vai esat padomājuši, cik liela būs Jūsu pensija?

šobrīd vietne www.latvija.lv piedāvā apskatīties, kāda būs Jūsu pensija, kad dosieties pelnītā atpūtā
man bija šoks, ja es šodien pensionētos, tad mana pensija būtu 36.64 LVL. labi, vēl man ir laiks uzkrāt - vēl 25 gadi. tomēr cipars manī rada bažu ...

un kā Jūs? - domājat par savu pensiju?

JurisK (2013-02-06 07:35)      Dizhais Ljeenjins samaaciija muus tik taalu, ka naacaas no nekrietniem kapitaljistiem luugt graudus maiziitei, ja kas, tikai taa Latvija atguva neatkariibu no toreiz agoneejoshaas PSRS. Tureet bankaas - muljkjiigi, depoziiti nenosedz inflaaciju. Ilgterminjaa varbuut pensiju fondi nedaudz pelna, bet tiem, kam palicis 10-15 gadu liidz pensijai, tur driizaak zaudees. Savu pensiju jau esmu sanjeemis, ir nedaudz lielaaka kaa biju plaanojis, bet ne jau velti saldeeju nagus ziemeljjuuraas, pamaz tomeer! Bet taa siikai iztikshanai pietiktu, Riigas dziivoklii gan pashvaki. Ko dariit 40-50 gadniekiem, iipashi tie, kas nodokljus optimizeejushi? Kaa Polo teica - censties liidz vecumdienaam savu nelielu saimnieciibu laukos ieriikot. Un gatavoties darbam, kameer kaajas un rokas kust. Pensija ir jaasaak kraat no pirmaas darba dienas agraa jauniibaa, un arii tad ar apdomu. Uzticeeties vai neuzticeeties valsts finansu sisteemas stabilitaatei? Domaaju, ka droshaak tomeer uzticeeties.

av2 (2013-02-06 08:28)      aizmirstiet par to, ka no pensijas vareesies mieriigi dziivot. Ja tada vispaar vairs buus :(

edmunds19692 (2013-02-07 22:02)      man tas aprēķinātājs parādīja 46 latus. Ņemot vērā, ka soc. nodokļos biju maksājis summas ar gandrīz 3 nullēm katru mēnesi... Tāpēc teikšu to pašu, ko šeit viens jau teica - es neticu tai sistēmai, tāpat kā visām citām LV sistēmām. Pašam par to kauns.

saimniece (2013-02-14 20:17)      Tu ko? Pati pirms laika nosirmosi, ja tik jaunai tādas domas Tavā skaistajā galviņā grozās!

violeta (2013-02-16 17:51)      Nu no 200ls mēneša algas,nekāda diža pensija nesanaks.Lielaku algu nelauj nopelnit..darba specifika nelauj pārstrādaties un otro slodzi tai paša darbavietaa ar likumu noliedz.Bet citās ,tādās pašās iestādēs drikst stradāt.Pilnigs absurds,tad pa 2 darbiem raujoties 2 slodzes pavilkt var iisu laiku.I pensiju nesagaidit.Balsoju par pāatrinato izdienas pensiju.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu