Vai tiesas izpildītājs rīkojās godīgi un vai to var apstrīdēt?

Kādreiz jau sen te rakstiju ka vienam manam pazīstamam čomam bij iekrājies pamatīgs alimentu parāds.Šo jautājumu viņš atrisināja savstarpēji rakstiski vienojoties ar tiesas izpildītāju kādu summu katru mēnesi pārskaita pēc grafika.Cilvēks godīgi pildīja savstarpējo norunu un katru mēnesi godīgi maksaja,bet viņam bija ļoti nepatīkams pārsteigums kad iesniedzot nodokļu pārmaksas deklarāciju VID visus šos naudas līdzekļus pa taisno pārskaitija tiesu izpildītāja kontā.Ar to cilvēks nebija rēķinājies!Vai tad tiesas izpildītājiem ir tiesības tā nebrīdinot ieturēt vēl papildus līdzekļus no maksātāja ja tas godīgi pilda savstarpējo rakstisko vienošanos?Vai cilvēks var apstrīdēt un atgūt atpakaļ šos līdzekļus?

saulite34  1 3 Ko tad tu pasaku stāstnieks ar savu lielo lielīšanos šo vīrieti pie sevis nepaņēmi strādāt,ko tu tieši viņa labā esi izdarījis,lai viņam dzīve būtu vieglāka.

Felde  1 3 Aivar,driikst jautat-kaaaa lai maate ar berniem tiek galaa,ja vinnai jaastradaa????? Sievietes,laikam,no dzelzss.... pasas neslimo,vinam nav jamaksaa par mitekli...komunaalie...berniem zaales...betnudarzi,,skolas,,, tagad bija jaiet darbaa un veel berni-attalinati jaskolo.japalidz! Cik gruuti but virietim-uztaist beernu! Bet sievieei-nudien,nekas nav jadara....Ko tad tai sievietei dariit,nnemt triis krediitus,uz katru bernu pa vienam? vinnai nevajag eest? iespejams,arii vinna zaudejusi darbu,vai tik taalu nespej aizdomaaties? ka netikai viriessiem ir vajadziibas.... Aivar,tev smadzenes peecpusee,vai kaa???? Tu sevi dzirdi??? Kas notiek ar pieaugussiem viriessiem?-nudien kaa mazi beerni! Sievietem nuudien nav bezizejas.....nauda ktiit no gaisa!
Pareizi dara tiesu izpildiitaaji,lai nnem ssadiem nemaksaatajiem! Lai!!! -citiem par biedu! Varbut saks domat ari viriessi!
....zem visa ssii velos teikt vienu,ne viss ir tik viennoziimigi,gadas tiessam centiigiem,atbildiigiem cilvekiem iziet no aprites,Un-nav nosodaams cilveks,kurss pakluup,ir japrot piecelties! Bet tie-parasti iet,dara,necciikst! Visu ciennu taadiem! Taccu te-cciikstulli,galiigi zaudeejusi veselo sapraatu!

preilene  1 2 Aivar? Nu gan Tu lej sviestu.
Ir arī ļoti daudz sieviešu, kurām pēc šķiršanās (vai vīra nāves) ar iztikšanu ir ļoti sarežģīti. Viņas arī mēdz īrēt istabiņu pie svešiem cilvēkiem, kur dzīvo kopā ar visiem bērniem. Un viņas strādā arī ne to apmaksātāko darbu (pat vairākus), lai varētu izdzīvot, kļūst dēļ tā invalīdes. Bet viņas nepamet savus bērnus. Cīnās un kaut kā tiek galā. Protams, ir grūti, brīžiem neizturami, bet pamest bērnus viņām pat prātā nenāk.
Izlasot tekstus, ko raksti par nabaga vīrietīšiem (nabadziņiem tik grūti, grūti, ka citiem jāsaprot viņi un jāatbalsta bērnu pamešana), šķebinoši paliek. Šādi ne tikai tiesu izpildītāju pelnījuši, bet smagu darbu līdz mūža galam par rupjmaizi un ūdeni.

Felde  1 2 18.37 Vaine?
- Un to saka pieaugusi viiriessi,kuriem passiem ir beerni! Kaa tas iespeejams??? Un katrs ssads virietis,atkal un atkal-liek saprast-kaapec sievietes pamet savu bernu teevus! -tiessi taapec,ka vinni nav spejigi domat,lemt,riikoties,piennemt leemumus,atbildet par savu riicibu! fuu....

saulite34  1 2 Ja jau tiem vīriešiem tik smaga un grūta dzīve,neražojiet tos bērnus un nebūs vainīgie jāmeklē.

Par to alimentu naudu sieviete var tikai pabarot bērnus,bet pārējās visas vajadzīgās lietas bērniem sieviete pērk par savu naudu.

AivarsN  2 1 Pilsētā ir pavisam cita pasaule, viss par naudu jāpērk un tāpēc nav būtiskas atšķirības, vai vīrietis dzīvo ģimenē, vai šķiras un maksā bērniem uzturlīdzekļus. Laukos vīrieši ģimenē parasti lielāko daļu sagādā paši saviem spēkiem, ārpus algotā darba. Tā ar minimālo algu un pat mazāk, itin labi iztiek daudzas ģimenes, jo vairāk par minimālo pelna tikai reti izņēmumi, privātajā biznesā, ierēdņi. Taču izšķiroties, vīrietim tagad viss jāapmaksā skaidrā naudā. Tātad, alimenti un ne tikai, jo ir taču vismaz svētki, bērnu jubilejas un tāpat vien kāda kopīga izklaide, ja negrib bērnus pavisam pazaudēt. Vēl itkā būtu vajadzīga mašīna, ja grib pilsētā kaut nedaudz labāk apmaksātu darbu dabūt. Nu sliktākajā gadījumā vismaz labs mopēds. Nesalīdziniet ar Rīgas algām. Te ir province. Rēķini kā gribi, bet pēc visām nomaksām, ēšanai nepaliek nekas.
Sievietēm ar bērniem pa priekšu, visas durvis vaļā. Neskaitot alimentus un pabalstus, pagasts apģērbj, iedod naudu skolas lietu iegādei, atved malku, zviedru labdari apber ar dāvanām, bērniem rotaļlietas, visiem jauni apģērbi, sadzīves tehnika, mēbeles. Tad kāda velna pēc tai sievietei vēl jāvelkas strādāt? Tāpēc vismaz mūsu pusē, reti kura to dara. Jā, kad jums bija mazi bērni, tad tā nebija. Bet tagad tā ir.

saulite34  1 2 Ja jau tie vīreļi ir tik ļoti lieli cietēji,ko tad vēl meklējaties pa iepazīšanās portāliem,par maz bērnus esiet saražojuši ,kas nevienam nav vajadzīgi.Tas dziļais naids un skaudība,ka pagasts apģērbj bērnus,un bērniem vēl tiek kaut kādi labumi,un nav jādzīvo dziļā nabadzībā,tikai truls vīrelis kaut ko tādu var rakstīt,pats tup caurām dienām internetā visādus murgus rakstīdams,un šeit laikam vēl meklē kādu, kam kādu bariņu bērnus vēl varētu saražot.

preilene  1 1 Aivar, no kurienes Tev tāda informācija, ka visas sievietes ar bērniem dzīvo pilsētās nereālā bagātībā, bet visi vīrieši laukos nereālā nabadzībā? Šķiet, ka Tu nekad neesi ārā no mājas izgājis.
Un vispār šie Tavi teksti un vispārinājumi par vīriešiem-nabadziņiem, manuprāt, ļoti apkauno vīriešus. Es zinu daudzus šķīrušus pārus, kur vīrieši nemaksā nekādus alimentus - viņi piedalās savu bērnu audzināšanā un izmaksas dala uz pusēm ar sievieti. Un tas notiek gan laukos gan pilsētās.
Es tiešām ceru, ka tas, ko Tu te raksti, nav nopietni domāts, bet gan - lai nokaitinātu pārējos. Jo pretējā gadījumā tas ir tiešām sviests. Jo bērns taču ir mazs cilvēks, par kuru ir atbildīgi abi vecāki. Ir briesmīgi domāt - "kamēr es varu, es par Tevi, mans mīļais bērns, rūpējos, kad vairs nevaru - es tinu tālēs zilajās un Tu te iztiec pats kā vari - atstiepsi kājas, pats vainīgs".

Felde  1 2 Nedod Dievs dziivee satikt tadu virieti,kaa Aivars! Te nu gan piebildiissu,lauki pilni ar taadiem,un veel nolemtaakiem! Aivar,neskaud par mantaam,ko beerniem sagaadaa valsts (primitiivu llautinu gaudas ) ,tev arii ssie prieciinni tiks,jo ssaubos,vai savu bernu audzinassana esi pienaciigi piedalijies-taatad,berni tevi neuzturees! Valsts gaadaa par taadiem beedubraalliem! -un zviedru labdarii nodrossina pansionaatos sadziives tehnikas... utt... (arii bernunamos..)
-te nu mees esam,teevi nepiedalas savu beernu audzinaassanaa,tad nu par tiem jaaruupejas labdariem! Taisiitaaji-ne teevi!

AivarsN  3 1 Es tikai par to, ka valsts noteiktā alimentu summa visiem vienāda ir neadekvāta. Normāli būtu kā kādreiz, vienam bērnam 25% no tēva ienākumiem, bet diviem un vairāk, 50%. Kā var piedzīt no cilvēka to, kā viņam nav? Ja reiz valstī ir tik nenormāla nevienlīdzība, bezdarbs, korupcija, tad lai tā valsts arī vismaz daļēji kompensē bērnu uzturēšanas izdevumus cilvēkiem, kuri kļuvuši par šīs noziedzīgās sistēmas upuriem, spiesti strādāt par neadekvāti zemu atalgojumu, īslaicīgi zaudējuši darbu, vai darbaspējas. Cik laukos ir ģimenes, kurās uz katru bērnu var atļauties tērēt vairāk par 100€ mēnesī? Brīnišķīgi iztiek pat ar uz pusi mazāku summu, jo daudz no dzīvošanai nepieciešamā sagādā sev paši ar savu darbu. Arī bērni visos laikos un iekārtās ir tajā aktīvi ņēmuši dalību, apgūstot dzīvei nepieciešamās darba iemaņas, zināšanas un papildinot ģimenes budžetu. Šobrīd situācija ir tāda, ka valsts stimulē ģimeņu izjukšanu. Daudzi vīrieši kļūst par situācijas ķīlniekiem un sievietes ar to manipulē. Lai gan tas nav mans gadījums, taču zinu vairākas ģimenes, kur vīrieši spiesti samierināties ar sievu nolaidību, krāpšanu un citām nepieņemām izdarībām, lai tikai nezaudētu bērnus un visu pārējo. No vīriešiem tiek prasīta atbildība par visu, bet sievietēm nav jānes atbildība ne par ko, ne vīra, ne sabiedrības, ne tiesas priekšā, jo viņas taču ir māmiņas.
Pretīgi atcerēties visus tos apvainojumus un pazemojumus, kurus nācies piedzīvot, lai tikai saglabātu attiecības ar bērniem.
Man viss kārtībā, bērni mani ciena un mīl. Taču pavērojot kas notiek sabiedrībā, pārņem šausmas. Par kādu demogrāfiju te var būt runa, ja sabiedrība ir padarīta galīgi slima? Man taču anketā rakstīts, ka iepazīties nevēlos, tā ka, dāmas, neiespringstiet velti!

preilene  1   Aivar, jā, pēc Tavām domām noteikti arī minimālās algas vajadzētu aprēķināt procentuāli (piemēram, no cilvēka svara) – jo tievāks cilvēks, jo viņam mazāka alga (jo šis jau tik daudz apēst nevar) vai otrādāk – apaļajiem cilvēkiem pašiem lielāks tauku procents organismā, ko tērēt, tāpēc viņiem nav nepieciešams tik daudz ēst.

saulite34  1   Un,ko tad te meklē,ja esi uzrakstījis ka iepazīties nevēlies,nav kur citur tos murgus izteikt kā šeit,citus apvainojot un pazemojot.Ja cilvēkam nekā nav ,tad nav ko bērnus ražot un likt citiem tos uzturēt.

AivarsN  3 1 Minimālajai algai vajadzētu būt par minimālu darbu, nevis kā tagad, kad algas apmēru nosaka nevis padarītais darbs, bet gan ieņemamā vieta parazītiskajā hierarhijā. Piedevām, normālā sabiedrībā, kura tiek virzīta uz attīstību, lielāku atalgojumu saņem tie, kuri dod vislielāko ieguldījumu ekonomikas attīstībā. Par cik mūsu valsts tiek mērķtiecīgi virzīta uz ekonomisko iznīcināšanu, tad maksimāli tiek palielināta ierēdniecība, birokrātija un tur nodarbināto algas, bet ražošana pilnīgi pamesta novārtā. Iesaku intereses pēc salīdzināt šīs proporcijas kaut vai ar citām ES valstīm. Man tādas aizdomas, ka arī šajā ziņā Latvija ir vadībā. Kaut kur lasīju, ka pilnīgi pietiktu ar trešo daļu no mūsu ierēdņu skaita. Tas ļautu samazināt nodokļu slogu un attīstīt ražošanu.

saulite34  1 1 Mazāk sēdi internetā,bet atver kādu ražotni un ražo,kurš tev to liedz darīt,pats slinks un neko negrib darīt, un tik gaida ,ka kāds tos labumus pienesīs klāt.

Felde  1 2 Aivar,kas ir tie iemesli,kaapec sievietes aiziet no savu bernu teeviem? Varbut saaksim ar ssadu jautaajumu??? No laba,viiriskkiga,sevi,un citus cienossa viiriessa-LV sieviete prom neies!!!! Muuk no neviizigiem lupataam,kuri nespej but ggimenes galvas,uz kuriem nevar pallauties,un kurus nav par ko cieniit!!! Vel no atkariigajiem un agresiivajiem! Saki,luudzu,kur ssajaas situacijas vainojama sieviete?-ja neesi spejigs buut viirs,teevs,viirietis???? Cik ir to viiriessu,kuri aiziet no sievieteem-pietiesaajot bernus,jo maates ir nekaadas!? Cik viiriessi ciinas par berniem? Tad pieraadi,ka sieviete ir slikta maate,vazannkke,un audzini tos beernus! Bet-nee....tas virietim nav interesanti!-jo berni ir 24/7/18 Taa ir gadiiba,atbildiiba,un ierobezzota privaata dziive..-tas virietim neliekas interesanti! Un necciiksti te par nabadzinniem,kuri prot tikai taisiit.....ne atbildet un riikoties!

AivarsN  1 1 Felde, statistika rāda pavisam citu ainu. Ļoti bieži sievietes pamet vīrus no labas dzīves, bezdarbības, tāpat vien, intereses pēc, jo varbūt nākamais būs vēl labāks. Nu, vismaz pamēģināt taču var. Nekas taču to neliedz. Par tiesu attieksmi laikam nelasīji, ka neviens advokāts, ne tiesnesis nenostāsies vīrieša pusē, ja nu vienīgi par pamatīgi biezu aploksni. Un kā pierādīt? Nolīgt detektīvu, kurš nedēļām sekos tai sievietei, lai nofilmētu pārkāpuma brīdī? To var atļauties tikai oligarhi un TV šovā. Kaimiņi arī ne labprāt gatavi sniegt liecības, ja vien tā sieviete nav viņiem kā īpaši ieriebusi. Arī ar to audzināšanu vīrietim neies tik gludi. Kā viņš savus bērnus apgādās, ja sēdēs mājās pie viņiem? Ne katram ir sava firma un materiālās iespējas nolīgt auklīti. Nav arī dzirdēts, ka sievietes maksātu alimentus. Bet piedzīt tiesas ceļā, reti kurš vīrietis būs gatavs tā pazemoties. Tāpēc ļoti daudzi vīrieši gatavi paciest visas sieviešu nelietības, lai tikai nepazaudētu savus bērnus. Arī to agresīvo nav nemaz tik daudz, kuriem izdevies savu sievu iegrožot no vazāšanās apkārt. Pārsvarā tomēr vīriešiem, arī man, nav pieņemama sieviešu fiziskā iespaidošana. Un sievietes to ļoti labi saprot un izmanto.

Felde  1 1 Kaa sieviete var nodrossinat beernus,ja sezz majas pie vinniem? Ja nezinaaji,ir bernudarzi,skolas... tiessi taapat,kaa ja sieviete tiek galaa ar beerniem Kas-viiriessi tupaaki? Ko tu te nnemies,Aivar!?
-Par to pamessanu-man zinaamajos piemeeros-pamesti ir Nekaadi viiriessi! Es ar tadiem nekad nesaietos,bet,ir arii negudras sievietes,kuras cer,ka spees viirieti paaraudzinat-vinnas deel parstas dzert,saaks mazgaaties,stradat,pelniit.. No taadiem aiziet,nevis no kaartigiem!
Man ne reizi neinaaca praataa,ka butu jaapamet virietis! Mees bijam paaris,un ruupes dalijam...
Aivar,ja tavas sievietes nav bijussas normalas,tas liecina tikai to,ka neko citu neesi pelnijis,jo,aciimredzot,pats neesi iisti normals! Un te nu vainiiga ir ggimene,kuraa esi radies! -iedzimtiiba,audzinaasana, -un tas ir llooti juutams.....

irjauar_      Rakstveida vienošanās ar tiesu izpildītāju? Izklausās pēc pasakas. Tiesu izpildītāji vienošanās neslēdz. Un rīkojums VIDam ir pilnīgi likumīgs pat gadījumā, ja parādnieks ir apņēmies katru mēnesi maksāt un šo apņemšanos pilda.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu