Ienākuma nodoklis, ja gada ienākumi nepārsniedz 50 eiro

Grozījumi arī paredz, ka saimnieciskās darbības veicējiem, kas reģistrējušies Valsts ieņēmumu dienestā un kuru pārskata gada ienākumi no saimnieciskās darbības nepārsniedz 50 eiro,
pēc deklarācijas iesniegšanas būs jāmaksā ienākuma nodoklis 50 eiro apmērā.

Likumā arī ieviestas vairākas nodokļu pretizvairīšanās normas.

maybe_windy_back (2014-01-02 14:57)      Dzejam tiešām - viedi vārdi!!!

VIZUAALAAmaaksla (2014-01-02 15:41)      Dzeja laba! Dogvile arī taisnību raksta! Spēļu apkalpošana ir ļoti svarīga lieta!
Ir gadījies, kad iztraucētsno spēļu apkalpošanas, valsts kantora kadriņš pasaka- tūlīt---un turpina APKALPOT spēles. Mēs to apmaksājam! Tam vajag naudu- lai dod tie, kas spēles neapkalpo!

vienss (2014-01-02 17:40)      Vajag dziļāk rakt- līdzko reģistrējies kā uzņēmējs- Cilvēks (neskaitās bezdarbnieks ,nevar pretendēt ne uz kādām atlaidēm , sociālām un BRISELĒ valsts labi izskatās ! Jo īstenībā bezdarbnieku daudz daudz vairāk jo bezdarbn. pabalstu nesaņem un neatjauno to bezdarbn. Statusu.

dviiniite (2014-01-02 17:55)      j´, tā ir... Saimnieciskās darbības veicējiem noteikts minimālais gada nodoklis 50 eiro apmērā: ja taksācijas gadā nav apgrozījuma vai aprēķinātā IIN apmērs ir mazāks par 50 eiro, būs jāiemaksā 50 eiro valsts budžetā 15 dienu laikā pēc gada deklarācijas iesniegšanas. Šī norma neattieksies uz nodokļa maksātājiem, kuri taksācijas gadā ir maksājuši IIN vai valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (VSAOI) par darbiniekiem, vai VSAOI par sevi kā pašnodarbinātu personu.

vilks28 (2014-01-02 18:11)      Te dažs labs uzskata ,ka naff nekas jābūvē,es tam pilnīgi nepiekrītu. Tas ka kontroles naff un visur koruprija ,tas ir cits stāsts ,jā un stulbu likumu pieņemšanā mums ir talants,tas gan. Un lūdzu kaut vienu normālu argumentu ,kāpēC Latviešiem naff vaidzīga normāla bibliotēka?

Negaiditsparsteigums (2014-01-02 18:23)      Par šo nodevu jau pirms kāda mēneša runāja un, ja arī tiks pieņemti attiecīgi grozījumi likumā, tad tie stāsies spēkā ne ātrāk kā 2015.gadā.

DebesmannaUnRozines (2014-01-02 18:25)      Spriežot pēc pilnā teksta atreferējuma, grozījumu mērķis ir nomazināt to uzņēmumu un saimnieciskās darbības veicēju skaitu, kuri ir dibināti, bet reāli nekādu saimniecisko darbību neveic, t.i., ir tukšīši, uzņēmumi uz papīra. Vai arī, ja saimnieciskās darbības veicējam ienākumi ir praktiski vienādi ar izdevumiem, valsts uzskata, ka viņš māk pārāk labi samazināt ienākumus uz izdevumu rēķina, un lai kaut ko tomēr no tāda dabūtu, iedarbina jaunu normu. Principā norma ir pret shēmotājiem, uz parastajiem normāli strādājošajiem tā neattiecas.

/tīri mans personiskais viedoklis, izlasot piekrastes iekopēto tekstu/

Maribella15 (2015-10-15 11:49)    1 Minimālais nodoklis 50 EUR bija jāmaksā obligāti, pat ja bija lieli zaudējumi. Man sanāca tādi, bet 50 dabūju šiem maksāt vienalga. Nederēja pat, ka paralēli ir algots darbs, kur maksā gan IIN, gan sociālo nodokli. Minimālais visiem un punkts. Man telefona sarunā rupji pateica, ka ne jau viņa man likuma pantus sākšos te skaidrot. Protams, ka nav jāskaidro, bet godīgums mums te LV nav ne kapeikas vērts.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu