Dzīvesbiedru likumprojekts nelaulāto pāru aizsardzībai

Tikko izlasīju, ka Saeima šodien esot noraidījusi dzīvesbiedru likumprojektu nelaulāto pāru aizsardzībai. Kādas ir jūsu domas par šo likumprojektu? Es pati nekad neesmu sapratusi tā jēgu (jo tiek noliegts, ka tas ir tikai viendzimuma pāru interesēs), jo uzskatu, ka:
1) tie, kam nav naudas lai aizietu pie notāra pilnvaras un mantojuma lietas sakārtot, nebūs naudas arī šī līguma noslēgšanai pie tā paša notāra;
2) tie, kuri neko nezin un neinteresējas par savām tiesībām, neuzzinās arī par šo iespēju;
3) un, visbeidzot, - tie pāri, kas kāda iemesla pēc nereģistrē laulību, nereģistrēs arī kopdzīvi, jo viņi vienkārši negrib likumiski būt kopā ar to otru.

Paliek tikai viendzimuma pāri. Tad kāpēc vajag kaut ko runāt par pensionāriem, nabadzīgiem cilvēkiem utml? Tad jārunā skaidri un gaiši – ir vēlme legalizēt viendzimuma laulības.

Reds    1 Ļoti pareizi saprati , tas likums ir vajadzīgs ļoti šauram interesu lokam.

Vēl jau ir feministu aspekts tajā pasākumā - kāpēc netiek taisīts likums tikai homoseksuāļiem, bet tiek taisīts priekš visiem? Amerikā ir tā, ja sieviete saņem kaut vienu pasta sūtījumu vīrieša adresē, tas skaitās kā pierādījums kopdzīvei un tad sieviete var pieprasīt "šķiršanos" un vērst prasību uz pusi vīrieša īpašumu - tāpat kā laulībā. Kopdzīves likums ir pirmais solis uz šo sistēmu.

Tieši tāpat kā ar Stambulas Konvenciju un Migrantu paktu - zemūdens akmeņi tonnām, labi ka mūsējie vēl turās pretī šim visam, bet brīnos ka vēl turās
2019-06-20 22:55

Reds      Geisha daudzās EU valstīs laulība ir ļoti izkropļots jēdziens - laulība nav priekš tam lai optimizētu nodokļus vai dabūtu apdrošināšanu, bet priekš ģimenes veidošanas. 2019-06-20 22:58

av2  1 6 domaaju, ka pietiekossi liels skaits iedziivotaaju taa arii dziivo, nereggistreetaa..kaa lauliibaa. Kaazas mussdienaas ir llloti daargs , laikietilpstoss pasaakums, parasti. Pie neotaara...10 minuutes,paaris EU , tas viss. Buutu sakaartotaaka dziive.
Tie kuriem passiem kas galvaas taarakaani, visusr redz tikai ...gejus, viltiibas, un "krievi naak". Passiem neapniik?
2019-06-20 23:22

hewy  3 5 (c) Kaazas mussdienaas ir llloti daargs , laikietilpstoss pasaakums, parasti. Pie neotaara...10 minuutes,paaris EU (c)
Laulības reģistrēšanai neviens nepieprasa kleitas ar šlepi, 300 viesus, dzeju, muzikantus un karieti. Var arī, piem,.trešdienā, džinsās aiziet uz dzimtsarakstu, samaksāt padsmit eiro un saņemt laulibas reģistrācijas apliecību.
Un kādi mums ir notāru izcenojumi?
2019-06-20 23:31

Pilskungs    3 Svarīga ziņa - tas projekts neattiecas uz preilenēm ! 2019-06-20 23:52

hewy    5 23:52 - un kāpēc gan ne uz preilenēm?
piem. dzīvo divas preilenes vienā kāpņu telpā. Kopā aiziet uz tirgu, kopā tēju padzer, uzsit klačiņu. Un kas viņām var liegt reģistrēt kopdzīvi ar visām izrietošām sekām?
2019-06-21 00:10

Pilskungs    1 Kāda tad viņām no tā būtu jēga ? 2019-06-21 00:22

afrodithe    2 tak vienkārši! manto izdzīvojušās preilenes penziju tā, kura dzīvelīgāka. tad vēl mirušās kolēģes mantību var manot par mazāku valsts nodevu. dakterīši slimnīcā tiesīgi sniegt info par slimīcā gulošās preilens veselības stāvokli.u.c.tml. 2019-06-21 00:49

Rego1    1 Ja pats nesargās, valsts tevi nenosargās! 2019-06-21 10:41

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu