Irnieka tiesibas uz internetu/tv

Labdien,
Nesen nosledzu ires ligumu kaa irnieks uz 1 gadu, liguma ir punkts, ka irnieks ir tiesigs pieslegt dzivokli sev velamo internetu/tv pakalpojumu. Sazvanijos ar lattelecom par velamo pieslegumu, bet beigas sanaca, ka dzivokli nav iespejas pieslegt optisko kabeli bez urbsanas un dzivokla saimnieks nepiekrit ka mes veicam urbsanas darbus. Vai uz si pamata man ir tiesibas lauzt ires ligumu ?

violeta      Aprunajies ar saimnieku,parliecini,ka caurums sienaa buus niecigs,vizuali neko nezaudes siena vai virsdurvis.

jasse      1. Cik bijusi darīšana ar lattelekom, pie jauna pieslēguma nāk līdzi 2 gadu nelaužams līgums, nez kā tas iet kopā ar 1 gada īres līgumu?
2. Apskaties kādu produktu kaimiņi lieto un dari kā viņi.

ALCORA      Viegli runāt tam,kuram nekā sava nav.Ja būtu,tad diez vai ļautu īrniekam darīt kas tik ienāk prātā.Ja nebūs ierobežojumu,urbs un borēs,jauks un pārbūvēs.Rozīte77 panems advokātu,iebakstīs ar pirkstu līgumā,ka tur nav aizliegts un lieta darīta.Starp citu,Vācijā ne tikai urbt,bet pat tapetes,pat vienu flīzīti nedrīkst nomainīt bez saskaņošanas ar saimnieku.Ja netici,pajautā tur kādam.Un garantijas summa nav 100Ls kā pie mums.
Īrniekam jāsaprot,ka viņš izmanto svešu mantu,par kuru kāds ir samaksājis naudu,tādēļ,esam tik laipni,respektējam,runājam,ja nepatīk,meklējam citu un līgumā ierakstam,ka darīšu to un to.

Rozite1977      Alcora, man neinteresē būvdarbi vācijā un droši vien arī nekad neinteresēs. savu dzīvokli nevaru atļauties, un vnm brīnos par cilvēciņiem, kuri jelko remontē svešos.
un jā, šajā gadījumā esmu īrnieka pusē. viņš ir pakalpojuma pircējs, nevis lūdzējs vai zaglis. un ieraugot līgumā punktu par tiesībām pieslēgt SEV VĒLAMO netu, iespējams, viņš atteica citiem izīrētājiem un izvēlējās šo bedri.

av2      es iziireeju vairaakus dziivokllus. Pats par sevi saprotams, ka tur ir jaabuut normalam Internte piesleegumam. Taapat , kaa TV, vai siltumam. jaabuut ir taadam kniipstangam,plikadiidai, lai savaa iipassumaa, ko gribi iziireet kadam, taa vissa nebuutu. Paarbriiniities var tikai par dazzu LV iedziivotaaju viedoklliem te :(

edmunds19692      Rozite1977 (2013-04-11 21:25) viedoklis

Jā, īrniekam ir tiesības /spriežot pēc rakstītā/internetu irīkot, tomēr šīs tiesības nerada automātiski blakustiesības (šīnī gadījumā -bojāt īpašumu), jo interneta kabeļa ievilkšana dzīvokļa īpašumā, teorētiski, ir iespējama arī bez uzrbšanas - caur logu vai durvīm. Tātad - urbšana nav obligāts faktisks nosacījums savu tiesību realizācijai, jo īrnieks tās var realizēt citā veidā, tai skaitā arī vienojoties ar īpašnieku.
2013-05-12

kuziz      nu nez,es katrā ziņā ieteiktu aprunāties ar dzīvokļa saminieku un kopīgi nonākt pie secinājuma,kā šo radušos situāciju atrisināt.. 2013-08-29

cerinlapins      …man ir LMT nets caur rūteri nekādu vadu,nekādu caurumu,eju dārzā,eju pie kaimiņiem ar kompi…tagad esmu apmierināta domāju kur es ātrāk biju…;) 2016-05-12

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu