Policisti piekāvuši jaunieti, ātra administratīvā lieta

Mēģināšu īsi. Dzēruši jaunieši saķērās ar kluba apsargiem, izsauca policiju. Policija atbrauca, viens čoms lecās, to savāca. Otrs sāka teikt, ka policijai nav tiesību viņu aizturēt, par ko bez brīdinājuma un rupji (žņaudzot no mugurpuses, ir nobrāzums uz kakla un zilums uz rokas) tika iegrūsts policijas mašīnā. Jaunietis šokā par to protams lamājās. Atteicās pūst trubā un parakstīt dokumentus. Tika vests uz ekspertīzi, no kuras arī atteicās. Pēc neveiktās ekspertīzes policisti telpā, kurā nav kameru, viņu piekāva. Atvedot atpakaļ iemeta izolatorā. Šajā laikā bija dežūru maiņa. Jaunā maiņa protokola rakstīšanas laikā (pie tam divas sievietes) rupji uz viņu kliedza, lamājās un apsaukāja kaut gan jaunietis neizrādīja nekādas agresijas pazīmēs, tikai teica, ka nepiekrīt un nerakstīs, ko liek.
Pēc izlaišanas no iecirkņa tika aizvests uz ekspertīzi, kur nodeva visas analīzes bez iebildumiem, pēc tam puse dienas slimnīcā, lai pārbaudītu, vai nav iekšējo orgānu bojājumi (sūdzējās par sāpēm paribē).
No mirkļa, kad viņš tika vests uz ekspertīzi, es biju visam notiekošajam lieciniece. Prom aizveda gana lecīgu jaunieti, atpakaļ - histēriski raudošu. Pēc 10 minūtēm man bija iespēja ar viņu parunāt (paldies tam vienīgajam jēdzīgajam policistam). Šīs sarunas laika viņa pirmie vārdi bija - mani sita (un es ticu, ka tā bija).

Tagad otrā daļa:
visa epopeja notika svētdienas rītā, lietas izskatīšana ir rīt no rīta. Vai tas ir normāli, ka lietas izskatīšana ir nozīmēta tik ātri? Vai policijai ir jāpieprasa no skolas raskturojums (skola to ir uzrakstījusi un pēc pirmā pieprasījuma gatava iesniegt)? Un ko darīt ar šiem policistiem, kas pienāca pie manis un mācīja, kā man ar siksnu jāsit? Kā vispār būtu pareizi rīkoties šādā situācijā gan no juridiskā, gan no cilvēcīgā viedokļa)?

Nenoliedzu, ka viņš bija dzēris, nenoliedzu, ka varbūt izprovocēja ar vārdiem (nekad mūžā nav kāvies, skolā sekmes normālas, ar policiju pirmā saskarsme)

Ai_rina    1 Neko,no kurienes tu izlobīji,ka policijas iecirknī,likuma pārstāvji drīkst sist aizturētos?Ja tu to atbalsti,kas ,kāds esi pats?Ja,,kārtīgs kāviens,,būtu ierakstīts likuma pantos ,kā soda mērs, tad tas būtu pieļaujams,bet tā taču nav.Pēc tava teiktā,sanāk ,ka likuma kalps drīkst soda mēru izvēlēties pēc saviem ieskatiem,viebrīd viņš drīkstēs piemērot,,kārtīgu kāvienu,,citreiz varbūt uzskatīs par lietderīgu arī nošaut!?Patvaļa/samosud/policijā nav pieļaujama, ne pie kādiem apstākļiem.

violinn    1 Bet kāpēc tu uzsver, ka sist ir slikti, bet aizstāvi, ka var būt lecīgs esot pilnīgā pālī?
Es ar saku, ka tā ir skola. Ja nepielec kā jāuzvedas, tad dabū ciest.

LaskovijMerzavec      Papriekš pasaki, ko tad Tu vēlies panākt??

Lai kāds izpestī no administratīvā soda?

Saukt pie atbildības policijas darbiniekus?

/...vai arī šis ir kārtējais troļu sadomātais stāts, lai publikai būtu ko pacepties.../

spriganaa    1 Ir bijusi darīšana ar dzērušiem, agresīvi noskaņotiem jauniešiem ( gan ne kā policistei, par laimi, policisti bija tuvumā). Nav pareizi sist, bet dažus savaldīt var, tikai iedotot pa tāsi, tad uzreiz puņķi un asaras pa gaisu, brēc pēc mammas un lielais varonis saplok kā pārdurts balons.

Bibine      lieta būs pavisam vienkārša, policists jēgupārdzērušam iesita tāpēc, ka aizstāvējās no agresīva uzbrucēja !

janisb      Malači policisti, ja tiešām pa tāsi iedeva, vismaz vienam atsaldenim varbūt būs mācība...

_Krasula_      Administratīvo sodu, acīmredzot, neapiet. Pēc tā piespriešanas var tikai izvērtēt soda samērīgumu. Pret policistu patvaļu- fiziskas ietekmēšanas gadījumā tāda tā ir-, nesaskatu, ko var darīt. Jo cietušajiem taču nav liecinieku.

_Krasula_      Kaut aizmirsu par ekspertīzi, bet te kā īlens caur maisu izlien Bibines minētais arguments.

atljaujietman      ar policiju nestrīdas nekur pasaulē, jo viņi ir VARAS PĀRSTĀVJI nevis līdzvērtīdi dauzoņas.

salve    1 Tā nu tas ir, jaunietim pietiek ar nelielu alkohola devu, lai "bremzes" neturētu, un ja vēl viņi vairāki, tad.... ohoho..., vareni un grib kauties kā gailēni. Ja ticēt statistikai, tad gailēnu vecumā tiek izdarītas vislielākā muļķības tieši tad, kad ir ir viņi vairāki kopā. Vecākiem derētu palasīt psiholoģiska satura grāmatas par šo te "bara instinktu". Tas ir neizbēgami. Šīs jau nu vēl ir mazas nepatikšanas, kutrās jūsējais iekūlās.
Loģiski, kad varenos gailēnus izsķir pa vienam, tad sāk raudāt.
Patiešām puikam būs mācība. Nākotnē piedomās, jo viss jau tikai caur savu pieredzi nāk.
Jā, policisti nedrīkst kaustīt, bet pielietot speciālos paņēmienus, lai gailēnus savaldītu - drīkst. Tas, ka policisti tagad ir ļaunie un slikti ir pašsaprotami, un vecākiem ir jāsūdzas jo vājajam gailēnam vajadzīga aizsardzība no ļaunās pasaules.

salve    1 Jā, un vēl. Gan nakstsklubos, gan policijas iecirkņos ir videonovērošana.
Kā liecina pieredze, tad noskatoties ierakstus (un tos var lūgt tiesai izprasīt) bieži vien aina ir citāda, nekā stāsta jaunieši. Dažam labam vecākam un pašam iedzeērušajam jaunietim, kurš parasti nemaz neatceras, kas un kā īsti notik, kļūst kauns. Turklāt vecāki var pārliecināties, kāds zvērēns tomēr var pamosties maigajā jaukajā puisītī ar labo raksturojumu no skolas.
Administratīvo pārkāpumu lietas faktiski ir mazas un ļoti mazas krimināllietas. Padomājiet arī par šo faktu.

jozolsen      Solnieks piedzēris klubā agresīvi izturas pret apsargiem un nepakļaujas policistu likumiskajām prasībām.Tādi ir fakti.Par sišanu.. aizturēšanu ... un ko saprot zem sišanas...?Tie nav vēl fakti.Un ko tad skolas raksturojums,mainīs faktus?Tas jau var līdzēt tikai pie soda noteikšanas,vainu pastiprinošos apstākļos salietojies alkaholu...Policisti jau mācīja pareizi,tikai novēloti.Ja Tu to ņemtu vērā un izdarītu ,jaunēklim būtu mācība uz visu dzīvi un pēc daudziem gadiem,varbūt paldies pateiktu.Pozitīvais,nākošreiz zinās kā uzvesties.

jozolsen    1 P.s. Nav sliktu bērnu ir slikti vecāki.

Profesors      Sava taisnība ir puisim, sava policistiem.
Nav noslēpums, ka policijā ir cilvēki, kuri izmanto iespēju likuma aizsegā cilvēku pazemot, sist, apzagt. Savaldīt aizturēto, ja tas nepakļaujas policijas prasībām, ir policistu pienākums. Bet palaist rokas viņi nedrīkst, par to paši var nokļūt būrī. Iznākums var būt arī letāls - par to pārliecinājās divi policisti kādā Vidzemes stacijā, kad aizturēja un sadomāja pārmācīt savu iedzērušo kolēģi privātās drēbēs, bet tas pret pāridarītājiem pavērsa dienesta ieroci.
Policistus var saprast (bet ne attaisnot), jo ne mazums gadījumu dzirdēts, kad tādus sadzērušos muļķus tiesas palaiž sveikā. Tad vismaz profilaksei pa ribām jāiedod, lai citreiz padomā...

Viss vienā ķēdītē - kāda sabiedrība, tāda tiesa, policija, aizturētie...

Bet roku palaišana policijā jāizbeidz - vara nedrīkst nolaisties līdz moskačkas varoņu līmenim. Es celtu prasību par piekaušanu. Tas neietekmēs administratīvās lietas izskatīšanu, bet kārtībai jābūt.

JurisK      Zheel, bet taada muusu valsts, taadi tikumi! Lielaakaa dalja, ja nav dabuujushi pa muti, neko neiemaacaas. Zheel man policistu, bet taada vinju pieredze. Par rietumiem - protams, ka nesistu kaa pie mums - uzvilktu gumijas cimdus, panjemtu demokratizaatoru un atsleegtu, ja pretotos policijai, tas labaakajaa gadiijumaa. Nedo dies, kaads iedomaatos, ka apdraud policistu! Taadaa veidaa vinji sev iekarojushi cienju, muuseejie veel tik taalu nav tikushi, tas par policiju. Cerams, ka zeens ir sapratis un turpmaak policijas prasiibaam pakljausies bez iebildumiem. Ja prasiibas nelikumiigas, taas vienmeer var apstriideet. Pilniigi saprotu, ko tagad juut gan puisis, gan maate, pasham deeli, paldies dievam, jau izaugushi:)

av2      Jaaa , policija, vecaaki , skolotaaji skolaa.....tas ir tikai mazs sarakstinnss, kas ir zeenam jaiemaaca respekteet ar vaardiem augot no mazotnes . Ja nav izdevies, tad ar zilumiem to iemaaciisies :(

Pidrilla    1 To ko vecāki savam bērnam neiemāca,to dzīve iemāca...

hefny      hmm
vis sir tā kā ir,daudz ko neatbalstu,
bet,
te nesen TV mazgāja galvu skolai,fizkultūras ski,olotājam,ka šis"maita"atļāvies fizkultūras stundā-māčit slidot,ka tiem,kas man slidu/PAR SLINKU_LAI PAT AIZŅEMTOS

Hara    2 Kartupeli, es būšu ļoti objektīvs komentētājs, jo pats no 16 līdz 22 gadiem aptuveni dzertījos pa visādiem klubiņiem - ari līdz pārpālim visbiežāk. Bet diemžēl arī es nevaru aizstāvēt pieminētos jauniešus - esmu simtiem reižu (uz klubiņu gāju vismaz 2 x nedēļā) kā uzvedas tie jaunieši, kuri konfliktē ar apsargiem, un tici man - konfliktēt ar apsargiem ir level 3, konfliktēt ar policiju kuru izsauca apsargi - tas ir level BOSS. Ja šie jaunieši neiemācīsies ka ar apsargiem di*sties nedrīkst, kur nu vēl ar policiju - kādam viņiem tas ir jāiemāca, un to nevar iemācīt kratot pirkstu - pirkstam ir jau daudz par vēlu.

Rezumē 3 vārdos - normāli džeki ari tad ja iedzer, ar apsargiem nekonfliktē, bet ar policistiem konfliktē tikai pilnīgie atsaldeņi, kas ir pelnījuši pa muti.

Hara      Vēl atļaušos pakomentēt par latviešiem un visatļautību - piemēram Vācijā un Itālijā pat ar konduktoriem neviens normāls cilvēks nestrīdas, jo tas var būt pamats aizdomīgai uzvedībai un policijas izsaukšanai. Tas tikai pie mums - Latvijā katrs tīnis ar 3 promilēm (vai arī bez tām) uzskata, ka viņš ir ņedatroška. Citās valstīs tūlītēja nepakļaušanās policijas prasībām ir iemesls paņēmienam "seja pret asfaltu un rokudzelži" - tikai pie mums ir iespējama situācija, ka plicists un aizturētais "stīvējas" - ´nē, neiešu, atšujies, eu andža padod manu alu, šitas man neļauj pasniegties´

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu