Vai policists var pienākt uz ielas un pārbaudīt Jūsu identitāti un dzīves vietu.

Vai kādam tā ir bijis?Tas notika Vecrīgā..Mēs ar draudzeni iznācām no nakts kluba..vairāk,kā trīs mēneši pagājuši...nevaru aizmirst viņu rupjo izsturēšanos..kapēc?Pazemoja mūs visu cilvēku klātbūtnē...jutās pārāks par mums...pašam kādi gadi 20..ne vairāk..

selnija_      Droši vien, ka tādas tiesības ir. Jautājums: kāpēc viņš to darīja? Tāpat vien bez iemesla pilsoņiem policisti nepiesienas. Darīšana protams ir bijusi, bet tā lai uz ielas prasītu dokumentus uzrādīt- tā gan ne.

skarbaiskungs      Pastrìdèties var vienmèr.. Tieshi uz kàdu aizdomu pamata, utt. Bet tieshi shajà gadìjumà, ja tas policists sho lasa un atpazìst faktu, vinjsh varètu pats to duru iesùdzèt. Par goda un cienjas aizskarshanu. Ja cilvèks pilda darba pienàkumu, bet tu atljaujies to uzskatìt par ´pazemojumu apkàrtèjo acu priekshà´. A mosh jùs ar drushku tùristus ar klofelìnu dzirdat. :D

stardust      Nu teiksim tā, šādā situācijā, kad tas alkAhols noteikti labi palietots un ir vēlme izriestu krūti staigāt [tb. pakasīties gan jau ka], pat ļoti skaidrs, kāpēc kāds var piesaistīt policistu uzmanību. Visādi citādi - Effy jau nosauca gan Jūsu, gan policistu tiesības.

Rozite1977      lielākā daļa babeņu, kad visā nopietnībā sapošās uz diseni, no m- iesācējām vizuāli neatšķiras. ja vēl iesmejas mazliet (tā, pēc labāko šausmeņu paraugiem, pa visu ielu) vai uzdzied (retāk), tad viegli kļūt pamanāmām.

erucanob      Droši vien piederi pie tām,kuras ka tik kas,tā ierēc.Un ko tad brīnīties,ka policistam rodas šaubas par Tavu psihisko stāvokli.

GarlaikotsLaucinieks      Tiešām dīvaini - man ar miliciju jau padomju laikos bija saskarsme vienreiz - kāds bija pasūdzējies par sliktajiem pusaudžiem sētā - pienāca pie mums, kārtis spēlējošies, pieklājīgi stādījās priekšā, pieklājīgi palūdza nosaukt savus datus, lai papīrus aizpildītu, pieklājīgi un bez jebkādām tālākām sekām pazuda.

Jaunākajos laikos tikai vienreiz mēģināja CPisti piesiet ne manu ātrumu, visas pārējās reizes viss bijis korekti un pieklājīgi.

Policisti uz ielas nekad nav piesējušies, vietējo policistu 10 gadu laikā vispār neesmu redzējis.

Ar apsardzes darbiniekiem arī nekad nekādas saķeršanās nav bijušas.

Jautājums autorei - vai tiešām domā, ka pilnīgi bez iemesla bija pārdzīvojumi?

p_p      Mandomāt, ir tiesības.
Dotajā gadījumā viņi ir nevis svešinieki, bet amatpersonas.

Ja izturējās rupji, tad protams, jāziņo.
Ja tikai palūdza uzrādīt dokumentus, tad nekā rupja un pazemojoša tur nesaskatu.

Jason      Ja ir aizdomas par kādu pārkāpumu (piemēram, ir aizdomas, ka personai nav 16 gadu un tā bez vecāku pavadības klaiņo pa vecrīgu pēc plkst. 22.00), tad var. Tiesa, tad pieklājas izskaidrot, par kādu pārkāpumu persona tiek turēta aizdomās.

_Krasula_      ...visiem ir bijusi kaut reizi saskare ar policiju...nevajag tikai melot...ar ceļa policiju noteikti.,ar apsargiem veikalos.../klava4/.
..........................................................................
Saskarsme, ievērojot distanci, ir gan bijusi. Bet citādi- mašīnu nevadu, apsargus nekaitinu. Kaut gan tad, kad man bija zem gadiem 30, reiz sanāca kopā ar policistiem doties nakts reidā. Tajā laikā man bija hobijs- šad tad kaut ko uzrakstīt vienai rajona avīzei. Reids no mana skatu punkta bija neveiksmīgs, jo konkrētā nakts bija klusa un mierīga. Un es neko neuzrakstīju. Bet tas jau ir cits stāsts.:)

snamlet      Policistam ir tiesības pārbaudīt jebkuras personas dokumentus, ja viņam ir kādas aizdomas...arī par dīvainu izturēšanos un uzvedību. Diez vai policists tīšām pusnakts laikā tāpat vien "piesiesies"...gan jau kāds iemesls bija arī gadījumā ar jums. Par policistiem varu teikt tik labus vārdus. Man gan dīvains liekas kas cits...atcerēties to pēc 3 mēnešiem, kad autores jautājumi nedēļas laikā birst kā no pārpilnības raga...i porfilu nemaz nav jāskatās...cits mērķis. Bez vēlmes kādu aizvainot.

elsa      Jas divas padzīvojušas tantes iereibušas iznāk no kroga un iedomājas, ja viņām jūra ir līdz ceļiem, tad nenoliedzami, policistam ir jādara savs darbs. Un tantes jūtas aizvainotas.
Un nebūt nevajag iedomāties, ka 20 gadīgam jauneklim vajadzētu izrādīt baigo cieņu iereibušām, padzīvojušām tantēm.
Tā kā man darbā bieži darīšanas ar policiju, tad zinu, ka viņi attiecībā uz iereibušiem pilsoņiem ir korekti. Situācijā, kad es jau kādam būtu ievilkusi pa mūli, viņi ir savaldīgi.

dogville      Kaada maarrutka peec man jaaneesaa liidz dokumenti,koa?!?Ja eju uz pasaakumu liidz pat telefona nav,bet sominja luupkraasai,maka formaataa.

Luusila      Profilu neiešu skatīties, bet te vairums raksta" divas padzīvojušas tantas"...
mans pirmais iespaids bija, ka policists ir vēlējies noskaidrot, vai iereibušās personas ir pilngadīgas un ir tiesīgas atrasties tik vēlā stundā ārpus savas dzīvesvietas.
Bet ja jau tās ir tantas, kas uzvedas tā, ka piesaista policista vērību, ko tad tur komentēt.

moons      var policists pienākt klāt...

kakjis_maisaa      Elsai perfekta atbilde, ne pielikt - ne noņemt.

lielzemnieks      Ir gadījies diezgan bieži būt vecrīgā naktī, gan reibumā gan skaidrā. Policija staigā garām ik pēc 5 minūtēm. Varu teikt, ka šo gadu laikā bez iemesla neviens man nav nācis klāt un ko prasījis. Ja ir bijis iemesls, tad korekti pienāk, pajautā dokumentus, pēc pieklājīgas atbildes un dokumentu uzrādīšanas tik pat pieklājīgi atvadāmies un, novēlot viens otram labu vakaru, škiramies. Tai pašā laikā ir vienmēr kategorija ļaužu, kuriem kontaktēšanās ar policiju ir mazliet savādāka. Te nu nāk atmiņātas sen senais teiciens. Kā mežā sauc, tā atskan.
Autores izteikumā uzmanību pievērsa frāze, ka policistam knapi 20. Šajā gadījumā par visām vīlēm lien ārā pārākuma apziņa- jauns gurķis, tātad es esmu krutāka un varu vēl pamācīt. Ja vēl autore reibuma stāvoklī, tad šī attieksme vēl paspilgtinājās. Tad nav arī ko brīnīties, ja policists mazliet vairāk uzsver, ka pilda savus pienākumus un viņam ir zināmas likumiskās tiesības, kurām jāpakļaujas.

kuks10      to pat var municipālais policists...?)))kādreiz pat zemessargi varēja ,bet pašlaik nezinu..

piparbecinja      nē, es negribēju apskatīties, kura ir tā nepaklausīgā pilsone. Gribēju apskatīties, cik gadu rakstītājai, kas raksta "ne ko labu nē esmu dzirdējusi" un tad izdarīt secinājumus.

black_swan      Jaa, var. Un kur probleema? Nevajag dziives siikumus uztvert tik sakaapinaati.

moons      ja gadījumā policists nenāk, tad drīkst iet arī pie viņa...

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu