Īrnieks vai izīrētājs?

Padalieties, lūdzu, pieredzē!
2 gadus tiek īrēts dzīvoklis. Ik pa laikam ir problēmas ar santehniku. Tagad izbeidzās virtuves krāns (nevis sāka tecēt, bet izbeidzās pilnībā). Meistars saka, ka tas ir savu mūžu nodzīvojis un īrnieka vainas tur nav (tip.salauzts). Izīrētājs apgalvo, ka visi izdevumi jāsedz īrniekam, jo viņš jau 2 gadus to ir lietojis un krānam garantija 2 gadi...
Īres līgumā šī lieta nav atrunāta, arī no īres likuma īsti nesaprotu, kurš par to maksā!

abelite  1 3 Vai kāds izīrētājs maksā nodokļus? Cik izīrētāji taisa remontu pēc iepriekšējiem īrniekiem - izīrē tik tālāk ar salauztiem krāniem, podiem, atlupušām tapetēm aiz kurām kožu midzeņi un nav ilgi jāgaida, kad sāk tārpi līst laukā? Elektrības problēmas un daudzkas cits, ko tik izjūti dzīvojot. Tā ka pirms līguma slēgšanas kārtīgi jāapskata dzīvoklis.
Un beidzat izīrētāji čīkstēt - iemācaties godīgi naudu pelnīt nevis krāpjot.

LaskovijMerzavec    3 Pieņemsim, ka tiek īrēts dzīvoklis, ar visām komunikācijām, santehniku, durvīm utt...
Vienu gadu īrē viens, otru otrs, trešo cits. Trešajā gadā salūzt tas pats nelaimīgais krāns.

Kādēļ īŗniekam ir jāpērk jauns krāns, kuru viņš ir lietojis pa 1 trešdaļu? Neloģiski.

Vācu īres līgumos nebūs tāda punkta, ka īrniekam ir jāpērk un jāuzstāda krāns, kurš vnk ir nolietojies. Tur tiesā izīrētājs dabūs iekšās.

P.S. Tēmā ir par dabisko nolietojumu, neviss tīšu/netīšu mantas bojāšanu.

edding  2 4 Vai kāds izīrētājs maksā nodokļus?/c/ pajautā īrniekiem, vai viņi grib pie īres naudas vēl piemaksāt 10 % un būs Tev atbilde.Pie maksāšanas piemet saimniekam to pročus un pasaki, tas VIDam. Būsi valstī pirmā, kura samaksāsi visus nodokļus. Jeb jāmaksā tikai šos?
"izīrē tik tālāk ar salauztiem krāniem, podiem, atlupušām tapetēm aiz kurām kožu midzeņi un nav ilgi jāgaida, kad sāk tārpi līst laukā?/c/- tiešām? Un kurš Tev vai citam liek īrēt tādu dzīvokli? Spiež ar varu, jeb varbūt nav citu variantu? No tūkstošiem tev jāizvēlas tos sliktos? Kāpēc? Ak tas bija lēts?Un Tu gribēji lēti un labi? Tā nemēdz būt,it sevišķi ja piedāvājumi pārsniedz pieprasījumu. Meklē citu.
Kuri ir tie izīrētāji-krāpnieki? Viņi ir kādreiz aizmukuši nesamaksājuši komunālos vai par elektrību? Iznesuši un aizveduši īrnieku mēbeles? Kādā veidā viņi apkrāpj nabaga īrniekus?
"Vot,te jau viss redzams-tiem,kuriem dzīvē nekas nekad nav piederējis"/c/ un nepiederēs, jo nav sajēgas ne par mantu, ne īpašumiem.
Tiešām nesaprotu cilvēkus, kuri grib dzīvot svešā īpašumā un par velti. Jā, padomjlaikā tā bija, bet nu jau 20 gadus dzīvojam citā iekārtā, kur ar savu īpašumu var darīt ko grib un par cik grib. Ja skauž, pērc savu un rīkojies.

abelite  2 2 Tur jau tā lieta, ka pieder īpašumi un nodokļus maksāju - tā ka to visu žulti ko gāžat īrnieku virzienā, iespļaujat labāk savā bļodiņā. Tur nav ko skaust, ja apzogat savus līdzcilvēkus, valsti, kurā dzīvojat un bļaujat cik jums te slikti.

ontuons  2 1 nevins teu nelika to kranu leitot 2 gadi. vareji ar spaini nest udeni un krans vel 2 gadi butu ka dzivs un ja ari tur nekas nebojatu tad vel ilgi tas butu stradajis. taka pate vainiga vien esi

no_matter    1 + draboss

aizdomājos mazliet... ir kaut kāds vecums un šādas tādas situācijas, kad nav citu iespēju kā dzīvot īrētos dzīvokļos, bet 43 gadi un 2 gadi vienā dzīvoklī nav tas gadījums - dzīvokļa iegāde prasa šādas tādas atteikšanās (iekrāt pirmajai iemaksai), bet ja cilvēks pats neko nav gatavs dot, tad nevajag arī gaidīt no citiem...

Tas gan nenozīmē, ka piekrītu šeit atrodamajiem komentāriem, jo īpaši teo_doora, kas dzīvo tik šausmīgi civilizētā valstī, bet nav vēl sapratusi, ka dzīvē visi dabūjam pēc nopelniem, tai skaitā arī īrniekus.

Drole    2 vai tad liiguma nav?

"4.2. Izīrētājs apņemas:

4.2.1. Nodot Īrniekam lietošanā Dzīvokli sākot ar _________________ un nekavēt tā turpmāko lietošanu, sastādot Pieņemšanas-Nodošanas aktu, kas ir šī līguma neatņemama sastāvdaļa.
4.2.2. Nodrošināt normālu elektroenerģijas, ūdens un gāzes padevi.
4.2.3. Veikt defektu un bojājumu izlabošanu Dzīvoklī, kuri nav radušies Īrniekam nevērīgi izturoties pret Dzīvokli un iekārtām. Novērst defektus telpās 7 dienu laikā pēc pieteikuma saņemšanas.
.."

ko_nu_vairs  1 2 abelite (2015-07-16 16:40) viedoklis
Nav tur nekādu īpašumu ja uzskata ka saimnieks apzog savus līdzcilvēkus. Varbūt var paskaidrot, kā?
Vai mājas , dzīvokļa saimnieki nemaksā pasakainos/ it sevišķi Rīgā/ nekustamā īpašuma nodokļus? Īrniekiem ir priekšstats, cik lieli tie ir, cik naudas ieguldīts būvējot māju vai pērkot un remontējot dzīvokļus. Kas tur slikts, ka tas ir viņa bizness? Kādēļ burkānus pārdot drīkst, vai mežā lasītās vai Polijā pirktās ogas, bet dzīvokli jāizīrē par velti?
"kuri nav radušies Īrniekam nevērīgi izturoties pret Dzīvokli un iekārtām"- kur garantija neizturējās nevērīgi?. Ja pārdeg spuldzīte, to arī saimniekam jānomaina?

edding  1 1 abelite-kurš apzog īrnieku, Tu? Ko un pa cik izīrē? Laikam par velti. Kādēļ neatbildi uz maniem jautājumiem? Padiskutējam.

typhoo    2 Reizeem mainu boilerus saimnieka maajaa, kur visi dziivokli iziireeti.
Ja boileris saak teceet, zvana man un luudz iegaadaaties jaunu boileri un to nomainiit. Cheku savaac maajas iipashnieks un noreekjinaas ar mani. Iirniekiem NAV jaamaina dziivoklja apriikojumaa ietilpstoshaas lietas, kas ir dabiski nolietojushaas vai sabojajushaas.

Spicis    4 Nopērc krāniņu, saglabā pirkuma kvīti, kas apliecinās, ka krāns ir Tavs. Saglabā veco bojāto. Kad beigsies īres attiecības savāc savu krāniņu un atstāj izīrētājam viņējo. Elementāri.

panda67  1   Viss ir atkarīgs no tā kāds dzīvoklis, īres maksas un līguma.Parasti īres līgumos ir punkts... ka par visu atbild īrnieks( ja izīrētājs nav muļķis un nenodarbojas ar labdarību).... ja īres maksa ir augsta un dzīvoklī ir laba līmeņa santehnika protams ka izīrētājs var atļauties to remontēt un mainīt lai to īrnieks nenokauj pavisam un nenodara problēmas citiem dzīvokļu īpašniekiem vai īrniekiem. Bet ja izīrē lēto galu.... nu neviens neiesprings mainīt īrniekam padomju laika krānu....kura nomaiņa var izmaksāt līdz 20EUR kopā ar darbu.

Parastais  2   Ja īres līgumā nav savādāk, tad par īres dzīvokļa uzturēšanu tādā pat kārtībā, kā saņemts, ieskaitot tekošos remontus, jāatbild ir īrniekam. Tāpēc pirms slēgt īres līgumus vajag par visu interesēties. Arī vienoties, kas un kādus remontus veiks. Un arī , kā tiks veikta īres dzīvokļa nodošana, kad beigsies īres līgums. Ir iespējams arī līgumā ieslēgt punktu par īres dzīvokļa nolietojumu bez kompensācijas izīrētājam. Ja īres līgumā ir minēts par dzīvokļa labiekārtojamību , tehniskostāvokli utt kuru izīrētājs sniedz īrniekam, tad viņam jāuztur kārtībā un jāveic remonti.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu