Zeme vienam īpašniekam, bet māja citam

Uz manas zemes ir mājas, kurai ir cits īpašnieks. Viņš grib māju pārdot., bet es nevēlos dot viņam zemi. Kā pareizi atrisināt situāciju? Vai caur tiesu var zemi atsavināt?

joens  1 1 Galvenais NĪ noteikums - vieta, vieta un vieta. Ja nav vietas, tad māju var neizdoties pārdot pat ar zemi. Ja vieta ir, nopirks arī pa reizinātājiem (katru istabu atsevišķi).

Zemes noma ir pašsaprotama lieta (nodokli taču jāmaksā arī par to, ko pats lietot nevar).

Aizstaigā pie saprotoša cilvēka (arhitekts, mērnieks vai vietējā būvvaldē) ar papīriem, vai var ko atdalīt vai tas nav iespējams. Ja gribi stāvēt pozā, tad ej d...st un neaizņem vietu oHo.

anis    3 Diez kādēļ tik uzstājīgi iesaka sadalīt,pārdot ,ja saka-nevēlos? Es arī labprātāk iztieku bez tuviem kaimiņiem-izrādi vājuma brīdī pretimnākšanu un tas tev atriebsies sāpīgi...

EIZHENIJA_FINKA    2 Ja tavi kaimiņi to māju izīrēs, tad tev vienalga nebūs izvēles iepējas par nomniekiem.

Andris24    2 Adele77

Māja uz Tavas zemes ir - tas ir fakts. Ja reiz māju atpirkt nespēj/nevari, tad kaimiņi ir neizbēgami - arī tas ir fakts ar kuru Tev ir jārēķinās. Zemi zem mājas neviens nevar Tev atņemt vai piespiest pārdot.
Manuprāt, šādā situācijā, Tev ir 2 varianti:
1. Ja vien Tevi apmierina piedāvājums un nosacījumi, vari atbilstošu zemes gabalu atdalīt no kopējā īpašuma un pārdot.
2. Ar mājas īpašnieku vari noslēgt zemes īres/nomas līgumu un gūt no kaimiņu būšanas kādu finansiālu labumu.
Starp citu, ja pēc šāda līguma noslēgšanas nams tiks pārdots, īres/nomas līgums būs saistošs arī nākamajam namīpašniekam.

Diemžēl, kaimiņi Tev būs.

Rimcimci    1 Zemi nevar atsavināt pret īpašnieka gribu. Savukārt pirkt māju, kura pieder vienam īpašniekam, bet zemes citam, ir diezgan liels neprāts. Un par zemes zem un ap māju atdalīšanu - vēl nav zināms vai tas ir atļauts, vai šī ideja atbilst atbilstošās teritorijas detālplānojumam un/vai teritorijas plānojumam.

Rimcimci    2 Arī māju pirkt/pārdot bez zemes īpašnieka ņotariālas piekrišanas nevar.

VecmeitaARrunci      Taa ir pati stulbaakaa situaacija,kaada var buut un personiigi es taadu iipasumu nepirktu.Normaali,sapraatiigi cilveeki vienojas par zemes atpirksanu un sakariigu cenu.Protams,ka Tev labi-samaksaa gan nomu,gan nodokli,stabili ienaakumi.bet tas otrs atkariigs no Tava veselaa sapraata vai naudas bada.taa bija privatizaacijas lielaakaa kluuda-atstaat nekustamo iipasumu bez zemes.

adamsone  4   "Jaunus kaimiņus negribu, gribu, lai visa zeme ir mana". Turpini gribēt. Nedziedināms tupisms, specifiski raksturīgs plikatām.

Mr_es  1   Nu nē! Smadzenēm taču jābūt savā vietā, abiem starp citu, lai nesanāktu tikai vienmērīgas un ritmiskas kustības 😎

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu