Māte izliek meitu no dzīvokļa

Labdien! mēģināšu aprakstīt situāciju pēc iespējas īsāk! esmu pilngadīga, dzīvoju ar māti vienā dzīvoklī, strādāju par medmāsu, algas kādas mums ir, domāju zin visi + sava stulbuma dēļ, 3 gadus atpakaļ paņemts kredīts uz mašīnu, par kuru, paldies Dievam jāmaksā vairs tikai gads! vienvārdu sakot, maksāt komunālos man nav iespējas! māte pateica, ka ja nemaksāšu, iesūdzēs tiesā, lai varētu mani izlikt uz ielas (ticiet man, tie nav vienkārši draudi, nauda šai sievietei pirmajā vietā). Esmu deklarēta šajā dzīvoklī un lielāko daļu savas dzīves tur nodzīvoju. jautājums- vai tiešām māte oficiāli var iesūdzēt meitu tiesā par komunālo nemaksāšanu? paldies

Sallija2      Autore taču nevar nemaz atļauties to tiesāšanos. Visiem taču jāmaksā, nodevas valstij, advokātiem, tiesu izpildītājiem. Un kā tad ar tīri cilvēciskām attiecībām pēc tam? Labāk jau nu norijiet to aizvainojumu un vienojieties ar mammu par kādu kompromisu savā starpā.

runcizs    9 Atmetam emocijas un runājam tīri pēc likuma:
1. Deklarētā adrese nedod tiesības dzīvot šajā adresē. Dzīvesvietas tiesības dod divi gadījumi: (1) īpašumtiesības - nekustamais īpašums pieder Tev; (2) īres tiesības - ir īres līgums.
2. Atbilstoši Civillikumam, vecākiem nav pienākums uzturēt strādājošus, pilngadīgus bērnus. Tādējādi, atbilstoši šim likumam, Tev ir bērna tiesības dzīvot mātes dzīvoklī līdz pilngadības sasniegšanai, pēc tam Tu vairs neesi bērna statusā.
3. Tāpat, atbilstoši Civillikumam, ja Tu izmanto lietu (dzīvokli), Tev jāsedz ar lietas izmantošanu saistītās izmaksas. Tādēļ mātes prasība segt komunālos maksājumus ir likumiska un pamatota.
Visbeidzot, likumiski, māte var pat ar Tevi netiesāties par izlikšanu no dzīvokļa, jo Tev nav likumiska pamata tajā atrasties (skatīt 1.punktu). Māte var mierīgi izkraut Tavas mantas gaitenī, nomainīt atslēgas, un, ja Tu lauzies dzīvoklī, izsaukt policiju un rakstīt iesniegumu par ielaušanās mēģinājumu.
Tavā situācijā vienīgais reālais risinājums ir salabt ar mātu un beigt kačāt pravas, JO TĀDU tEV NAV; ne likumiski, un sorry, ne tikumiski...

av2    1 nu bisskki ir attieciibas ;( Man pat murgos neraadaas, ka vareetu buut taa....ar saviem vacaakiem, vai beerniem.
A taa , jaaskataas, kaa dziivoklis ir privatizeets, par kaadiem sertifikaatiem utt.
Un , jaa, var iesuudzeet tiesaa mieriigi, no juridiskaa viedokllaa skatoties.

aquaserpente    3 Un kas Tev lika pirkt mašīnu, ja alga ir tāda kāda nu ir? Pati vainīga, ka neprati laikā pieslēgt smadzenes. Un no komunālo maksāšanas neatbrīvo nekas, nekad un nekādos apstākļos. Arguments, ka nav tam līdzekļu, nevienu neinteresē, jo Tu gan patērē gāzi, ūdeni, elektrību, gan dzīvo konkrētajā adresē, un par to visu ir jāmaksā. Godīgi jāmaksā. Punkts.

antikrize    3 Pilngadīgam bērnam ir jāspēj par sevi parūpēties, nevis sēdēt uz kakla vecākiem! Es tādai meitiņai jau sākumā būtu atļāvusi īrēt citu dzīvokli. Kredītu ņemt mācēji, māki arī sevi pabarot!Tiešām tādus "bērneļus" nesaprotu, viņi iedomājas, ka vecākiem līdz kapa malai tie ir jāaprūpē. Medmāsiņa, ja viņa prot svešvalodu, fiksi var doties uz ārzemēm strādāt, nevis žēloties netā.

Rondijs  4 4 Nu gan tev māte, klausies. Jūtu līdz.

Laila14  1   Medmāsas maz nesaņem...Mīts😊..Un..ko lai saka.Jūsu problēmas.Risiniet!Un,..Mūs godīgus, kārtīgus Latvijas pilsoņus tur iekšā nejauciet.😁

adalaide    2 Var jau apvainoties uz mammu un sūdzēties visai pasaulei ,ka "nauda šai sievietei pirmajā vietā".
Padomā vai mammai bija ,ir viegli bērnu izaudzināt ? Lai visa pietiktu un nekā viņam netrūktu.
Manuprāt mammai bik "piegriezās" auklēties ar lielu bērnu,tāpēc tādi vārdi,lai beidzot lielajam bērnam "pielektu",ka kaut kas ir jāmaina dzīvē.

werdi2    1 man zel ka vispar ir tada situacija - ka var piepelnities -noteikti- komunalie pa diviem -nedomaju ka tas ir tik daudz lai raditu problemu - seit nav naudas jautajums- tas ir divu tuvu bet varbut vairak ne tik tuvu cilveku attiecibas -risinajums - apsesties un runat -par attiecibam par naudu bet runat un risinat to- domaju nevisai sarezgito jautajumu -dodot naudu -atkratisies dzivokla apmaksas problema-vismaz si- jo vec. paudzei kas ir pelnijusi no un lidz katrs grasis ir butisks-biezi gan nevisai pamatots -NAUDA MIL KARTIBU un tos kas uztur so kartibu-t.i. nomaksa kas maksajams un lai nav paradu -parejo tere ka velies -visu var atrisinat ...

VecmeitaARrunci      Pareizi runzits teica-ne likumisku,ne tikumisku tiesiibu.Maate nav tava verdzene liidz tavai pensijai.Ja nepatiik-aizver durvis aiz sevis.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu