Universālā pilnvara

ja persona uzraksta universālo pilnvaru uz citas personas vārda, vai šī pilnvara ir derīga bez uzrādīšanas?
ar to es domāju, ja persona uzraksta pilnvaru, bet patur šo rakstisko pilnvaru pie sevis, tad... vai persona uz kuras vārdu pilnvara ir uzrakstīta var rīkoties ar īpašumu, kamēr tai nav fiziski šīs pilnvaras uz rokām?
ja nav skaidrs, ko es domāju ar jautājumu, lūdzu prasīt pēc precizējuma.
paldies.

Kaskaade      Tev pat ģimenē nav uzticības personas, kurai vari uzticēties par visiem simts?
Tika iedots dīla ieteikums, rīkojies, nevis beztolkā vāvuļo.
Saucēja balss tuksnesī:
Un jā, tilkīdz kļūsi pateicīgs par visu- kas bijis, kas ir, kas būs, par random dzirdētu vai izlasītu vārdu, visas tavas problēmas izgaisīs, jo sevišķi, kuras saistītas ar veselību.
2021-01-12 10:52

macron      Ja esi Jānis Bērziņš, tad tu tāds esi, pat ja neklaigā par to katru sekundi. Bet kādreiz pienāk brīdis, ka ir jāpierāda sava identitāte. Tad arī jārāda pase, pilnvara utt...
Pilnvara vislaik ir spēkā, kamēr nav atsaukta, bet tā jāuzrāda citiem, lai citi pārliecinās, kas rīkojas ar svešas personas īpašumu.
2021-01-12 11:39

DanaL      Kad strādāju bankā, JEBKURA, universālā vai speciālā pilmvara bija jāredz un jākopē, pievienojot darījuma dokumentiem, bet jurists pirms tam vēl pārliecinājās konkrētajā datu bāzē, vai pilnvara uz darījuma brīdi vēl nav atsaukta.
Tā ka, jā, šim papīrītim uz darījuma brīdi jābūt klāt.
2021-01-12 12:22

Reds      "... jo kā mērauklu tu izmanto savu morāli, bet es kā mērauklu, iespējamiem notikumiem, izmantoju bezgoža morāli." - es jau arī par mērauklu neizmantoju kaut kādu naivo, kas visam tic - es saku, man kāds kaut ko mēginātu ietirgot stāstot par kaut kādam mistiskām pilnvarām, pirmais ko darītu, meklētu citu tirgotāju. Tam tur otrā galā arī ir risks par to ka pilnvara var nemaz neeksistēt un tad tu to savu īpašumu aizbrauksi un vienā dienā no viņa savāksi atpakaļ.

Tas nebija protams juridisks padoms, bet ja tu gribi visu pilnīgi drošu, tad ar saviem īpašumiem vien ir jārīkojas pašam.
2021-01-12 13:08

edding      Nu, tad ko teica jurists, vajag uzrādīt pilnvaru vai nē? 2021-01-12 13:41

fargo      vajag. bet nav tik vienkārši. ir cilvēki, kas to mēģina apiet, bet ir zg, kā te teica, bet tad notiek tiesāšanās.

man ir daudz īpašumu. bet es visu paturu pie sevis. man ir cilvēks, kam es vēlos iedot autonomiju, bet es neuzticos lēmumiem līdz galam. īpaši šai laikā. es varu iedot daļu īpašumu, bet gribu paturēt virsvārdu. tikai, lai cilvēks nesadarītu muļķības. jo kas notiks vēlāk, skries pie manis ar apsvilušu ļipu un lūgs palīdzību. un to es negribu. es gribu atjaunot savu senču krievu vecticībnieku tradīcjas. kā man sanāks, nezinu.
2021-01-12 14:44

Karmensita      čau

man arī interesē- ko teica jurists?

(rītdiena tomēr pienāca, bet saucas- šodiena...)
2021-01-12 15:12

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu