu, kā tagad.

Ķēmi...

Agate9    1 Nu tak sedz visu iepriekšējo laiku, par ko nemaksāja .....un bērnu mammai maksāja valsts noteikti!

RRAGANA    1 Un gūgle vēljoprojām arī strādā, ja kas.
https://lvportals.lv/e-konsultacijas/16521-tiesu-izpilditajs-var-verst-piedzinu-uz-nodoklu-parmaksu-
2019

Felde  2 5 Autor,viens vieniigs vards,kuru piemineeji, raksturo taadu viriessu loggiku-ieberzaas! Un spekulaacijas-nav vinna beerns.... atkal,nabadzinni-nespeejat neko dariit!
Nu bllaaviens-kur juusu smadzenes!!! Kas notiek!!! tik nevariigi,tik nspeejiigi...
Bet,svariigakais ssaja visaa ir berns! Par to padomaajat? Beerni nav vainiigi!
Un paskaties statistiku,cik taadu nemaksaataju ir,un milziigai dallai nemaksaasana nemaz nesaistas ar ienakumu truukumu-bet ar EGO.... es vinnai paraadiisu...kas vinna bez manis...lai pieraada ka mans beerns... lai meklee mulkki... -visi ssie teksti ir dzirdeti,un manaa pieredzee-pat no man tuviem cilveekiem...
Priecee,ka tagad saak piedziit-ieviesa mediibu atllauju anuleesanas,auto apliecibas anulessanas,paraadu piedzineeji... Beidzot par kautko jaasak atbildet! Citaadi taadi Bumi,staigaa pa pasauliiti razzodami bernus pa labi-pa kreisi... :) :) viena sieviete apnik,skrien pie naakamas,atbildiibas nekadas!

lotuss    2 Sveiki. Kā mans advokāts pateica, ar tiesu izpildītājiem nav jēgas cīnīties. Viņiem ir visatļautība. Neko nepanāks.

Julianna  4 4 Personīgi pazīstu vienu bijušo laulāto pāri, kuriem ir dvīņi. Viņi izšķīrās, bet vienojās, ka bērni būs proporcionāli laika ziņā gan pie tēva un mātes. Ar alimentiem neākstījās. Iegulda arī uz pusēm. Lūk, kur ideāls variants. Un zinu daudzus bijušos pārus, kur vīrietis maksā, bet sieva noskaņo bērnus pret tēvu, ka šim paliek pāri tikai donora prieks. Kāpēc tiesa šādus gadījumus nevar pārskatīt un uzlikt par pienākumu, vīrieša kontā iemaksāt tādu pat summu, kura būtu pieejama, tikai bērna vajadzību nodrošināšanai un bērnu(us) atdot vismaz nedēļas nogalē tēva kompetencē?! Varat man likt mīnusus, cik gribat, bet vīrieša tiesības ir apspiestas uz saviem bērniem. Jebkurš normāls vīrietis rūpēsies par saviem bērniem, viņu grauzīs sirdsapziņa, vai bērns tukšu vēderu, vai basām kājām. Paliek kategorija, kuriem tikai patika process, bet bērni ir nepatīkams pārsteigums. Tad nu lai šī mammas attin atmiņu lentu un padomā, pie kādiem apstākļiem palika grūtas? Un kā cilvēkam(bērnam ) kulties pa dzīvi, kād viņa liktenis, ja pa lielam viņš nav vajadzīgs ne mātei, ne tēvam. Prezikam naudas nebija, bet bērna vajadzībām būs? Nu un te Latvija rūpēs aplaimo ar haļavas naudu, par kuru galu galā jāsamaksā divkārt. Neaizstāvu nemaksātājus, bet bērnu taisa DIVI, tad lai abi arī atbild. Un no tādām mātītēm arī tiesu kantorim būtu jāpiedzen bērnam naudu, mož atrastos pāris jevriki prezikam.

Rouzita      Latvijā dzimstības/mirstības indekss negatīvs, tā kā - bērniem būt!!

Epifanija  1 2 Čalim jāpierāda, ka ir miris un jāsāk dzīvē no jauna, cita varianta nav!

Julianna  4 4 Protams, ka bērnu vajag. Bet ja armijnieki nevar salasīt 900 gabalu VESELU vajaku, tad tas ir ārprāts. Redz jau var 40 gadnieki iet dienēt, ka ir 1980 gada perējums. Komunisma pēdējie stiprie bērni. Tagad no no 10 jaundzimušiem 8 jau pirmajos dzīves mēnešos konstatē smagas saslimšanas. Un ja līdz 2 gadu vecumam bērnu nopotē ar diviem desmitiem pošu, kas tur var būt? Jēla nācija. Ja trakās mātes aizrauj padsmit gadīgas meitas dzemdes kakliņa vēža "profilakses" poti, kura īstenībā ir neauglības pote. Lūk tā. Šos jautājumus Latvija nerisina. Indē ar pasaules atkritumiem. Cik vēl turās uz tiem bioloģikajiem zemniekiem entuziāzistiem, tik ir...

coldlands  4 1 Pats “smieklīgākais” ka tiesa var piplam piespriest sodu bez viņa līdzdalības un to neinformējot.
Sanāk, ka viņi sodu var uzlikt arī mirušam cilvēkam🤦

butterfly_searcher    6 Neredzot pašu vienošanos un visus situācijas faktiskos apstākļus, 100% atbildi neviens dot nevarēs. Bet ātri uzmetot acis problēmai, pievienojos tam komentāram, kurš teica 99% rīkojies atbilstoši vienošanās un likumā noteiktajam. respektīvi visi ienākumi, kas parsniedz (šeit jau var redzēt, ka runa ir par minimālo summu), automātiski tiek pārskaitīti parāda saistību dzēšanai.
var sūdzeties par ZTI darbibu LATVIJAS ZVĒRINĀTU TIESU IZPILDĪTĀJU PADOMEI, bet 99.9% ir skaidrs, ka viss ir likumīgi.
un runajot par godigu vienosanas pildisanu, ja ir nemaksats parads un tas jau ir zti rokas,tas nozime, ka jau sakne neviens nav pildijis godigi nekadas norunas.

Amadejs  1 13 Par saviem bērniem jārūpējas bez tiesas lēmuma.Tas ka nemaksāja kaut ko liecina par cilvēku.Pārējais līdz ar to nav apspriežams.

Summernight      negadījuma rezultātā cilvēks var ne tikai piedzimt, bet nomirt))

Aira  2   always look 4 alpha male. t. i. ne jau tiesu izpildītājā vaina, bet dāmā. Ja man būtu jāņem 20 000 kredīts bērna pirkumam, kuru neesmu plānojusi, es protams tos tūkstošus aizņemtos, bet galīgi pretējam mērķim.

Jota  1   tu esi asinskāra, atriebīga un izšķērdīga. te pietiek aizņemties 10 000, lai atnāktu speciālisti, kas patur meitenes galvu zem ūdens, līdz viņa uzliek parakstu par pretenziju neesamību. un 10 000 jau ir sasniedzama summa ikvienam.

Felde    4 11.02 100% taisniiba! Arii izsskkirties japrot cilvecigi.Ja divi cilveki ir radijussi bernu,domaajams,nu gluzzi svessi nav.
Piekriitu arii viedoklim,ka sievietes nav svetas.... ne vienmer virietis vainojams visas ggimenes likstaas! Bet buutiiba taada,ja esi spejigs uzrazzot bernu-tad jabut gatavam ruupeties.
Te izskaneja lidzveertiga komunikacija gan teevam,gan maatei,Ziniet,ssajaa sakara man netaisniigi liekas pat tas,ka nedeellu berni ir pie maates,kaa sestd.svetd.-taa pie teeva.Zinu sadus gadijumus,kad sieviete atpuussas briivdienas,izklaidejas,bet viirietim visas dienas aiznnemtas-darbs,tad beerni.Tas arii nav godiigi!
Es esmu par godiigumu,nevis viirieti vai sievieti! Un nelikties ne zinis par beernu-nav godiigi! Taapeec ir pareizi,ka vajaa piedzineeji!

Felde    4 Bum,sievieti,ar kuru dziivoji kopaa,sauci par saveejo...sievu...bernu maati... Atver acis! noskaidro ar ko dziivo kopaa,un tad taisi bernus! Atmaksat neliktu,bet vairs neko nepiedziitu! Esi taccu pieaudzistad noskaidro!-riikojies kaa virietis! Un cik gadijumu,ka viirs-uztaisa bernu miillaakajai??? tad maksaa alimentus? Labi,nav ko te nnemties! Beernudaarzs!
Pareizi dara,ja piedzen no nemaksaataaja! Pareizi!
Berni nav vainiigi,ja dzimst ssai pasaulee! Ar to vajadzeetu saakt!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu