Vai jāstrādā pēc darba laika?

Ir noteikts darbalaiks, par kuru saņem "pienācīgu"atmaksu. Ir jāpārstrādājas vai nav?:DDD...vadības viedoklis- neko nevajag pārstrādāt! Un es kā apzinīgs pilsonis ieturos pie ši ieteikuma...bet nu nākas dzirdēt citu vaimanas- a Tu zini, cik es ilgi darbojos pēc sava darbalaika uttt...besī tie, kas nespēj sevi aizstāvēt un pateikt nē!

kokote (2013-04-24 13:34)      PS. un av2 saka lietu, kurā ir jāieklausās. Ja līdz 35 varēju strādāt un stundas neskaitīt, tāpēc, ka man tas patika, aizrāva (vēl tagad cilvēki ar kuriem toreiz biju kopā, saka, ka tas bija mans sirds darbs), tad tieši domājot par veselību un dzīves kvalitāti, darbu nomainīju uz mierīgāku un emocionāli ne tik piesātinātu un radošu, ar striktāku darba laiku. Īstermiņā (mirkli) cilvēks var mobilizēties intensīvākam darba laikam, slodzei, bet tad pēc tam nepieciešama kvalitatīva resursu atjaunošana ("bateriju uzlādēšana")

Eneile (2013-04-24 13:38)      Pirmkārt, dažādiem cilvēkiem ir dažāds darba temps. Viens visu izdara fiksi, cits lēnā garā, nesteidzoties. Svarīgs ir padarītais darbs.
Ja citu cilvēku darbs ir atkarīgs no tā, kā Tu izdarīsi savu, tad viņu pukstēšana ir visnotaļ saprotama, jo var gadīties, ka esi viņu virsstundu iemesls.
Ja viņu darbs nav atkarīgs no Tevis, tad viņiem nav nekādas daļas par to, kad Tu nāc un kad ej prom, Tu atskaities priekšniecībai.

Deisa (2013-04-24 13:40)      Čīkstētāji un iespējams neefektīvi darbinieki. Pārstrādājas, ja nemāk laikus galā tikt ar saviem uzdevumiem vai arī pacietīgi gaida, kad tiks novērtēts viņu ieguldījums līdz ar to cerot uz lielāku algu, labāku amatu vai ko tamlīdzīgu. Vai Tev vajag? Pati jau esi atbildējusi un vadība arī. Ja citiem kas neskaidrs, sūti šos pie vadības, lai skaidrojas par savu pārstrādāšanos, tad tev varbūt no viņu šitajiem tekstiem būs miers.

slieks (2013-04-24 13:59)      Katrs gadījums jau tomēr ir savādāks.
Es cenšos tūlīt pēc 17-iem neko nesarunāt, jo nevaru zināt, vai brīdī, kad celšos kājās, neiezvanīsies telefons, vei steidzami nebūs jāatbild kādas e-pasts (pasaulē strādā arī citās diennakts stundās). Neviens man uz nagiem neskatās, varu to visu ignorēt un doties projām, bet man pašai būs vieglāk strādāt, ja zināšu, ka vajadzīgā brīdī process būs pavirzīts uz priekšu.
Laikam jau piederu pie tām apzinīgajām. :)

Tessa (2013-04-24 14:05)      (c)Pārstrādājas, ja .. pacietīgi gaida, kad tiks novērtēts viņu ieguldījums līdz ar to cerot uz lielāku algu, labāku amatu vai ko tamlīdzīgu

Deisa,un tu uzskati,ka tas nav normali-stradat vairak(ja ir iespeja),lai dabutu labu/labaku amatu un lielaku algu?

ne,nu katrs spriezh pec sava padariita darba.tavejais diez vai izcelsies ar kadiem rezultatiem un produktivitati,jebshu tu partiec no svaiga gaisa.
kur var shitadas muljkjiibas pateikt,psc.

Deisa (2013-04-24 18:00)      To Tessa - katram savas prioritātes. Man nauda un karjera nav starp tām. Naudu vajag tik cik lai būtu ko ēst, kur dzīvot un ko mugurā vilkt. Priekš tā izdaru nepieciešamo un pārējā laikā varu neiespringt. Tur jau tā lieta - katram savs. Man paveicies ar to, ka priecē lietas un nodarbes, par ko līdzekļi izdodami minimāli un dēļ tā nav jākalpo citu vajadzībām.

MaryClaire (2013-04-26 09:00)      ir atsevišķi darba devēji, kas savus darbiniekus neciena, bet tie ir tikai atsevišķi darba devēji. tie, kas ilgtermiņā nedomā par sava uzņēmuma reputāciju [pie kājas ir] un savu darbinieku atdevi [kvalitatīvs darbinieks ir tāds, kam patīk savs darbs, nevsi tāds, kas strādā āpēc, ka jāstrādā], pārējie rūpējas par darbiniekiem.
p_p, starp citu, pateica diezgan pareizi - vai nu slodze nepareiza, vai darbinieks nederīgs darbam. abi ir labojami.

tie, kas savu darbu pilda neskatoties uz bonusiem, tie tiek novērtēti no savu darba devēju puses. ja nē - vienmēr ir izvēle - darīt tikai obligāto minimumu, vai meklēt citu darbu. starp citu, TVnet šorīt ir gluži labs raksts ievietots "mazo algu cilpā", varbūt der iepazīties ar vispārējo situāciju? lai kā gribas vainot to kretīnu darba devēju [es neatbalstu Cayenne pirkumus], varbūt vispirms vajadzētu paskatīties, kas es pats esmu? - ja esmu kategorijā "mazkvalificētais", tad vai vispār ir tiesības prasīt algu kā kvalificētam?

zebs (2016-10-14 17:16)      Ja regulāri jāstrādā virsstundas - ir problēma ar priekšnieku, neprot pareizi organizēt darbu.
Ja darbinieks cenšas "izsisties" uz augšu, pastrādājot ilgāk ... pats sevi nobeigs. Ja tagad jāpastrādā ilgāk kāptu karjerā, tad "augšā", lai noturētos līmenī, būs vēl vairāk jāpārstrādā. Cik ilgi var tā kvalitatīvi strādāt? Izdegs un atlaidīs.
Es te nerunāju par atsevišķiem, iepriekš neparedzētiem gadījumiem, kādi ir katrā darbā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu