Vai ir jēga strīdēties ar Rīgas Satiksmi?

Nu ko lai saka, noķēra mani kontrole un tagad man ir jāmskā 35EUR sods! Inets ir pilns ar rakstiem, ka Rīgas Satiksmei nav pamata iekasēt tādus sodus utt, ka normatīvie akti ir pretrunā ar Civillikumu, utt!

Tad man jautājums tiem, kas no šīm lietās ko saprot, vai ir jēga strīdēties ar Satiksmi? Varbūt ir jāpieslēdz Tiesībsargs, jo galu galā ne jau man vienīgajai ir šādas problēmas, cilvēkiem arī citiem ir šādas problēmas un iespējams, ka par visiem kopā varētu nolikt satiksmi pie vietas? Neko neteiktu, ja man būtu jāsamaksā tie paši 20EUR, bet spiest cilvēkam maksāt gandrīz 2x lielālu summu, cik tas ir pamatoti?

janisb (2015-11-09 22:27)    3 Sods ir atbilstošs normatīvajiem aktiem, strīdēties var bet tas ir bezjēdzīgi, jāsaka gan ka sods 35 eur tiek piemērots par atkārtotu pārkāpumu gada laikā, t.i. par recidīvu. Vajadzēja uzreiz samaksāt 20eur un problēma būtu atrisināta...
Soda mērķis ir padarīt braukšanu bez biļetes nerentablu, piemēram pa šo soda naudu (35uer) varētu braukāt mēnesi 1nā maršrutā..

pitta (2015-11-09 23:29)      Vienam rīdzinieku pārītim arī nebija biļetes, bet šie izmisuši ziņoja, ka iekāpuši nepareizā tramvajā, šos palaida.

Vaukskis (2015-11-10 05:00)    2 Mans ieteikums citiem "zaķiem"- VIENMĒR, kad esiet ieplānojuši un labāk arī citas reizēs, turiet sagatavotus maciņā 20 eiro, kas paredzēti neparedzētiem gadījumiem ! Tas jūs nomierinās, ka neesat bezizejas situācijā un, ja nespēsiet kontrolieriem pietiekami "krist uz nerviem" ar ņaudēšanu, visur atbildot "nē", "nē", "nē" vai "uzrausieties" uz reidu kopā ar Ušakova gvardiem, vismaz būs mazāki izdevumi. Centieties vienmēr būt acīgi un iegaumēt vietas, kur mēdz stāvēt kontrole, jo tā ir visai konservatīva; ja laiks atļauj, izkāpjiet un bīstamo pieturu "nokatojiet" !
Pāri visam atcerieties praksē pierādījušos patiesību- ja gribiet mieru, gatavojoties karam ! Lai mums visiem, gan tiem, kuri maksā, gan tiem, par kuriem maksā, gan tiem, kuri izvēlas riskēt un katru reizi nemaksāt, labi klājas un ir izturība paciest pārejošās pasaules grūtības; paturēsim prātā, ka ir pietiekami daudz svarīgāku problēmu, visas mēs nevaram atrisināt, tādēļ mainīsim attieksmi un centīsimies dzīvot ar pēc iespējas vienaldzīgāku attieksmi, lai saglabātu prātu vēsu un kājas siltas !

InJanis (2018-02-03 23:24)      Jega bus maija beigas sogad...

Tad bus jauns, specigs EuroGudrinieku likums kas stingri ierobezos personigos datu brivibas ierobezojumus.
Ij tad.....kada hrena pec man to neprasot mani filme Rigas Satiksmes transporta, lielveikalos, citur darba vietas.

Kasketies ij pastavet par savam tiesibam allaz ir jegas....jo ta tiek aizkavets un noversts bezpredels

P.S. Cik man zinams, kadu laiku atpakl pie vietas caur tiesvedibu tika nolikts Rigas Satiksmes kontrolieru bezpridels ar visu nelikumigo aizturesanu,nogadasanu policija.

Tapat piem kada vella pec policijai nakti uz ielas jainteresejeas kas es esmu, ko daru, kur eju.
Jajauta kapec tada interesese,
Vai ir kas ipas noticis ???
Vai tiek mekleta kada persona kas pec pazimem ir lidzoga man ???
Unt.t.
Ta ka Tautiesi....mums ir loti daudz un dazadu tiesibu, kuras mes vienkarsi neizmantojam

Raina vardi...tas speks kas mazs ir piliena, top liels un varens kopuma.
Viens likums, viena taisniba visiem (uzjautrinos uzraksts ministru kabineta telpas )

InJanis (2018-02-03 23:30)      Frau Miljumins 197?

Vienkarsi griezies ar iesniegumu Tiesibsarga biroja ( Lacplesa ij Baznicas ielu sturi, Riga )
Likumiga karta tev izskaidros rakstiski kas un ka....
Samekle domubiedrus, cietusos,visa ta ierednju varza no ta vien dzivo, jebsu izdzivo....ka neviens neko isti nedara.

edding (2018-02-03 23:34)      Mums te 1 gudrais atradies, kurš pēc 2 gadiem iesaka, ko darīt:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu