Kā jums šķiet vai būtu jāmaksā nodoklis par vienīgo īpašumu - mājoklis?

Mela      Nope

Asnate    4 Lai ilgtermiņā no valsts vēlreiz nopirktu to kas jau ir 1x nopirkts un valsts nodeva samaksāta. Tas ir prettiesiski. Tad tas vairs nav privātīpašums.

CoCoSan  1 2 Nu tam nu gan es piekrītu, Aivar, tā ir cūcība augstākajā mērā taisīt biznesu uz citu rēķina. Kad mana pacietība izsīkst, uztaisu nelielu škandālu pašvaldībā un ceļi salaboti. Tomēr tā būt nedrīkst, ceļi jātaisa tam, kurš viņu sačakarējis.

Sonja      lai taisītu skandālu pašvaldībā, iepriekš vajag maksāt nodokļus Latvijai.

AivarsN  2   Latvijai droši vien visi maksātu bez kurnēšanas. Taču tai jeņķu SIA...

CoCoSan  1 2 Bezpajumtniece, iegādājies vismaz trīs saujas savas zemes un tad iesaisties sarunās par vienīgo mājokli.

ozolkorkis      Ļoti niecīgs nodoklis (5 -25 €/ gadā ) visiem būtu jāmaksā lai uzturētu un administretu kadastra sistēmas ( IS ), un zemesgramatu utml. Tapat, kuram ir vairaki īpašumi, pirmajam ipasumam vajag niecigu nodokli.
Iedomasimies situāciju, kad tevs grib palīdzēt delam nopirkt dzivokli....., tad nemot kreditā, nodoklis tikai papildus zņaugs kreditnemeju

Sonja      cik tev pieder, CoCoSan?

Rego1      Nē tā ir laupīšana! Labi kad zeķes vēl nevelk nost. Bez biksēm dažs labs ir palicis.

rencix      Noteikti nav jāmaksā.

jotuns      Noteikti ir jāmaksā. Tas ir viens no retajiem nodokļiem, kas ir progresīvs automātiski. Ņemot vērā mūsu nespēju ieviest citus progresīvus nodokļus no tā atteikties būtu noziegums pret mazturīgiem.
Starp citu - ja nu kāds pensionārs ļoti grib nomirt savā Jūrmalas miljonu rezidencē, tad vajadzētu ieviest atlikto nodokļu iespēju, kas jānomaksā mantiniekiem saņemot mantojumu. Vienkārši un efektīgi.

Ljekainiitis      Īpašum ir privilēģija un par privilēģiju ir jāmaksā. Jautājums ir tikai par metodoloģiju kā to aprēķināt.

Sonja      šis nodoklis ir mehānisms, ar kura palīdzību izspiest šodienas ne tik turīgos mantiniekus no to vēsturiskajiem īpašumiem, un tas nesastop protestus nevis tāpēc, ka būtu taisnīgs un pamatots, bet tāpēc, ka latvietim pārlieku toleranta un nevietā piesardzīga daba.

Snowagain      Nodoklis būtu jāmaksā visiem, bet tikai par zemi, ne par ēkām. Un nodoklis būtu jāaprēķina no pēdējā darījuma summas, nevis kā tagad - no tā, ka kaimiņu īpašumi ir pārdoti par kosmiskām cenām. Tagad ļoti bieži ir tā, ka iedzīvotāji, kas dzīvo savos īpašumos 30 un vairāk gadus (tad tā bija nekuriene), bet kur tagad ir blakus modernā apbūve, tie tagad ir saņēmuši "sveicienu", jo tagad dzīvo "nopietno cilvēku" rajonā. Šādos gadījumos nodoklis šiem cilvēkiem jāaprēķina no tās darījuma summas, kad šis īpašums ir nonācis viņu īpašumā.
Sonja 01:08
Viens no iespējamiem variantiem. Manā skatījumā otra iespēja - Rail Baltic vajadzībām zemju un īpašumu atpirkšana. Tagad visu īpašumu kadastrālā vērtība ir vismaz divkāršojusies, daudzos gadījumos lielāka un jūtami lielāka par tirgus cenu. Iespēja "izskalot" no valsts kases daudz rublīšu oficiālā veidā.

Kaskaade      Visām pašvaldībām ir saistošie noteikumi par NĪN atvieglojumiem sociāli mazaizsargātajam iedzīvotāju segmentam. Dažviet atvieglojumi sasniedz pat 90-100%.
Nevajag situāciju dramatizēt, nāks citi sūdu, šitie aizmirsīsies.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu