Ja nu pēkšņi, ko man inkriminēs - pašaizsardzību vai malu medniecību

Pusnakts; upes krasts. Jūs tur mierīgi gaidat kārtējo copi/zivi (legāliem līdzekļiem!), kad sadzirdat ausij ne visai tīkamas skaņas, kas liecina par mežacūku tuvošanos. Arvien tuvāk un tuvāk. Ūdenī lekt negribas - tomēr jau rudens, gana vēss, un vēl nakts; a bet mežacūkas var būt ļoti bīstamas...

Reāla situācija, kuru atminējos, jo pienācis rudentiņš un es atkal taisos pavadīt kādu nakti pie upes.

Praktisks jautājums - ja es, pašaizsardzības nolūkos, pēkšņi nogalināšu kādu cūku/kuili, vai es a priori tikšu uzskatīts par malumednieku? (meža cūkām/kuiļiem šajā ziņā ir priekšrocība - ja viņas/viņš; pat ar nodomu; nogalinās mani, nevienu nesodīs).

derevnja10 (2016-10-04 09:13)      Ir krievu seriāls,saucas Gastraļori.Precīzi Tavs gadījums....:D:D:D

Edg (2016-10-04 09:41)      sauksim lietas īstajos vārdos- gertrudes brālis ir malumednieks un ir saucams pie kriminālatbildības. Bet ja kas Latvijā cūku paliek jūtami mazāk, tas āfrikas cūkmēris šīs jau krietni apslaktējis. Tā ka bīstamība paliek mazāka.

Edg (2016-10-04 09:45)      Sorry par kļūdu, brāļa draugs. Jo ja cilvēks ejot uz pīļu medībām ņem līdzi patronas kas ir domātas cūkām un bukiem tas jau ir ar nodomu un speciāli. Ar pīlēm domātām skrotīm vepri nenogāzīsi.

Jason (2016-10-04 09:54)      Zini, ja izrādīsies, ka Tev uz makšķerēšanu līdzi "nejauši" ir paķērusies medību bise, pie tam ar attiecīgiem šāviņiem mežacūku slaktēšanai - nu, būs pagrūti tur pašaizsardzību izspiest. :)

valmierietis333 (2016-10-04 10:25)      - var jau censties iestāstīt ,ka to šaujamo veprim atņēmi , un tad pašaizsargājies !

- vai arī vepris pašnāvību uzrīkoja , pats uzskrēja virsū kaut kādam pamestam šaujamajam , tu tik noskatījies no tuvējā paugura ! ;D

falko_1967 (2016-10-04 20:52)      pashaizsardziiba,shaados gadiijumos ir paredzeeta un naff sodaama.!!
ciitiigi kapaajot ar legaalu pistoli var to lopu nosist.
mednieks,uz copi var nemt liidz garaaku stobru...piilu mediibaam.

Kailaisbriedis (2016-10-04 21:32)      Ja pashaissardzìbas, tad nekas nebùs, tik pareizi jàformulè!
Ber ja bùsi pielàgojis kàdus rìkus, lìdzekljus, lai sagatavotos un nogalinàtu, tad gan bùsi, bet ja aizsargàjies, nogalini, pazinjo mezsargam, police, tad ju viss oky.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu