Īpasuma tiesibu atsavinasana

Vai ir iespejama situacija, ka persona, kas dzivo dzivokli kopa ar dzivokla ipasnieku un ilgstosi maksa iri un komunalos maksajumus no sava bankas konta, varetu pretendet uz
Dzivoklli un iegut ipasumtiesibas uz to. Ires ligums vai cita oficiala vienosanas nepastav.

Lynda_ (2014-11-19 21:31)      Ir taču Tiu, Joens, Samila, kuri dod nepārprotamus mājienus tiem, kuri citēju Vecmeituarrunci "kaut kur dziivot grib,pasiem nekaa nav ,bet maksaat negrib" ka var noslēgt līgumu,padzīvot tur 10 gadus un skaties, māja Jūrmalā vai dzīvoklis jaunajā projektā pie labas gribēšanas un piepalīdzot zinošiem juristiem nemaz nav nesasniedzams mērķis.

LaskovijMerzavec (2014-11-19 22:35)      Nu nav iirniekam nekaadas pirmpirkuma tiesiibas. Lai pardotu iipashumu, man nav jaaprasa irniekam nekas, savukaart nakoshajam iipashniekam ir saistosh nosleegtais iires ligums.

Kautvai simts gadus iiree, bet standarta iires ligums jau paredz, ka iirnieks (tureetajs) maksaa komunaalos maksaajumus un iiri, ja vien nav nosleegts ligums ar izpirkuma tiesiibaam.

Takaa vari savu laiku un naudinju cituf teereet, shajaa gadiijumaa neko nedabusi.

Emma45 (2014-11-19 22:53)      Te nu mēs redzam, kā likumus pārzina mūsu juristi. Ārprāts, rakstīt tādu absurdu, kā Samila,Tiu, Joens. Pilnīgi nejēgas likumdošanā, bet gan jau algu saņem.
Te pat nejuristam skaidrs, ka nekas tai afēristei nesanāks. Ne velti viņa neko nepaskaidro, nekomentē, jo suns zina ko ēdis.

salve (2014-11-19 23:12)      Nu patiesi, kādu "sviestu" cilvēki tik neizdomā. Bet fakti ir tik vienkārši, ka vienkāršāk nevar būt. Ja dzīvo kāda dzīvoklī, tad par komunālajiem pakalpojumiem, ko esi saņēmis, IR PIENĀKUMS maksāt. Tas, ka maksāts no konta, pierāda tikai to, ka ir samaksāts un ka dzīvokļa īpašnieka pretenziju gadījumā varēsi parādīt papīrus un apliecināt, ka esi bijis godīgs īrnieks. Kādas tās attiecības ar dzīvokļa īpašnieku - tā nu ir pašu darīšana.
Lai dzīvokli iegūtu īpašumā, tas ir jānopērk, vai jāmanto, vai jāsaņem kā dāvana un jāieraksta zemesgrāmatā.

Bazhix (2014-11-20 00:14)      Civillaulības termins kā tāds ir likvidēts? :)
Ja čalis paņēma dzīvokli kredītā pēc tam, kad sāka dzīvot kopā, tad skuķis var tikt pie pusdzīvokļa :)

Emma45 (2014-11-20 09:44)      Bazhix- nosauc likuma pantu,kurā teikts, ka civillaulībā iegūtā manta ir kopīga un šķiroties dalāma. Kuri likumi vispār atzīst civillaulību. Pastāsti lūdzu.

Lucy (2014-11-20 10:18)      Vispārība,ka izīrē īpašumu,visgudrāk ir maksāt pašam īpašniekam par savu īpašumu,ikmēneša nauda vai skaidrā vai ar pārskaitijumu, saņem no no personas kurai izīrēji un pats nomaksāsi,i kreņķu nekādu,jo tad skaidri zināsi,ka viss nomaksāts!
Murgs man domāt,kā tu esi sadomājusies,ka tu ko iegūsi,bet kas zin,vajag labu advokātu un ja esi dzīvojusi civillaulība,vajag lieciniekus,papīrus un .t.t
abidno kaņēšno,ja esi entos gadus maksājusi un te viena dienā viņš pasaka,lasies,šis ir mans īpašums,tāpēc,ja arī esi civillaulībā vajag slēgt līgumu uz īpašumu,ja esiet kopā to tip iegādājušies.

Bazhix (2014-11-20 10:51)      Emma, Tev internets ir labāks, pati drīksti atrast likumu, kur civillaulība tiek pielīdzināta laulībai. Ar visiem no tās izrietošajiem pienākumiem un tiesībām :)

fargo (2014-11-20 12:09)      "Emma, Tev internets ir labāks, pati drīksti atrast likumu, kur civillaulība tiek pielīdzināta laulībai. Ar visiem no tās izrietošajiem pienākumiem un tiesībām :)"

neatrunājies. rādi redzēt to likumu! kur tu tādu esi izlasījis?

Deisa (2014-11-20 12:20)      Neko pretnedēt nevar, jo ir tikai piedzīvotāja tam īpašniekam, ne sieva. Ja būtu sieva, tad pie šķiršanās varētu, bet tā kā pie brīvas gribas vienkārši tur dzīvo un maksā, tā ir pašas brīvā griba. A lielākoties šķiet, ka vispār jautājums pat nav saprasts.
Neskatījos gan anketā, nezinu dzīvesvietu, bet ir zināms, ka Karalistē var spekulēt ar apdrošināšanu. Ja cilvēks īpašumu apdrošinājis, viņu no tā nevar izmest, tāpēc tie, kas izīrē, parasti izīrē jau apdrošinātus mājokļus, lai šaize nesanāk.

tiu (2014-11-20 14:19)      Baz, nu nav nav civillaulība nevienā likumā aizstāvēta. Tā nu ir taisnība.
Plūkties var mēģināt tikai par naudu. Ja pašai ir dzelžaina pārliecība, ka ir pārmaksājusi. Un tad bez jebkādas garantijas. Bet pa tam jau ir juristu kantori, kas palīdzēs tikt skaidrībā.
Ohujā jau reti kurš prot izlasīt to, kas rakstīts, kur nu vēl ko sakarīgu ieteikt.
Nevienu brīdi nebiju apgalvojusi, ka ir cerības uz īpašumu, bet te lasītāji pa rubli.

Deisa (2014-11-20 15:18)      Un vispār grūti saprast - dzīvo ar īpašnieku, maksā komunālos un īri... Kāpēc maksā visus komunālos? Par ko maksā īri - par savu dzīvošanu, vai arī "īpašnieks" ir tikai īrnieks tajā dzīvoklī? Ja viens sievišķis dara kaut kādas glupības un pēc tam uzskata to par iemeslu ko pieprasīt, tad nav brīnums, ka ir tikai piedzīvotāja dzīvoklī, ko izmanto. Tādām ir jāmācās.

kakjis_maisaa (2014-11-20 19:44)      Bazhix - Tu esi klauns, Latvijas likumdošanā nav tāda termina kā civillaulība.

Inese1966 -nē.

jozolsen (2014-11-20 19:57)      Ja jau tāds jautājums radies?!!!Vai sniegtais info nav vienpusējs..Kredīti,apgrūtinājumi....Cik noprotu pat dzīvojot-izmantojot nav maksājusi??Tagad no nekurienes satraukums??

Samila (2014-11-23 20:22)      visu laiku nevarēju saprast, kā mani kolēģi var tik labi nopelnīt, palasīju šo un sapratu, tauta ir stulba, stulba, stulba... viņiem saka vienu, bet viņi no pirksta izzīž pavisam ko citu. turklāt ar putām uz lūpām - man jurists tā teica! nu neteica tā. pats auns ne tā saprati.

bet tas labi, advokāti tik drīz badā nenomirs...

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu