Kas LV tie ir par zvērīgiem likumiem par alimentu parāda piedziņu?

Kaut kad jau te senāk rakstiju ka viens mans čoms atgriezās no ārzemēm uz LV dzīvot, strādāt un veidot attiecības, bet sastapās ar pamatīgu presingu šajā ziņā.Ja čalim oficiāali alga bija 800 eiriki mēnesī, tad tiesas izpildītājs viņam atstāja tikai 215 eiro un nu DZĪVO KĀ GRIBI ar tādu naudu. Bet par cik čomam bija tikai uz to brīdi sezonas darbs, tad tagad viņš vispār ir BEZ darba un paprasija man pat aizdot naudu dzīvokļa īrie. Uz kartes viņam tik bij vēl kādi 200 eiriki-kā teikt pagaidu izdzīvošanai kamēr atrod jaunu darbu. Bet liels bija čoma izbrīns, kad viņš ieskaitija kontā manis aizdoto naudu un burtiski pēc stundas-piekdienas vakarā tā jau bija atskaitīta-kaut tā nebija nekāda alga. Nē, nu es saprotu ka ir jau jābūt kaut kāadai atbildībai tiem kas nemaksā alimentus, bet nu vai nav par traku. KĀ CILVĒKS VAR IZDZĪVOT AR 215 EIRO MĒNESĪ! Vēl interesantākais ka burtiski pusotru gadu atpakaļ alimentu parāds bija tikai 7, 000, tad tagad jau ir visas 12, 000-tad kādā zvērīgā progresijā tas parāds aug. Vai tad nu tiešām domā ka civēki nemeklēs citas izejas. Neoficāalus ienākumus vai vispār tīsies prom atpakaļ uz citu valsti un tad tie plēsoņas vispār nedabūs NEKO! Koroče čoms ir izmisumā! Jo tas tiešām nav cilvēcīgi! Un jā..čaļi..pirms kādai bābai bāzt to čibriku tajā čožā-padomājiet vai pēc tam nav par to dārgi jāmaksā! Jo ir jau sučkas kas ievilina tos čaļus-pat pašiem negribot!

AivarsN  17 10 Daži te laikam ārzemēs dzīvo. Latvijā,neatkarīgi no tā,kurš vecāks izdomā šķirties,bērni automātiski tiek piešķirti mātei. Lai tēvs saņemtu tiesības audzināt savus bērnus,viņam tiesā jāpierāda,ka māte nav spējīga,vai viņai nevar uzticēt bērnu audzināšanu. Par to tēvu tikšanos ar saviem bērniem arī likums neko nepalīdz. Ja māte ar savu jauno vīru labi pacentīsies,nemaz nebūs grūti mazu bērnu noskaņot tā,ka viņš nemaz negribēs satikties ar savu tēvu. Un vai kāds ir mēģinājis pavadīt laiku ar savu bērnu bijušās sievas un viņas jaunā vīra klātbūtnē? Likumdošana mūsu valstī nodrošina,ka tēvam bez ierunām var pavisam atņemt bērnus,bet likt maksāt noteiktos alimentus,neatkarīgi no tā,vai tie patiešām tiek tērēti bērna vajadzībām,vai mātes un jaunā vīra alkoholam,bet bērns vakariņu vietā var tikai noskatīties mātes un audžutēva kautiņu. Policija ģimenes strīdos neiejaucās,bet bāriņtiesai po. Matriarhāts rullē. Nav jau tiem tēviem iebildumu maksāt alimentus,bet lai tie būtu atbilstoši algai un tiktu izlietoti pēc piederības.

janisb  5 5 =>AivarsN Gadījumos, kad piķa nav (par ko liecina viesstrādnieka karjera), protams, ka labāk bērnus mātei atstāt, tiem, kam piķis ir, pietiek naudas arī advokātiem, lai savāktu bērnus un sievietei likt maksāt uzturlīdzekļus, draugu lokā 2x tādi...

premision  3 8 Ko nozīmē atbilstoši algai un izlietoti pēc piederības??? Nevienai iestādei neinteresē cik man ir "atbilstoša" alga, kad man izraksta rēķinus.. ar bērniem ir visādi.. ļoti bieži ir neplānoti izdevumi,

JOHAIDI21  27 8 Ak šī nožēlojamā sabiedrība un morāli degradētās latviešu sievietes. Aprobežoti,stulbi neargumentēti viedokļi,kuri balstīti tikai un vienīgi uz sexu un naudu. Nožēlojami! Tagad skaidri iezīmējas tā līnija,kas norobežo normālas latviešu sievietes no pagrimušā oHo kontingenta.
Neviena,es atkārtošu -NEVIENA sieviete savos komentāros neatspoguļo faktisko vīrieša lomu ģimenē,izņemot sexu un naudu! Bet faktiskā vīrieša loma ,itin visā pasaulē,īpaši musulmaņu valstīs,nosaka,ka vīrietis stājoties laulībā,apliecina,ka viņš ir ar mieru atdot savu dzīvību lai aizstāvētu savu sievu un viņu kopējos pēcnācējus. Bet "mūsdienu" liberāldemokrātijas (īstajā vārdā -anarhijas) apdullinātās sievietes ir aizmirsušas,ka viņām ir ne tikai tiesības ,bet arī pienākumi. Viņas tik ļoti vēlas līdzināties holivudas sieviešu tipāžam,maz strādāt,daudz izklaidēties .Sievietes ir pazaudējušas savu morālo jēgu,jo faktiski viņas dzīvo divkosīgu dzīvesveidu-viens priekš ģimenes un vīra,otru priekš apkārtējās publikas,ielas sabiedrībai. Svarīgākais faktors-kā viņas izskatīsies citu acīs,un kritērijs,cik daudz pielūdzēju būs viņai.
Tad rodas jautājums-priekš kam tām kucēm ir vajadzīgi bērni? Atkal ,kārtējo reizi,lai bērni būtu kā paraugmāmiņas,paraugsievietes etalons,izkārtne? Bērni kā naudas pelnīšanas avots? Kāda gan jēga radīt bērnus,ja viņi jau no mazotnes ir morāli traumēti augot ģimenēs bez tēva,vai ģimenēs kur tēvi mainās trīsreiz gadā!
Gļēvas,nenovīdīgas un mīkstčaulīgas ir latviešu sievietes. Pie pirmajām ģimenes problēmām metas meklēt kādu bagātāku "štuceri" un tā tas turpinās no vieniem palagiem otrajos.
Es pilnībā piekrītu tam viedoklim,ka vīrietim ,stājoties laulībā ir jāuzņemas tā nasta un ģimene ir jāuztur un jānodrošina.Sievietēm,kurām ir bērni dzimuši šai laulībā ,nav jāstrādā.Vīrieša pienākums ir viņu uzturēt. Bet ja sieviete ir radījusi apstākļus,ka vīrietim ir jāpamet sava imene,tai brīdī vīrietim izbeidzās jebkuras

Epifanija  1 11 Aivar kadai bokserienei tad tu to savu bernu esi uzstaisijis mos aiz bailem ka nepiekauj atdevies? :D

Chris1986  10 8 Nu ja - vobšem realitātē ir tā - ja ielaid kādai iekšā, tad automātiski pārvelc savai dzīvei pāri krustu. Tas būtu tas pats, kas izkāpt pa 9. stāva logu un cerēt uz brīnumu

Marija_Anna  3 14 Johaidi21 , ja mēs sēdētu pie 1 galda, tu no manis dabūtu pļauku par šiem vārdiem.
Un tagad es atvainojos par savu nesavaldību.

Kad būsi dieva vietā, varēsi lemt un tiesāt visas sievietes.
Tagad , esi tik laipns, nosauc konkrētu tās degradētās latviešu sievietes vārdu , kas valstās pa palagiem un izķidā vīriešus. Uzvārdu nepieprasu.

Par pārējām, lūdzu, klusē.
Viss.

Ronis26  1 5 Ar 215 eiro mēnesī nav iespējams izdzīvot.
Tavam čomam ir Problēma ar Uztveri un Veselo saprātu.

Kādreiz ,bij teiciens: Hočiš žitj--->umej Vertetsja ! Ja ir bērns un NAV līdzekļu---> dodies TUR un DARI to,par ko vari visu realizēt!

JOHAIDI21  17 5 To- Lūdzu ,nekautrējoties ,pastāstiet ,mīļās sievietes,kurai no jums ir bijis tikai viens vienīgs vīrietis jūsu dzīvē ! Iespējams,ka šai auditorijā ir iestājies klusums.
Vai "marijai" ir zināms,ka pēc oficiālās statistikas datiem,15% bērnu,latviešu ģimenēs ir no sveša tēva? Un tai pat laikā "mīļotais,laulātais" par to itin nekā nezin un audzina svešus bērnus!!!! Vai ir kādi argumenti?
Cik latviešu sievietes nav krāpušas savus vīrus?šai gadījumā es nerunāšu par atrainēm. lai dievs stāv viņām klāt.
Cik latvijā ir "salmu atraitnes" ? vai šis fakts nenorāda uz sieviešu nestabilo psihi un neaudzinātību? jeb Jums ir arguments? Esiet "brīvās mīlestības" atbalstītāja?
Ok,,par to pļauku es neapvainošos,bet redzot šo legālo prositūtu skaitu Latvijā,es domāju par laulībām ar sveštautiešiem,kur atkal,nez kāda velna pēc,latviešu sieviešu tieksme pēc naudas aizēno viņu patriotiskās jūtas un pienākumus. Vai tas arī Jūsuprāt norāda uz "augsto morālo" sieviešu stāju? Vai ir argumenti?
...bieži esmu novērojis,ka sievietes mājās,vīra klātbūtnē atļaujas staigāt nekoptas,tai pat laikā izejot no mājas ,sieviestes sapucējas kā uz pirmo randiņu. Marij,kā Jūs domājiet vai tas nav pazemojoši viņas vīram?Jeb tā atkaal ir Jūsu sievietes "morālā stāja un tiesības"????
Savā dzīvē esmu pabijis vairāku tūkstošu cilvēku ģimenēs. mans viedoklis ir balstīts uz faktu konstatācijas.
Ak,jā iepriekšējā tekstā pzuda beigu daļa.Tad nu atļaušos turpināt... (cerībā pēc otrās pļaukas) Kā tad būs ar tām mantojuma tiesībām??? Sieva,jebkurā gadījumā,nav radiniece vīram,izņemot perversus gadījumus. Tātad viņai nav tiesību saņemt nekādus mantojumus no vīra...bet tai pat laikā tas ir pretrunā ar latvijas likumdošanu. Faktiski sanāk tāda situācija,ka vīrieši maksā ne tikai alimentus,savu bērnu uzturēšanai,bet arī samaksā ar saviem mantotajiem dzimtas īpašumiem. Kur te ir taisnības faktors? Vai ir argumenti ,izņemot -tas ir vīrieša p

afrodithe  3 3 bauslis nr.1 ".čaļi..pirms kādai bābai bāzt to čibriku tajā čožā-padomājiet " lai nekādā gadījumā viņa nav morāli degradētā latviete. Krievietes, vācietes, anglietes, taizemietes, ukrainietes, francūzietes u.c.derēs, jo viņas bērnus prot izaudzināt bez papiņu mentālās un materiālās līdzdalības.

Chris1986  3 3 bumbum, bet vispār jau tavam draugam ir paveicies, ja uz visu to paskatās tā fizofiski. Uģis tas, kas Kuģis saka, ka vīrietim laulība vajadzīga, lai viņam savā dzīvē būtu iespējas ciest. Jo tikai caur ciešanām iespējams garīgi augt un nepiedzimt nākošajā dzīvē par tarakānu. Tā ka - lai draugs izbauda esošo situāciju un ir pateicīgs tai sievieti, kas devusi viņam lielisko iespēju - ciest! :D

anis  1 3 Tiesu izpildītājam ir pienākums sniegt paskaidrojumu par piedziņas lietu! Lai parādnieks pajautā un būs skaidrs-kad,par ko un kas būs,ja... Uzturlīdzekļu pabalsts jau ir tik minimāls ,ka nenovēlu
to izmantot. Bet parādu var sakrāt tikai izvairoties.
Jā -ar šķirto ģimeņu bērnu audzināšanu ir problēmas,bet viņi jau nav pie vainas!

elfu_mazulis  3 13 Diez kapēc tam vīrietim, kam ir atstāti 215 eiro, nerodas jautājums, kā izdzīvo viņa bērns. Jo alimenti, ko viņa vietā maksā valsts ir puse no viņam pašam atvēlētās summas...Tātad izdzīvot var...Lai pamēģina...Saviem bērniem taču gadiem to novēlējis...

av2    15 neapspriediissu kurss vairaak LV "degradeejies" - viiriessi, vai ssieviets. Maneejie vissi , kas dziivo LV, ir pat lloti ok.Un daudzas sievietes, ko paziistu...jaasaka jau visaa pasaulee, ir pat lloti ok.
Probleema ir cita, Tavs choms ir lohs un slaists , jo par ko iet runa, par paarsimt naudinnam? Kas tas par viirieti, kam nav vismaz paaris sstukas rezerves kabataa, ibj. It sevisskki, ja tiko no aarzemem atgriezies, jo...ko vinns tur dariija, tajaas aarzemees??? Ir 21 gasimts, un ir simtiem iespeeju nopeliniit naudu. Slinks, cciikstoss aksts, slaists, vairak nekas..tas tavs choms . Un ja gribi taadam aizdot naudu, tad tiessam labaak noziedo labdaribai.

dzozefinaups    5 Bum,ticu,ka tas apbizotas varetu but tu pats! bet-teema laba! Teiksu ko domaju,beidzot viriesi ari saks domat-bazt vai nee! Un ka bija to bernu audzinat,sievietei vienai?! Likumi labi,valsts pedzen sev,ar procentiem,pietam...un tad paraadu-sievietei,ko virietis parada! Taa ari vajag,nav ko meetat seeklu pa labi-pa kreisi! Smadzenes ir-lai domatu,un netikai sievietes piedzimst ar smedzeneem!

C_hloe    6 Protams )) nekas nemainās. Apvainojumi birst no pārpilnības raga.
Tagad par tēmu. Likuma nezināšana, neatbrīvo no atbildības. Tātad stājoties intīmā tuvībā bez konteacepcijas līdzekļiem, abi uzņemas atbildību par sekām. Abi vecāki ir atbildīgi oar bērnu un biņu pienākums ir nidrošināt bērnsm - māju, ēfienu, aģērbu, izglītību. Šķirities, promesošajam vecākam paliek tas pats pienākums, kur valsts regulē ar MK noteikumuem, nosakot, ka minimālaus uzturlīdzekļu apmērs ir 25% no min algas līdz bērna 7 gadu vecumam un 30% no 7 lîdz 21, ja bèrns turpina màcîbas. Ja uzturlīdzekļus maksā UGF, tad automātiski summa apliekas ar 6% gadā. Tiktāl viss ir skaidrs un loģiski.
Taču, uzturlīdzekļu parāda gadījumā, ieturējumus no algas ietur, atstājot parādniekam pusi no minimālās algas. Kredītiestādei ir ZTI rīkojums un laidajebkas tur ienāktu vir 50% no min algas, automātiski tiek pārskaitīts ZTI.
Savlaik Bordāns šos noteikumus gribēja mainīt, didot parādniekam (jebkuram) iespēju likumīgi saņemt naudu, iespēju robežās segt parādu, bet lai atlikusī summa ir dzīvišanai pietiekama.
ZTI ir zvērīgi, tāpat kā likumdošana.
Bet, par to čebtiku taisnība. Vuenmēr jādomā par sekām.

dzozefinaups    10 22.40 Sakotneji.tik garu komentu,nelasiju,bet tad domaju,tur kam jabut! Nu tad taa.... izlaidisim kur kaa un kas-taisija to berninu.... Esam pie skirsanas... No viriesa ir konkreta naudas summa,no sievietes,gan nauda,gan neguletas nektis-berniem slimojot,gan ediena gatavisana,apgerbs,visadu pulcinu nodrosinasana,masku suusana,sapulces bernudarzos,skolas,palidziba majasdarbos, Nu tad-ja ir viens berns...bet,ja divi,triis? Par ko ir runa..... par naudu? Par cilveeku-virieti? Par atbildiibu? Par ko??? Un tas virietis aizejot no gimenes-mekle bezbernu sievieti,kurai nav lieko kg...un kurai nav ruupju. Ko sieviete,paliekot ar berniem var mekleet? Vai vinai maz ko gribas??! Tikai iipasi stipras sievietes nenolaizas.... parejas dzivo bernu dzivi,un pasas paliek neiekaarojamas.... Nu to virietim nekad nesaprast! Reti kurs spej ko tadu,un tiem-visu cienu! Virietis dzivojot bez berniem biezi paliek par nevizigu,smirdigu,bezzobainu buutni.... Tad kam ir tiesibas ko parmest sievietei,kura audzina bernus viena! Bet ,kad berni izaug,sievietes spej sanemties....lai ari vienas,bet ir tiras,sak vairak sevi koopt,izskatas pievilcigas,kamer vairums viriesu ap 50....-ir degredeejusies,nolaidusies,uzturami,nevizigi....un tad sak atcereeties,ka viniem ir berni.... Piedod par skarbumu,bet taada ir LV aininna! Pateicos Dievinam-man tas gajis secen,lai nedomaa,ka esmu cieteeja,un izgazzu zulti! Nee-esmu veiksminiece... no ta visa neko neesmu piedzivojusi!

ube  2 9 Palasot "nabaga" vīriešu tekstus, gribās viņiem ieteikt tikai vienu - taisiet vasektomiju, i nebūs jābaidās par sekām.

Tessa  1 11 es vispar nesaprotu, kas te butu japierada?
vai dazhu teksti neliecina par to, ka vinji pašlaik ir tur, kur ir? bez berniem, bez mazberniem nakotne un arii bez sievietem?

priece, ka ir arii normali viirieshi, kuri kljust jusu berniem par labiem pateviem un miil ka savus. tadus, kadi esiet jus, nevienai nevajag un samierinieties ar to.

un te nu mes redzam, kads bumbastika trollis ir iisteniiba, visas nevainiigas runas par savu "damu" no gumijas un skaistas iekshas ir uz aru.

kstati, uz mani tema nemazam neattiecas. alimenti nekad nav pieprasiiti, nezinu, kas tas ir un ar ko to ed :) kad bernam ir normali vecaki, kuri abi bernu miil, shadi jautajumi nerodas.

labapa  13 4 Patīk man te vairums viedokļu pats vainīgs, ka nemaksāji, redz kā tipa papriecājies tagad Tev atmaksas laiks. Pilnībā piekrītu tēmas autora jautājumam. Kā tad izdzīvot par tiem dažiem eiro. Atbildiet gudrie un gudrās komentētājas. Tas ir ievilkts parāds, piekrītu. Bet padtāstiet, ja 2008 gada atalgojuma līmeni sasniedzām tikai pagājušo gadu, tad kā ar šiem desnit gadiem, kur viņam bija ņemt līdzekļus šim periodam. Bet Jūs šaubos vai to spēsiet atbildēt. Jūs diez vai protat 3 mēnešus kopā saskaitīt kur nu vēl 10 gadus.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu