Dāvināta īpašuma pārdošana

Vēlos pārdot savu dāvinājumu un iegādāties citu, plašāku dzīvokli. Dzīvoklis iegādāts 2013.g., pirka ome. No 2014.g.februāra dzīvoklī dzīvoju pati ar bērnu. Dāvinājums noformēts 2019.g.,kā arī piedeklarējos arī 2019.g. Esmu lietas kursā ka, sakarā ar to, ka no dāvinājuma līguma vēl nav pagājuši 5 gadi,un šis nav vienīgais nek.īpašums uz mana vārda, ir jāmaksā nodoklis 20. Interesē jautājums, vai es varu pārdot īpašumu šo dzīvokli-dāvinājumu par kadastrālo vērtību? Nerādīt visu oficiāli, lai nemaksātu kosmosu nodokļos un nodevās. Kas tad vēl būtu darāms? Kādi soļi? Kā to visu noformēt? Kādi nodokļi tad vēl būtu jāmaksā? Vai nebūs kādas problēmas arī ar VID? Būšu pateicīga par zinoša cilvēka konsultāciju šajā jautājumā. Paldies!

melone1      Vispirms atrodi kādu, kurš vēlēsies tik neizdevīgam darījumam piekrist.

Ineta      pirmpirkuma tiesības vispār ir interesanta lieta, un konkrēti man neizprotama-ko saka likumdošana un šodienu par objektu X. Vai var apskatīt katra objekta piederību kādās datu bāzēs? Vai kadastrs.lv par atsevišķu samaksu izdod konkrētā numura īpašnieka vārdu?

Beretta      Ineta
Bez maksas var apskatīt kadasta informāciju valsts zems dienestā par jebkuru objektu, bet zemsgrāmata var apskatīt visu info par jebkuru objektu (īpašnieku, apgrūtinājumus, u.t.t), bet par maksu.
Savukārt izmantojot vietni latvija.lv bez maksas var apskatīt sev piederošos īpašumus zemesgrāmatā.

Ineta      Paldies, Beretta

Beretta      Ineta, - vienmēr laipni!
Ja interersē kas vairāk, raksti privāti. Ja zināšu, padalīšos ar info.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu