Sodu samērīgums attiecībā pret nodarīto

Vakar kādā uzgaidāmajā telpā pašķirstīju uz galda nolikto žurnālu "Ievas stāsti".Tajā bija izlasāms par deviņdesmitajos gados notikušo bandītisko uzbrukumu "Latvijas Bērza" busiņam, kur tika nošauta kasiere, grāmatvede, šoferis, un ievainota 9-gadīga meitenīte. Viens no bandītiem neilgu laiku pirms tam bija nogalinājis vēl vienu cilvēku- bārmeni. Vienkārši tāpat, garāmbraucot šāvis pa bāra logiem. Tātad 4 cilvēku slepkava tika nosodīts ar 15 gadiem cietumā. Šobrīd esot atkal brīvībā. Interesē jūsu domas par šādu sodu adekvātumu.

JurisK    5 Sods tika pienjemts peec valdoshaa likuma. Kaadi nu vinji ir, taadi ir. Peec manas moraales izpratnes - tiesiibas naak peec pienaakumiem. Ja neesi izpildiijis savus pienaakumus, vai pildi tikai daljeeji - tev nav arii pilnu tiesiibu. Jebkursh noziedznieks, izdarot jebkuru noziegumu, zaudee dalju savu cilveektiesiibu. Pashlaik eiropeiskaa sabiedriibaa nav reaalas saiknes starp pienaakumiem un tiesiibaam. Iznaak pat absurds - savu cilveektiesiibu deelj man ir tiesiibas nepildiit savus pienaakumus!

kuks10    2 Viss ir fufelis,valdība nekad nav rīkojusies pēc Tautas prasībām,vienkārši domā kā būtu,ja būtu..jo paši arī var sēdēt,tāpēc humānisms un citas tolerance dominē..DDD,viduslaikos sodi bija taisnīgāki,ja biji bandīts vai zaglis plāni klājās..)))Ko vēl piemini ,,Latvijas Bērza" busiņu,ja nesen Rēzeknē musara deļiņš nogalijnāja jaunu sievieti,plus Rēzeknes musari piesedza..un tas kroplis dabūs kādus 7.g.nosēdēs piecus un izies ārā kā varonis..tas ir ļoti taisnīgi,zb.man simpatizē kaukāziešu tradīcijas,jo tiem ir savas tiesas..jo gļēvāka tauta,jo vairāk pakļaujas ,,tiesu taisnībai"..DDD

VECA_PIEPE    7 Par tīšprātīgu slepkavību, kas netiek motivēta kā pašaizsardzība vai citas personas aizsargāšana,...ta i pat nerunājot par sērijslepkavām- mērgļiem pielietojams soda mērs, viennozīmīgi, varētu būt tikai mūža ieslodzījums aiz restēm cietumā vai trako mājā.
Nepilngadīgu personu un nespējīgu fiziski sevi aizstāvēt personu slepkavas, tieši tā arī pedofīli ir pelnījuši augstākā soda mēru- nāve. Amorāli perversiem kropļiem nav vietas uz Zemes starp cilvēkiem!

arikot      LaskovijMerzavec 2017-11-25 20:18, kā pēc tavām domām būtu jāsoda tā sieviete, jeb varbūt vispār nav jāsoda - tavi varianti?

neko  1 1 Arikot: Neesmu LM bet atļaušos piedāvāt variantu - civiltiesiski piedzenot kompensāciju. Bērnu tas protams neatgriezīs bet vismaz kaut kāds labums atšķirībā no iesēdināšanas cietumā kur viņa dzīvos uz bojā gājušā bērna vecāku nodokļu rēķina.

Jurijs1962Augums163      Novecojušus žurnālus šķīrst lietotāja Luusila, un dalās ar "amebām" un "muļķiem", es esot 1 no tiem. Pa dienu viņas tēmu ieredzēju, pec tam kādu laiku pacenšos arcerēties par to lietu. Atcerējos tam bija vārds Valovik. Riebjās pat ne pats fakts ka bija nogalināti cilvēki, ka summas niecīgums deļ kuras tas bija izdarīts. Taču tas bija 1992, vai 1993. +15 = 2008. Tam "cilvēkam" jābūt starp mums jau ap gadiem 10 ! Lasiet un dalieties ar ko svaigāku, lietpratīgā Luusila ! 2018-03-08

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu