Dāvinājuma atņemšanas iespējas

Pirms dažiem gadiem ar brāli saņēmām dāvinājumā vecāku mantojumu (man 2 istabu dzīvoklis, brālim lauku īpašums kas ir krietni vērtīgāks). No sākuma nebija pretenziju, jo nedalīs tak laukus pa daļām un man bija tīri vienalga kas kuram tiek, jo bijām ļoti tuva ģimene.
Šobrīd ir situācija ka vecāki jau 3 gadus ir kopjami. Brālis būtībā jau pēc mantojuma saņemšanas sāka atsvešināties bet šobrīd vnk ignorē, kaut pēc civillikuma mantotājiem ir jāpalīdz vecākiem atbilstoši sava mantojuma apjomam vai bērniem vienlīdzīgās daļās.
Vai ir maz iespējams no viņa vel atgūt zemi, kas mūsu dzimtā ir jau no vecvectēva laikiem? Tiesā sūdzēt man nav ne laika ne ticības, ka līdz tam laikam vecāki vel būs dzīvi. Cik esmu sapratusi to varētu izdarīt vien tēvs jo viņš bija dāvinātājs, bet šobrīd viņam nav viss kārtībā ar galvu, kas arī visu apgrūtina. Par pansionātu nevar būt ne runas jo es jau knapi pierunāju, lai ļauj nākt kopējai uz māju, bet arī viņa var ierasties vien uz h darba dienās jo sociālajiem nav cilvēku kas strādā. Turklāt pēc vecāku domām svešu cilvēku palīdzība nozīmē, ka mēģinu atbrīvoties no viņiem un nesaprot cik smagi man ir. Mamma pati neko nevar un ir guloša - visa barošana, pamperi u.c. ir uz manis, jo tēvs ar viņu netiek galā un viņam pašam ir dienas kad nevar paiet. īsumā ir ļoti grūti aprakstīt situāciju, bet esmu gan fiziski gan garīgi piekususi un visam pa virsu brālis neliekas ne zinis. Es nekad nedomāju ka mūsu ģimenē būs kašķis par mantu, bet neliekas godīgi ka dzimtas īpašums tiek brālim, tikai jo viņš ir vīrietis. Esmu gatava samainīt mantojumu un dot to 2 istabu dzīvokli viņam lai viņš arī ko dabū no vecāku mantas, bet protams tā vērtība jau nav tik liela. Man šis dzimtas īpašums ir ļoti dārgs un pilns ar atmiņām no bērnības un šobrīd izskatās, ka nekad vairs nedrīkstēšu tur ierasties.
Vai ir kādā iespēja atgūt šo dāvināto lauku īpašumu kaut neesmu dāvinātāja?

duukainiite      Kas tā par zemes ekspropriāciju līdz 2030. gadam?
Var drusku sīkāk, zinošie?
2021-06-21 00:20

anis    1 Domas par to parādās kovidķerto murgos... 2021-06-21 05:58

DanaL    1 Atvainojos, ne par tēmu.

22:10,

ja gribi būt diži smalka un latviešu vārdus nezināmu iemeslu dēļ aizvietot ar citas valodas vārdiem, tad iemācies tos vismaz pareizi uzrakstīt:
tavs "gescwistern": vācu "geschwistern" -
latviešu "brāļi un māsas".

Kādreiz to sauca pa kārkluvācietību.
2021-06-21 08:59

Julianna  1   Dūkainīte. Lai Tevi apgaismotu, bišķi jāatgriežas pagātnē. Nobrucināja PSRS un izveidojās daudzas firmeles, kuras pa bijušo savienības teritoriju varēja saimniekot uz 25 gadiem. Firmeļu nosaukumi -- Sia Latvija, Sia Estonija, Sia Rusland utt. Visas reģistretas jūras šelfā, 200 km no krasta līnijas. Tad nu šīs firmeles bez zemes un īpašumiem, ķērās tēlot baigos saimniekus. Laupīt rūpmīcas, tehniku, mežus un dalīt zemes pleķīšus. Pie viena vēl mums braukāt pa ausīm, slēgt "robežlīgumus" pašiem nepiederot ne cm2 zemes. JO OFICIĀLI NEKAS NO PSRS BILANCES NETIKA NODOTS! Neviena ēka, ne zemes pleķis. Daudz mēslu mums saražots. Ar viltu izņemtas brīva cilvēka pases, un sadotas migrantu apliecības, kurām ne kola, ne dvora. Un paši sia vergi. Ja mums REĀLI piederētu zeme, tad SIA Latvija mums maksātu zemes nodokli. PSRS zeme bija valsts īpašums, tāpat kā Izraēlā. Mēs maksājam gan korporācijai, gan viņu licences izsniedzējiem, ka varam pa šo zemi tipināt. Tad nu 2016/2017 gadā licence iztecēja. 2020 gads uzlika varenas atslēgas uz tiesu, tā saucamām Zemesgrāmatu, VZD durvīm utt. Jo viņu darbība bez licences ir NELIKUMĪGA. Tagad notiek bugaltērijas savilkšana. Sirsnīgi iesaku padomāt, kā no firmas LR reģistriem dabūt laukā vismaz savas ēkas, līdz šā gada beigām. Tā ka mīlīši, īpašums būs atpakaļ īstajiem saimniekiem. Ne par velti daudzi Sia LR darboņi publiski paziņojuši, ka ir zilie, gomiki, jo viņi netiks tiesāti par noziegumiem. Slimos ārstē. Bet jūs varat domāt, ka tās ir manas fantāzijas un murgi. Nemaz tik ilgi nenāks gaidīt gala rezultātu. Un tad nesakiet, ka es jūs nebrīdināju! 2021-06-21 09:16

Leta      especiaLy 4 You, DanaL, es pārrakstījos, ar vācu val man vis ok, runā & rakstos, atšķirībā no... vairākiem lv, mani klausoties nesanāk humors, ja😆 2021-06-21 10:04

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu