Konflikts skolā

Nu lūk, zinu ka rīkojos kā tīnis, bet kas izdarīts, izdarīts. Pēc skolas kad meita dodas mājās, viņas klasesbiedre un viņas brālis , liek "padenes", iekausta, pēdējais piliens bija , kad puika atļāvās uzspļautviņai virsū. Nāk no labvēlīgas ģimenes, bet tāds Barona Bunduļa sindroms tur valda-Mēs-bet pārējie salašņas. Nu lūk, šodien neizturēju un aizgāju meitai pretī uz skolu, noķēru to mazo baronēnu un liku savā klātbūtnē..manai meitai spļaut virsū, ,,,nespļāvā, bet iespļāvu es... Rezultāts jau bija gaidāms, skolas psiholoģes zvans, tad policijai ziņojums. Nē es nebaidos taisnas tiesas, tikai domāju kādā pozīcijā stāvēt...vai kā Amerikā..bez advokāta ne vārda?/:D Uh rīt 12.00 jābūt skolā. Ja šeit ir kāds kas var pakonsultēt, būšu pateicīga. Jauku dienu Jums visiem vēlot. Jolanta.-:)

erucanob      Bet varbūt elementāri var pateikt-da ko jūs,neko nezinu.Un lai iepūš ļipā.

riks086      Visu izdarīji pareizi... nu gandrīz....
1) meitai ir svarīgi zināt, ka Tu viņu aizstāvēsi, neraugoties ne uz ko.
2) tiem sīksmerdeļiem un viņu vecākiem bija jāredz, ka nelietība nesodīta nepaliks;
3) skolu uzreiz varbūt mainīt nevajadzētu - tā būs kā bēgšana, padošanās (to var izdarīt pēc kāda laika);
4) skolā vari pateikt, ka aizstāvēji un aizstāvēsi savu bērnu jebkuros apstākļos; skolas vadībai vari ieziņot, ka par viņiem uzrakstīsi attiecīgu iesniegumu IZM par to, ka Tavam bērnam nav garantējuši drošību, ka nav veikuši sīksmerdeļu audzināšanas pasākumus;
5) bērnam derētu pamācīt, kā sevi aizsargāt... kā mēdz teikt, labajam jābūt "ar dūrēm", jo sliktie tās lieto tāpat...

fargo      spļāviens ir nepedagoģiski, bet kārtīgs pēriens ir ļoti pedagoģisks. diemžēl tas ir padarīts par nelikumīgu pat mājās.
ko darīt? saņemt kaut kādu sodu nāksies. bet kas attiektos uz mani, es par to nekad un nevienam neatvainotos un vainu atzītu. tāpat, es tam bērnam, vecāku priekšā ļoti saprotami un skaidri piedraudētu, ka nākamā reize nebūs spļāviens... ja kaut pirkstu meitai piedurs, dabūs sutu, kuru atceresies visu mūžu.

brodjaga      Nu traki smaidīgi...tanta uzšpļauj bērnam,kurš uzšpļāvis šamējās bērnam... Kāpēc nevar iemācīt saviem bērniem ka jādod pa muti tiem kas cenšas pazemot? Tikai tā! Un jā, dzīve parāda,ka tā ir vienīgā izeja no situācijas, jo tie mazie dažādu dzimumu kverpeļi/citadāk nenosaukt/ kuriem vecāki nav iemācījuši uzvedību sāk domāt tikai pēc pienācīgi agresīvi sāpīga pretspara saņemšanas. Labi ja ir spēja arī tāda kverpeļa tētukam uzšaut pa aci,kad tas atskrien uz skolu aizstāvēt savu "brīnumbērneli" . Nesatraucies! Galvenais ka LV likumpārkāpējs vienmēr ir daudz labāk aizstāvēts no likuma puses nekā cietušais. Tāpēc studē likumus un neesi cietušais! :)

wolands      Tessa, man liekas mēs tagad lomām apmainijušies esam - atceries es biju par pēršanu un stingru audzināšanu ... :D BET!!! Tikai SAVU bērnu. Citu bērnu audzināšana ir viņu vecāku un/vai sabiedrības (plašākā nozīmē) uzdevums. Ja tie to nepilda (gan vecāki, gan sabiedrība) - ir jācīnās ar tiem.
Plus vēl šāda mātes iesaistīšanās ir riskanta citā aspektā - kā viņa zin, ka bērns tiešām stāsta taisnību? Varbūt viņa pirms tam kaut ko viņiem cūcisku bija nodarījusi, ko ērti noklusēja kā "nesvarīgu"? Vai minētā māte kaut nelielu izmeklēšanu ir veikusi? Jeb skrēja uzreiz svešu bernu apspļaudīt?

Starp citu - kā reiz Tavs piemērs nerullē. Mani kā "starikašku" viņš ātri novērtēs, ka nevarēšu iedot pa tauri, pie tam mātes man arī tad visticamāk vairs nebūs ... :D:D:D

Jebkurā gadījumā - māte ar savu stulbo uzvedību jebkuru "morālo pārākumu" un iespēju ietekmēt otras puses audzināšanas paņēmienus šajā situācijā ir zaudējusi. Un visi iesaistītie bērni saņems pilnīgi aplamus audzināšanas vēstījumus. Diemžēl ... :(

Fargo - blefot bērniem nav īsti pareizi. Viņi diezgan ātri to pārkož. Jeb Tu tiešām sistu svešu bērnu uz ielas? ;) Es tomēr pabiedētu viņus ar reālām lietām, ko būtu iespējams darīt :) Bat daudz labāk būtu panākt, lai otras puses vecāki sāktu savu bērnu audzināt. :(

brodjaga      Skolā saki,ka esi dikti dievticīgs cilvēks un tieši patreiz bībelē tiki līdz vietai "aci pret aci un zobu pret zobu" . / Tu nespļāvi, bet emociju sakāpinājumā kad redzi ka dara pāri Tavam bērnam Tev pastiprināti izdalās siekalas. Tas var notikt arī tagad tā ka lai pārējie uzmanās. Vari piedāvāt sagādāt ārsta zīmi. / Katrā pieaugušajā mīt bērns. Un ja nemelosit sev, tad atzīsiet dzīvē ir gadījies uzspļaut kādam...tad lūk šī bija Tava pirmā reize. / Atceries ka jānopērk un jāuzdāvina kverpeļa vecākiem prezervatīvi ar tekstu "šie ir domāti lai tadi kverpeļi nedzimtu,izmantojiet tos" . / Noteikti apjautajies vai arī skolas vadība jau gatavo savus dokumentus par pārcelšanu cita darbā kur nav nepieciešamas spējas bērnu audzināšanā un skološanā. / Skolas psiholoģei var pastāstīt , ka viņa nav slepenās organizācijas "kabineta žurkas" dalībniece, tāpēc var droši doties arpus kabineta un komunicēt ar bērneliem un kverpeļiem praktiski. Varbūt vel no viņas izdosies izaugt cilvēkam psihologam. / Ļauj vaļu fantāzijai un emocijām, jo vienmēr uzbrukums ir labākā aizsardzība. / Un smaidi par visu ka notiek! / :)

ponytail      Noteikti esi rīkojusies nepareizi. Pārsteidzīgi un nesaprātīgi. Jo tagad esi kļuvusi par slikto, ar daudz mazākām iespējām tiešām aizstāvēt savu bērnu.
Pati esmu piedzīvojusi tik daudz dažādu situāciju, ka varētu grāmatu uzrakstīt par konfliktu ne-risināšanu skolās.:) Tavā gadījumā ieteiktu to, ko kāds iepriekš jau ieteica - izlikties par plāksteri. Notēlot muļķi. Jo nekādu taisnību, saprotams, šajā situācijā panākt nevar. Bet gan Tavai meitai, gan spļāvējam un kauslim noteikti nebūs tā labākā mācībstunda redzēt Tevi kaunamies un taisnojamies. Diemžēl, Tu esi pavērusi ceļu tam otram bērnam justies nesodāmam, lai ko viņš darītu. Jo sodu saņems kāds cits.
Ļoti labi Tevi sprotu, un novēlu, lai Tev izdotos situāciju atrisināt tā, la Tavs bērns no tās iespējami mazāk ciestu.

VIKTORS53      Ar pašas bērnu parunāji?Kāda suņa pēc viņu apceļ,ar ko viņa savādāka no klases biedriem,ka jāliek padenes,varbūt puikam mamma lika spļaut?VARĒJI TAČU portālā paprasīt padomu,tagad sūdus sataisīji pati,pašai būs smagi..,bet taču no kļūdām jāmācās ,gudrie mācās no citu kļūdām...

typhoo      Pa lielam, a ko var izdariit? Spljaushana neiet nekaa vairaak, kaa zem administratiivaa.
Ieteiktu pielietot brodjagas ieteiktos panjemienus ar visiem prezervatiiviem, siekalu izdaliishanos sarunas laikaa utt.
Vinjiem nav nekaadu sviru, lai Tevi kaut kaa ietekmeetu iznjemot moraalos un administratiivaa kodeksaa mineetos.
Samaksaasi sodu, bet dazhi siiki kverplji no taa neguus uzvaru, jo vinji buus dabuujushi to, ko dariija citiem, bet Tu tikai sabiedriibas noteikto sodu.
Ljaunums ir jaasoda, lai nevairojaas.

Windows      Paker uz muļķa - ka neiespļāvi, bet tikai imitēji kustību! Lai parāda siekalas un DNS analīzi, ka tās pieder Tev! :)

Polus      Taktiski tev sarunu vajadzētu virzīt uz iemesliem tādai rīcībai, jo esmu diezgan pārliecināts, ka ne tā puikas vecāki, ne skolotāji, ne psiholoģe nav informēti par notikuma priekšvēsturi. Ja ir informēti, tad jautā, kāpēc nekas netika darīts? Ja nav informēti, tad izrādi sapratni un līdzjūtību par skolas vadības lielo darba apjomu un saki, ka tieši tāpēc tu neredzēji citu izeju, kā problēmu steidzami risināt pašai.

Pārsteidzīgi - atzīsti; neapdomīgi - atzīsti, taču, ņemot vērā meitas izmisumu un situācijas nopietnību, tu neredzēji iespēju gaidīt vēl kaut ko. Retoriski pajautā: kas gan būtu nākošais pazemojums? Vai gan gaidīt, ka pie nākamās "padenes" meita krītot sadauzītos?

Atzīsti, ka rīkojies nepareizi, bet vienlaikus paud nožēlu par to, ka situācija tāpat nav atrisināta, jo nekas neliecina par to, ka terors pret tavu meitu neturpināsies.

limonija      Katrā ziņā jūtu līdzi mammai, kuras bērnu apceļ. Gudrīši no malas lai pagaida, kad pašu bērnus sāks terorizēt, tad paskatīsimies, kādu dziesmu dziedās. Kā viss beigsies - lielā mērā atkarīgs no iesaistītajām personālijām. Es pati ietu uz izlīgumu, cik iespējams, ja mans bērns būtu kādu terorizējis, bet aizstāvētu savējo līdz pēdējam, ja cietējs būtu viņš.

Parama    1 diezgan jau kōmiski spļaut svešam bērnam:) Bet, rīt uz tepiķa, galvu gaisā un neko nenožēlo, saki, lai tev vēl paldies pasaka, ka tikai spļāvi, nevis uzreiz ar portfeli pa galvu devi

jozolsen      Nepilnīgs info...Meita+vēl divi, brāļs māsa,jaunāki vai kāds arī vecāks??Klasesbiedre ar BRĀLI,tas jau bija izsaukts palīgos?!!Meita izsauc spļaujošu māti?Tā jau ir karadarbība kurā ciešs visas puses,arī uzvarētājs.Meita bija gudrāka par māti.

ketija      Pievienojos visie, kuri aizstāv autori !! Turies!!
To wolands - Tu tiešām sistu svešu bērnu uz ielas? - jā un esmu to jau darījusi..kad pēc neskaitāmiem aizrādījumiem netuvoties manai mājai, sarunai ar vecākiem utt., utjpr., sīks tomēr atlīda uz aizdedzināja priekšnamu/gaiteni. Cieta 3 ģimeņu īpašumi, mūsējais visvairāk.. Mans bērns bija pārbīlī un šokā. Tad nu aizgāju uz kaimiņmāju un noķēru to kverpli. Uzšāvu arī pa ausi. Kad izskrēja māte un uzzināja, kas noticis, dabūja arī no viņas, bet tā jau vairs nebija mana problēma. Arī otrklasnieki.

Tinte      Lai veicas rītdien! Tu tikai nepazūdi, pastāsti mums rīt, kā būs gājis. Bet mēs turēsim īkšķus par tevi un meitiņu! :)

regina_dei_diamanti      Ar to pieaugušais atšķiras no bērna, ka zina, kā ir pareizi, ka var pamācīt, ko drīkst un ko nedrīkst. Nevis atdarina bērna rīcību un tādējādi vēl rāda piemēru (jo pats, gudrinieks, tā dara). Mūsdienās vecāki ir tik dažādi! Vairums aizņemti un ar 0 interesi pret savu bērnu, jo ielidoja (piemēram). Varbūt tam bērnam nav mācīts, ka spļaut nav labi?

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu