Kopīpašuma sadale, ja otrs īpašnieks to nevēlas

Vai ir iespējams sadalīt kopīpašumu, lai varētu rīkoties ar savu daļu, ja otrs kopīpašnieks to nevēlas, un nevēlas arī nokārtot savu zemesgrāmatu?

kwinta2      jasse,iespējams.Daži kantori ir piedāvājuši par tik zemu cenu,ka vienkāršāk par velti atdot.Ķēpa mazāka.

wolands      kwinta - vispirms noskaidro, kam īsti pieder otra puse un kā ir beidzies mantošanas process..
1. Ja ir bijis liels kredīts - ir iespēja, ka jau pieder bankai. Jā tā - tad skriešus uz banku. Banka ir tieši tik pat ieinteresēta kā Tu, lai lietas sakārtotu un īpašuma daļu pārdotu par tirgus cenu (Tev vai kādam citam).
2. Ja bankai nepieder, bet mantojuma lieta nav noslēgta - es mēģinātu noskaidrot, kas tajā notiek, Iespējams, ka banka mēģina tiesāties vai kā citādi piedzīt savu kredītu (tad domājamā daļa agri vai vēlu nonāks izsolē). Iespējams visvieglāk atkal runāt ar banku, kas kredītu izsniegusi - tā ir ieinteresēta lietas sakārtot.
3. Ja mantojuma lieta ir noslēgta un domājamā daļa ir pārgājusi valsts īpašumā, droši vien būs grūtāk. Īsti nezinu pie kā būtu jāvēršas. Es ietu pie pašvaldības un zvanītu uz Zemes dienestu, lai noskaidrotu, kas tieši ir jādara.
4. Ja nekādus galus atrast nevar - sniegtu papīrus tiesā par reālo sadali un lūgtu zemes gabalu pārdot izsolē un naudu sadalīt starp īpašniekiem. Tas ies ilgi, bet rezultāts beigās būs ... Bet tik un tā būs jāsameklē īpašnieks un/vai jāgaida kamēr mantošanas process pabeidzas.

Bet vispār jau šādā gadījumā tomēr pameklētu kādu juristu, kas ar īpašumu lietām darbojas. Bet ja pašai daudz laika - mēģini noskaidrot visu pati.

S13  1   kwinta
Tu pilnīgi droši vari prasīt kopīpašuma sadali un būsi tikai ieguvēja.
Kāpēc Tu neesi apskatījusies zemesgrāmatā, kas šobrīd ir otrs kopīpašnieks? Tas maksā nieka 3,- Ls. Ja zemesgrāmatā nav ziņu, tad mantojuma lietu reģistrā var ieskatīties. Tāpat sazināties ar banku, kas bija kreditors, taču nemaksā neko. Ja kādi jautājumi, vari uzrakstīt man personīgi.
bizvabole - var gan prasīt arī zemesgrāmatā neierakstīta kopīpašuma dalīšanu un, protams, arī zaudējumu atlīdzību. Mežs reāli prasa izdevumus regulāri, tāpēc Tava nostāja vēl jo vairāk man nav saprotama.

gunda10  1   1.sadalisana domajamas dalas , pie notara parakstot un ievelkot robezas plana kaut ar zimuli . Domajamo dalu var pardot , davinat mainit . Ari nesadalot domajamas dalas var meginat pardot piemeram Riga ,, Latzeme ,, Elizabetes iela , vini perk ipasumus kur otrs ipasnieks nav sarunajams . 2. Var kads no ipasniekiem atpirkt otra dalu . 3. Ja galigi neva vienoties , izsole . 1. variants lets un vienkars , 2. ari . 2013-02-04

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu