Vai bērnam ir pienākumi?

Meitai 20 gadi, maksāju alimentus, kamēr mācījās. Tad pameta skolu, aizbrauca uz ārzemēm. Pateica, ka Latvija ir bedre un ka Latvijas izglītība nevienam nav vajadzīga, utt., nodedzināja visus tiltus, apsaukāja un nomelnoja savu ģimeni, utt. Pastrādāja dažus mēnešus, nebija tik rožaini, kā likās, atbrauca atpakaļ, sadomāja, ka tupinās mācīties, pieprasa tiesā alimentus. Saku, lai atvainojas, un dabūs alimentus. Nē, likums esot viņas pusē. sanāk, ka man ir tikai pienākumi, viņai tikai tiesības???

limonija (2016-01-21 19:41)    1 Kaut ko būtisku abas ir salaidušas dēlī...Mātei tomēr būtu jābūt tai gudrākajai no abām - izspiesta atvainošanās nav itin nekāda vērtība, drīzāk - ar mīnuszīmi, kas jūsu abu attiecības iedzīs galīgi purvā. Ja vēl kas labs ir sirdī palicis, tad jāmēģina to izmantot, lai glābtu situāciju. Smagi, piekrītu. Senči teikuši - tās rīkstes, ko bērni griež saviem vecākiem, sāp visvairāk...Bet pirms tam kāds kaut ko ir nodarījis bērnam. Ne vienmēr izlutinātība ir pie vainas, reizēm savu bērnu pārāk egoistiski/privātīpašnieciski uztveram.

Tinte (2016-01-21 20:09)      Jā, meitai ir tiesības pieprasīt uzturlīdzekļus. Bet par to, kāpēc viņas attieksme ir tāda, kāda ir, jājautā sev pašam.

Karmensita (2016-01-21 20:48)    1 vispār jau rakstītājs ir vīrietis... limonijai

limonija (2016-01-21 20:52)      Atvainojos autoram ar puķaino niku:)

Svece (2016-01-21 21:01)    2 Vīrietis ? Nīkulis drīzāk

kurzemnieks52 (2016-01-21 22:33)  3   Atvainojos visām kundzēm,kuras te gudri pamāca tēvu.Jūs nekad nebūsiet tēvu ādā,jūs nekad nejutīsiet tās sāpes,kuras izjūt mīlošs tēvs,kad bērns izturas tik noraidoši,nosodoši,nicinoši,kategoriski pieprasot,ka bērnam no tēva tikai pienākas,bet pretīm var pat nedot neko, ne cieņu,ne mīlestību.Vai tēvs tikai vainīgs,ja bērns tā izturas,vai bieži nav tā,ka bērna māte bērnu iesaista savā atriebībā pret bērna tēvu un tāpēc bērnam tā saprašana ir izkropļota?

Samila (2016-01-21 23:25)    2 Diezgan nelāgi, ja ģimenes attiecības ir pieņemts kārtot caur tiesu. Vienalga, lai arī kādi iemesli nebūtu ;) Man būtu kauns par visu.

No otras puses jūs mūs, juristus, šitā barojiet, apmaksājiet pusdienas dārgos restorānos, luksīgus auto un ceļojumus uz Bali ;) mūsu bērni mācās Rīgas labākajās skolās... bet jūs turpiniet vien tādā garā... savam tuvākajam kreklu pēdējo novilkt :P

psychobitch (2016-01-22 00:02)    1 mans bērns man nekad nav prasījis naudu, es pati apzinos, ka man tā viņam ir jādod, kamēr nostāsies uz kājām un jāļauj, pat jāatbalsta bērnam pamata meklējumi, tas ir katra vecāka pienākums, nedomājot par savām vecumdienām...

av2 (2016-01-22 08:23)    5 saviem beerniem piedodam pilniigi vissu. Pat nespeeju apvainoties, lai gan , protam, buutu airi par ko. Vinni ir maneejie, un vinni maacaas no klluudam.
To , ka vinna pasaka, ka Latvija ir...bedre utt, tas ir tik , nu tik tipiski 20gadiigajiem. Maksimaalisms. Ir tikai balts , un melns. Nekaadas kraasas. Taas naak ar gadiem, ar peiredzi.
Kaa mierinaat sevi? Ka ar jebkuru klluudu muusu beerni maacaas dziives gudriibas , jaaa, maacaas. Taapat, kaa...mees to dariijaam.Taa kaa labi vien ir.Samaksaa par skolaam vinnai, un nekad to nenozzeelosi.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu