Banka nozog bankomātā iemaksāto naudu!

Iemaksāju SEB bankomātā 80 eiro, naudu pieņēma, bet čeku neizdeva. Par maksājumiem tas bankomāts diezgan bieži neizdod čekus, bet par iemaksu pirmo reizi. Banka atbild, ka banknotes neesot atpazītas un liekas naudas bankomātā neesot bijis. Bet man tās atpakaļ neizdeva un viltotas tās nekādi nevarēja būt - visas izdotas veikalā! Lūdzu, palīdziet ar padomu, kā atgūt naudu, jo goda vārds, iemaksa tika veikta!

marselis (2016-08-23 00:44)    1 SEB karsu sektora sobrid " spriedze"
mainas valdibas, mainas cilvecini,
daudzi darbi tiek restarteti ar jaunam iniciativam .

bankomati "gluci" ne tikai bankam
katra darbiba ar karti tiek fikseta elektroniski un ir pieejama bankai
kads inkas. ko izvilt,tehniski nav iespejams.

Rinkulis (2016-08-23 08:01)  1 7 Bankā var strādāt pilnīgi zaļi idioti, kas neizprot situāciju (viņam vieglāk atšaudīties, jo viņš nesaprot lietu kārtību), tāpēc tev ir jāturpina presēt un jāiesniedz oficiāla reklamācija par apēsto naudu, ko bankai ir obligāti jāizmeklē. Ja būsi iebāzusi karti, tad viņi to redzēs. Ja būs mēģināts stūķēt naudu iekšā - to arī sistēmā redz. Un visbeidzot, ja nu galīgi sūdīgi, tad būs jāgaida audits, kurš parādīs, kāds ir aktuālais piķa daudzums un ko sistēma ir piereģistrējusi, bet tas var nebūt zibenīgi.

Geisha (2016-08-23 08:42)    1 Katrā bankomātā ir iebūvēta kamera. Bankomātus izmantoju regulāri. Ir bijis kad nauda tika ierullēta "aiz lūpas", uzrakstīju iesniegumu bankā un pēc pāris dienam nauda bija kontā.

Edgars37 (2016-08-23 10:38)    7 ...tad zvani Bez tabu, Degpunkta, izstasti situaciju, iedod saraksti ar banku, vieniem sanaks labs sizetins, ka banka apzog klientus, bet tu, pa burzmai, vari tikt atpakal pie savas naudas;)

preilene (2016-08-23 11:08)    2 Jā, man arī tieši ienāca prātā - ja esi pārliecināta par savu taisnību, zvani BezTabu :). Viņi aizraksies līdz saknei ;).

Trobele (2016-08-23 12:41)    5 Šajā situācijā bankai ir saglabājušies bankomāta darījumu dati. Banka Tev atsūtīs bankomāta izdruku, kurā būs redzami visi darījumi konkrētajā datumā un konkrētajā pulksteņa laikā - cikos, kādas banknotes ir izņemtas un cik, kādas banknotes iemaksātas, veikti maksājumi u.t.t.. Saņemot šādu bankomāta izdruku, to var salīdzināt ar inkasācijas datiem un Tavas bankas konta (ibankas) apgrozijumu (izdruku).
Tā, ka ej uz banku un raksti oficiālu iesniegumu, detalizēti aprakstot, kurā bankomātā, kādā datumā, pulksten cikos, kādas banknotes u.t.t. Saņemot bankomāta izdruku varēsi domāt, ko darīt tālāk. Šo bankomāta izdruku Tev iedos banka.
Man bija līdzīga situācija ar naudas izņemšanu - bankomāts neiedeva, bet no konta atskaitija.
Banku politika ir tāda, ka viņi negrib radīt precedentu, ka klientam ir taisnība. Tāpēc banka par varītēm centīsies Tevi atšūt. Jo, ja "bez cīņas" Tev piekāpsies, tad šādu prasītāju uzradīsies gara rinda. Tāpēc bankas mērķis šādos sīkos gadījumos ir neradīt precedentu un nepieļaut, ka klientam ir taisnība. Viens neapmierināts klients nu nekādi nespēs iedragāt bankas reputāciju.
Par šādiem gadījumiem esmu runājis ar pazīstamiem banku auditoriem, tāpēc zinu ko runāju :o)

Curious (2016-08-23 12:51)    5 Man reiz Nordea bankomāts "norija" 20 vai 50 EUR - īsti vairs neatminu. Par 90% biju pārliecināts, ka nauda makā bija, pavaicāju vēl veikala apsardzei, lai apskatās novērošanas ierakstu - vai man nauda nav izkritusi un kāds aiz muguras pacēlis. Viss liecināja, ka bankomāts "apēdis". Sazvanīju Nordea banku. Viņi pateica, ka situāciju noskaidros, šķiet, pāris nedēļu laikā un, ja lieka nauda būs - tā tiks atgriezta. Taču, ja nebūs - no manis par nepamatotu bankomāta pārbaudi paņems, šķiet, vēl 20EUR. Manuprāt - debīls nosacījums, jo situāciju izraisījis viņu bankomāts un tagad man jāpaļaujas uz viņu darbinieku godaprātu - tā sakot jāspēlē loterija vai pazaudēt tikai to naudu, vai riskēt pazaudēt vēl pārdesmit EUR (Pretī jau viņi nelika arī no savas puses 20EUR - sak, ja mēs vainīgi, kompensējam radītās neērtības). Tomēr piekritu. Pēc kāda laika tomēr man naudu atgrieza.

andza77777 (2016-08-23 14:25)    4 Viss lielaakie krapnieki ir Bankas(nekad nav bijushi un nebuus zaudeetaajos)

ne_meklejumos (2016-08-23 14:26)    1 Griezies ar sūdzību PTAC

Frezija (2016-08-23 15:53)    5 Vari rakstīt iesniegumu policijai par zādzību, tur tas protams nepatiks, bet atteikties pieņemt nevar, viņiem ir visas tiesības pieprasīt nepieciešamos materiālus un kameru ierakstus, diemžel jābūt uzstājīgai un neatlaidīgai, termiņus nedrīkst kavēt.

Vilkabele (2016-08-23 16:03)    1 Nav īsti skaidrs - tad banka atzina, ka bija liekas banknotes, bet nebija liekas naudas? Ja banknotes tomēr bija viltotas, tad jābūt sastādītam kādam dokumentam - aktam par viltotu naudu. Taču varbūt, ka naudu tomēr nepieņēma un tā palika tajā bankomāta "mutē", kur to tiešām paņēma kāds cits? Vispirms oficiāla pretenzija bankai un vai bankomāta apkalpotājfirmai un tad skatīties tālāk. Nereti ir jau arī veikalu videonovērošana vietās, kur izvietoti bankomāti.

Momo (2016-08-23 16:31)    2 man šādā veidā norija trīsdesmit eiro. toreiz tā bija mātes karte un viņas vietā gāju iemaksāt naudu, bet viņai uz iesniegumu par norītu naudu atbildēja to pašu. tātad sistēma. maini banku.

kuks10 (2016-08-23 17:26)    3 man neizdeva simts eirikus ..rakstīju,zvanīju..tipa bankas automātu pārbaudīja..liekās tā jau ir sistēma SEB bankai...nebrīnīšos ,ka būs Krājbankas liktenis..

saulete (2016-08-23 17:52)  1 1 Sataisi pats konta izdruku par to dienu,ja nav nauda kontā, tad raksti vadībai bankas .Visu detalizēti izklāsti.
PArasti zvanu tūlīt uz info telefonu ,kas norādīts uz bankomāta .Ir bijis kad 5 minutes jāstāv pie bankomāta kamēr notiek autorizācija.Veiksmi.

IzlozeLOZE (2016-08-23 22:51)      man reiz atdeva 10 ērikus! Biju saspiedusi izmaksas par ātru, zvanīju, pateicu adresi, manevru. man atbildēja, ka pārskaitīs naudu, ja būs lieki tie 10, tad saņemšu, un tā aŗi bija- uz konta ieskaitīja atpakal, bet tā bija svedbanka.

Cafe_Noir (2016-08-24 13:45)    1 reizēm pat bankomāta izdotās naudas zīmes atpakaļ iemaksājot bankomātā parāda, ka naudas zīmes nevar atpazīt. bet tās bankomāts vienmēr izsniedz - atveras vāciņš un drīkst paņemt naudaszīmes.
arī ar pinkodiem tas pats - ja ir nepareizi, tad ir nepareizi! es arī pilnīgi noteikti ievadīju 2 x pareizu pinkodu! tikai diemžēl otrās kartes pinkodu! :D tā ka, pirms vainot banku tomēr vispirms jāizanalizē sava rīcība.

pat tad, kad vienu reizi bija diezgan masveidīga karšu norēķinu nojukšanas reize, arī tad man atgrieza kontā naudu, pat bez atgādinājuma, - man viņi ātrāk piezvanīja kā es ar banku sakontaktējos.

protams, kā jau te tika minēts, - tas ir iespējams, ja vien bankomāts ir bankas legālais nevis krāpnieku mulāža

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu