Taisnīgums Latvijas tiesās.

Mana draudzene brīvprātīgi māca Iļģuciems sieviešu cietumā rokdarbus. Šodien viņa izteicās, ka tur esot sievišķis, kas sēž 3 gadus par vīra slepkavību aiz greizsirdības, un cita sieviete sēž četrus par to, ka nozagusi kaimiņam no pagraba pārtiku, ar ko pabarot ģimeni. Cita- grāmatvede sēž jau sesto gadu tikai par to, ka izmaksājusi uzņēmuma darbiniekiem algu (kopsummā ap 2000), nesagaidot rīkojumu `uz papīra` . Tad nu gribētos zināt- pēc kādiem kritērijiem tad izlemj tos sodus- ko sēdināt, ko laist vaļā, ko sodīt nosacīti? Baigi nevienlīdzīgi sanāk...

pianissima (2010-07-23 10:48)    1 Hmmm, daži komenti pazuduši... InCanti, aiz ko tad tā....

Otija2 (2010-07-23 11:41)    1 Man zināma meitene sēž jau 2 gadu Iļģuciema cietumā ( tur arī bērniņš piedzima( , jauna 19 gadi. Ar draugiem kopā draudzenei ( jāsāka gan kontingents smagais), paņēma mobīlo telefonu. Puisis, kam bija tad jau 18 gadi, aiznesa uz lombardu. Pēc tam paši savā starpā sastrīdējās un tā meitene uzrakstīja iesniegumu. ... rezultātā sanāca zādzība grupā. Meitenei 3 gadi, puisim - gads reālas brīvības atņemšana. Panti vieni laikam, - vai nozodz mobīlo, vai mašīnu, vai valsti......

Feks (2010-07-23 12:09)      Kā te viedi iepostējusi dāma ar runci - lietderīgi būtu zināt visus lietas apstākļus, tad varam bazarēt - pareizi vai nepareizi piemērots attiecīgais likuma pants... Arī es zinu vairākus gadījumus, kur no apsūdzētā puses tiek stāstīta viena versija, bet konkrētajā lietā ir dažas būtiskas nianses, kas - nez kāpēc, tiek noklusētas...

edmunds (2010-07-23 14:08)      pie mums ir retums taadi tiesneshi kuri spriezj peec buutiibas un taisniigi. paarsvaraa skataas peec likuma burta un arii to pagriezj kaa izdeviigaak.

tikt notiesaatam jaauztver kaa negadiijums kuram maz sakara ar patieso nodariijumu.

i_1 (2010-07-23 14:10)    1 (Gribu redzēt, vai šito komentāru atstās!)
Latvija, paldies dieviņam, ir maza, visi mēs, te, viens otru, daudzmaz, pazīstam. Te top pamanītas arī tās lietas, kas, pasaules un lielvalstu mērogā, paslīd uzmanībai garām.
Jūs te runājat par to, ka tiesas ņirgājas par taisnīgumu, piekopjot pazīšanos un korupciju. Un pat korporatīvos sakarus. Un pat ģimenes saites.
Jā, tā ir, visai izplatīta prakse, kad sieva tiesnese, vīrs advokāts, māte notāre, bet mazdēliņš ņemas pa "pročeni". Un, periodiski, savā starpā, maina "pozīcijas". Bet tas nav briesmīgākais.
Briesmīgākais ir tas, ka cēlonis ir nevis tiesu varas pārstāvju alkatība, bezprincipialitāte, aprobežotība - bet gan tas, ka tiesu vara šāda izveidota apzināti. Lai ņirgātos par taisnīgumu. Grautu sabiedrības veselo saprātu, kas paredz notikumu secību un likumsakarību, piemēram: nozaga - tad jāatdod, ļaunprātīgi nogalināja - tad pašam jāmirst. Proti, lai iznīcinātu sabiedrību, jo jūtās un prātā apjukuši ļaudis, lai cik daudz viņu būtu, nespēj saliedēties un sevi aizstāvēt.
Esmu bijis BLAKUS tiesu varai ilgu laiku. Esmu valststiesību eksperts, kas, citstarp, piedalījās Administratīvā procesa likuma gala redakcijas izstrādāšanā. esmu uzvarējis pirmo un vienīgo Latvijas administratīvo tiesnešu ATKLĀTO un ANONĪMO konkursu, kas tika rīkots pēc ASV kongresa pamudinājuma, ar ES finansējumu un Ziemeļvalstu unikālu metodiku. Un šis, savulaik skaļi izreklamētais, konkurss tika klusi un bez pamatojuma atcelts un tādi, vairs, nenotiek.
Un, tāpēc, es varu teikt to, ko saku.
Mēs varam nezināt par šodienas "tiesu personālijām", par kuriem, netiešas informācijas man loti daudz, bet materiālu pierādījumu pamaz. Bet mēs varam droši operēt ar atklātiem vēstures faktiem. Un tie ir šādi:

i_1 (2010-07-23 14:11)    1 ... Un tie ir šādi: kopš ebreju ielaišanas Latvijas teritorijā un masonu kustības iedibināšanās 18.gs. vidū, par vairumu (Latvijas, bet, - droši vien, ne tikai) augstāko tiesnešu ir zināms, ka tie bijuši augsta ranga masoni. (Informācija pieejama Vikipēdijā)
Mēs zinām, bet, ja nezinām, - likumos izlasām, ka tiesu varas amatos var iekļūt tikai pēc praktizēšanās pie JAU ESOŠA šīs varas pārstāvja. Tikai šādi! Un neviens sašutis jurista izsauciens par "tiesībām izvēlēties nodarbošanos", nevis - ka jomā strādājošie izvēlas "savējos"(!), - publiskajā telpā nav "pamanīts".
Un zināt, kā Latvijā izvēlas "neatkarīgos" tiesnešus? Viņus atlasa (PĒC SAVAS IZPRATNES) izpildu vara - Tieslietu ministrija. Un, TM, "nez kāpēc" pamana tikai tos: "radinieku radiniekus".
Kāda arī ir masonisma prakse: ģimeņu iesaistīšana.
Tiesas ir TOTĀLS , bezierunu, taisnīguma apspiešanas - NO-TIESĀŠANAS - mehānisms, ko vada "neredzamas" rokas un kur tiesnešu gribai nav nozīmes, ja izteikts "vadošs norādījums" vai "aizrunājis savējais".
Zināt, es, sen atpakaļ,pazinu divas vienīgās Latvijā notiesātās tiesneses: Poļikarpovu un Tāleri. Kāda bija viņu raksturīgākā kopīgā īpašība? "Mugurkauls"! -Tā pati patstāvība! Turklāt, Poļikarpova bija dziļi cienīta Vidzemes rajona tiesā, ko vadīja, - tās darbiniekiem viņa bija kā "mamma".
Divas padomju laika tiesneses, kas iespējams, netika "ierakstījušās" "klubiņā", kur, tagad, jaunie tiesātaji nonāk jau līdz ar pirmajiem soļiem amatā.
Varbūt, ne visi "nonāk"? Katrā ziņā, tie, kas pieņem spriedumus valsts institūciju, polītiskās un nozīmīgās saimnieciskās lietās.

Sircc (2010-07-23 14:49)    1 Ja`p. Nu, ko lai saka - nenonāc tiesa. Tur tevi izģērbs un pašu atzīs par noziedznieku. Bankrotā iedzītie uzņēmēji zina, ko saku.

Sircc (2010-07-23 14:51)      P.s. Starpcitu - kam pāriet viņiem attiesātie īpašumi? Ko nenotiesā masonu tiesas?

marmorakaraliene (2010-07-23 22:32)      Nu, ja ņem vērā to, ka viens tiesnesis regulāri piestaigāja pie vienas bankas īpašniekiem "uz tepiķīti" - tad ko var gribēt?

cippa (2010-07-24 02:01)    1 nu var jau katrs izteikties kaa grib... bet nav mums vienaada sodu sistēma, nav un viss, jaa, likumaa rakstiits, bet ne visiem tas likums, to tachu katrs redz, kursh neizliekas par aklu...

av2 (2010-07-24 09:30)      Es, ja mani absoluuti nevainiigu notiesaatu, es uzreiz pasaku, gan jau pienaaktu taa diena, kad es iznaaktu no cietuma. Un tad lai neiedomaajaas neviens tiesaataajs , ka kaadam ir divas dziives dotas .Zeme ir sasodiiti apalla - ko nodariisi, sannemsi atpakall 3X skarbaak . Punkts.
Ameerikaa vismaz nevainiigi notiesaataajiem izmaksaa pieklaajioigas kompensaacijas par sakroplloto dziivi. Latvijaa? Hmm, domaaju par oHo komentariem te, cik ir jaabuut trulam,vienaldziigam , debiilam un asaldeetam , lai par nozagtu mobiilo telafonu ieliktu cilveeku cietumaa????? Ir tak nosaciiti sodi. Darba sodi - lai tiira pilseetu utt.
Un par tiissu otra cilveeka nogalinaassanu, es uzskatu, to paassu arii ir jaasannem vainiigajam. Nekaadi gadi sseit - ko dariiji, to sannemsi pats.Bet soda izpildiissana ir jaaatliek uz kaadiem 10 gadiem, jo tomeer lloti daudz klludu pielaizz izmekleetaaji, un ja tomeer cilveeks izraadaas nevainiigs, vismaz buus dziivs, ko atbriivot.

Adamsone (2010-07-24 15:26)      Palasi attiecīgās grāmatas - nekas tak netraucē cilvim izglītoties...
Bet !!!.....nevajag ņemt telefonus, pārtiku, durt vīrus un tā tālāk un tā joprojām. Piecājaties, ka mūslaikos par zagšanu necērt rokas. Nezin kāpēc ir uztraukums par netaisnīgiem sodiem, nevis netikumīgām darbībām. Taisnīgums vispārīgi ir nosacīts, tas nekad nav bijis, nav un nebūs katram pēc viņa izpratnes. Un ar to nākas samierināties, vispār dzīvē nākas samierināties ar negāciju esamību, ja vien nav kvēla vēlēšanās kļūt par idiotu, kas nepārtraukti pret kaut ko cīnās.
Ir bijusi darīšana ar tiesām, trīs reizes - nu dara savu darbu cilvēki - visumā tādā pašā līmenī, kādā es daru savu, normāli....

VecmeitaARrunci (2010-07-24 17:46)    1 To i..1.tikkio lasu kādus rakstus,kuros par visu vaino ebrejus un masonus,man zūd ticamības moments.Un ja vēl cilvēks izliek tādus tekstus anketā-man vairāk sliecas domāt par bijušo cietumnieku.
gribēju uzrakstīt vēl ko,bet to labi pateica Adamsone-nedariet neko nelikumīgu un varēsiet nezināt tiesas nama adresi.

i_1 (2010-07-24 23:21)    1 VaR,
Patiesība domāta tiem, kas to redz. Pārējiem paliek meli.
Kad tev saka, ka gailis dzied ar pirmo gaismiņu, tu neiebilsti. Kaut gan neesi redzējusi. Vai, ka zeme ir apaļa. Bet , kad daudzi runā par masonu varu , tu netici , kad tev saka , ka nauda nosaka visu , tu tici , bet k ad saka, ka ebreji kontrolē naudu , tu netici , kaut gan zini paer karginiem , rotšildiem un vēl Bībelē vari izlasīt , ka ebreji , pie faraona , nodarbojās ar nodokļu iekasēšanu , finansēm un reliģiju. Tāpat , kā pie hercoga jēkaba, kur sadibināja bankas, ievilka tur vietējos muižniekus - un izputināja. Tāpat, kā nupat ar komunistu spici. Neko citu viņi nedara tikai kontrolē naudu. Un rauga , lai neviens tam neticētu.

VecmeitaARrunci (2010-07-24 23:33)      Ebrejus par augļotājiem padarīja paši ...kā lai pasaka-baltie augstdzimušie.Tas skaitījās aizliegts,netikumisks un sazin kā vēl nelabi.bet naudiņu vajadzēja un ebreji pārņēma šo nišu.Tā tapa augļotāji un vēlāk bankas.Tāda nu ir tā vēsturiskā patiesība.

Dazya (2011-04-26 18:53)      Tiesa piespriež sodu tādā apmērā, kādu nosaka Krimināllikuma attiecīgais pants. Tiesa, nosakot sodu, ņem vērā:
- izdarītā noziedzīgā nodarījuma raksturu un radīto kaitējumu,
- vainīgā personību,
- atbildību mīkstinošos un pastiprinošos apstākļus.
Jebkurā gadījumā katrs gadījums izskatāms atsevišķi, un vai piespriest maksimālo pantā paredzēto sodu vai minimālo, tas jau atkarīgs no dažādām niansēm, varbūt pat subjektīvām.

Dazya (2011-04-26 19:01)    1 P.S. un par paziņu meklēšanu un cenšanos dot kukuļus varu tikai teikt, ka cilvēkiem ir viens izteikts instinkts- izdzīvošnas instinkts - un sajūtot draudus savai dzīvībai (kā arī brīvībai) viņi sāk meklēt dažādus veidus kā no tā izvairīties, tai skaitā mukt prom (no valsts) neatskatīdamies....

braitons1 (2012-09-05 22:46)      Šodien ziņās rakstīja, Stradiņu slimnīca iztērējusi 14 miljonus latu jaunu korpusu projektēšanai (Jūrmalā bērnudarza būvniecība izmaksāja 1,8milj.lvl.). Lūk tā, nozagsies miljonus un nekas nevienam nebūs.

soleado (2012-09-09 00:14)    1 Nu, bet protams....ja sieviete nozaga ievārījuma burciņu nosacītas notiesāšanas laikā, tad viņa sēdēs, un sēdēs ne tikai par pantu, kas paredz zādžibu, bet arī par to, ko bija tiesāta nosacīti.... Lai nu kāds ir viedoklis par tiesām, bet par zādzību, ja pagātne ir tīra, nevienu cietumā neliek.... Savādāk tas ir, ja cilvēks sašmucējies jau iepriekš un nav noturējies, lai vairs nezagtu.... Tas saucās- tika dota iespēja laboties, bet to neizdraīja!! Tāpēc tādus arī liek cietumā....

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu