Vai dzīvokļa īpašniekam ir tiesības izlikt ārā cilvēku, kurš nezināja, ka dzīvoklis netiek izīrēts?

Situācija sekojoša. Esmu dzīvokļa īpašniece, kurā uz pāris dienām izmitināju bijušo draugu, jo viņam Rīgā nebija kur palikt. Pati dzīvoju citā ēkā. Pirms braukšanas prom uz citu pilsētu, bijušais, mani neinformējot, iedevis atslēgas kādam savam draugam un "izīrējis dzīvokli". Stulbi skan, bet vai ir kāda izeja, kā varu dabūt ārā nelūgto viesi, kurš arī ir būtībā piekrāpts? Jau iepriekš paldies par lietderīgiem padomiem!

LaskovijMerzavec      44. pants. Dzīvojamo telpu patvarīgas aizņemšanas sekas
Personas, kas patvarīgi — bez dzīvojamās telpas īres līguma noslēgšanas — aizņēmušas dzīvojamās telpas, izliek tiesas ceļā bez citas dzīvojamās telpas ierādīšanas, piedzenot visus zaudējumus, kas saistīti ar telpu nelikumīgu aizņemšanu un izlikšanu no tām.

Grozies, kā gribi - Tiesas ceļā!!!!!

Savukārt -

Krimināllikuma 143. pantā ir paredzēta atbildība par dzīvokļa neaizskaramības pārkāpšanu. Panta pirmajā daļā atbildība paredzēta par nelikumīgu iekļūšanu dzīvoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu, bet otrajā daļā – par tādām pašām darbībām, lietojot vardarbību, draudus vai patvaļīgi piesavinoties valsts amatpersonas nosaukumu.

Krimināllikuma 279. pantā ir noteikta atbildība par patvarību. Šā panta izpratnē par patvarību ir uzskatāma kādas darbības izdarīšana patvaļīgi, apejot normatīvajā aktā noteikto kārtību, ja šīs darbības tiesiskumu apstrīd valsts vai pašvaldības iestāde vai cita persona un ja šīs darbības rezultātā radīts būtisks kaitējums. Tātad arī personas izlikšana bez tiesas sprieduma ir uzskatāma par patvarību.

Shēma vienkārša - Gribi krimināllietu? Met mani ārā ... Negribi- lūdzu civiltiesa.

janisb      =>LaskovijMerzavec Nav nekādas krimināllietas, deguns savā dzīvoklī, papīri kārtībā, un te pēkšni kāds apgalvo, ka tur "dzīvojis" :D Bet dzīvoklī nav nekādu pierādījumu par viņā "dzīvošanu". Līguma nav, deklarācijas nav un tiesu tādi zaudē, pat ja sadomā kasīties... :D
=>vikija29 Ja nav viņa un nav tavas, tad met ārā... Bet "atpirkāties" velti...

janisb      =>vikija29 Tāpēc ka parasti tiesas procesu nav, bet ja ir (idiots mēģināja tiesāties) tad var uzvārīties piedzenot tiesas izdevumus, jo vinnēt tiesu šādam "īrniekam" nav nekādu iespēju

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu