Par valsts valodas lietošanu

Kādai institūcijia var ziņot pa regulāriem latviešu valodas lietošanas pārkāpumiem lielveikalā? Apnicis jau...

debra1 (2012-02-22 11:34)      tas likums darbojaas dikti suudiigi un praktiski ir tikkai uz papiira!

LaskovijMerzavec (2012-02-22 11:34)      Vakar redzeju taadu skatu- ka uz valsts. iestadi atnaca veca sieviete un jautaa krieviski informacijas dienesta... Puisis vinjai atbild tikai latviski, bet vinja neko nesaprot un atkal jautaa to pashu un atkal puisis atbild tikai latviski...

Un kam tas ir vajadzigs, jo taapat taa vechinja nemacusies valodu un tikai palika ari neko nesapratusi - toties puisis izradija latinju augstpratibu

AijaT (2012-02-22 11:41)      Tas taču krievvalodīgo sapnis-DIVvalodība.Katrs runā sava valodā un viens otru labi saprot.Jeb tas puisis no informācijas nesaprata,ko večiņa grib?

Bomzitis (2012-02-22 12:49)      siikaa16 - domā esi baigi gudrā, kā māki krievu val?

Ja tev nedalec, tad runa nav par to, ka latvietis nemācētu krievu val, bet kādēļ latvietim Latvijā ar okupantiem būtu jārunā krieviski?
Ja pirms šī referenduma es vel šat tad runāju ar krieviem krieviski, tad tagad tas ir pilnīgi izslēgts.

Laskovij - un pareizi arī darīja, ka atbildēja tikai latviski, paši krievi uz to uzprasījās.
Pat, ja Latvijā būtu divas valodas, vai tad tas nav tas, ko krievi gribēja, viens runā latviski otrs krieviski, tas kurš kko nesaprot pats vainīgs - mācies valsts valodu.

iluuuzija (2012-02-22 12:56)      Pievienojos Bomzītis viedoklim!

Just_ (2012-02-22 13:40)      "Nabaga večiņu" žēlotājiem derētu atcerēties, ka tās nabaga večiņas ir nodzīvojušas te visu savu apzinīgo mūžu, un ja nu nē, tad šīm večiņām pirms 22 gadiem bija 40 - 50 gadu, kad smadzenes vēl strādā. Gadi iet, bet "nabaga večiņu" skaits ir nemainīgs, un divvalodības, bet patiesībā krievvalodības aizstāvji viņas nodod tālāk nākamajām paaudzēm kā stafetes kociņus.

Spicis (2012-02-22 13:59)      Bez iedziļināšanās:
http://www.vvc.gov.lv/advantagecms/LV/kontakti/valodasinspektori.html
ieej un atrodi sev vajadzīgo.

Laskovij (2012-02-22 14:07)      Bomziiti... Manuprat okupacijas karaspeks nu jau 20 gadus ir projaam..
Un ar ko tie krievvalodigie, kas atbrauca uz shejieni ir sliktaki par tiem latvju balenjiem un zeltenem, kas tagad zemenes lasa??
Der atcereties, ka padomju laika vinjiem nebija vajadziga latvieshu valoda, jo visaa padomija valsts valoda bija krievu.
Savukart pec neatkaribas atgushanas - latvieshu valdibas un pashi latviesi NAV radijusi tadus apstakljus, lai vinjiem butu vajadzigs iemacities valodu.
Neviss ar varu, bet radit vajadzibu to macities un lietot.

Un ko Jus gribat no cilvekiem, kurus ieskaita otras skjiraa un veel apsaukaa par okupantiem utt??? Lai vinji par to Jus mil, ciena un godaa??

iluuuzija (2012-02-22 14:23)      "Un ko Jus gribat no cilvekiem, kurus ieskaita otras skjiraa un veel apsaukaa par okupantiem utt??? Lai vinji par to Jus mil, ciena un godaa??" ...ja nav pa spēkam iemācīties valsts valodu, kurā dzīvo, tad lai brauc mājās uz plašo Krievzemi.

Lucy (2012-02-22 14:25)      aga es arī par to,cik tai veciņai bija 20-50 gadi atpakaļ,ka viņa elementāri pat sarunāties nemāk.svoloči ne krievi kuri ir te izauguši runāt nemāk un tagad te ko pieprasa..ui nikna emu,kā nekad.Es aiz principa tikai Latviski runašu,nekādas pielaides nebūs,kaut vai uz ceļiem lai lūdzās!!!
Esmu noverojusi,ka krievi vis,nu gandrīz visi runa Latviski,bet tie migranti krievvalodīgie,kuri savu baltkrievu,ukrainu valodu nemak,bet sarunajās krieviski,tie tad arī ir tie kuri te neapmierinati,jo pasi tadi nekadi.Nesen ar ukrainu kaiminu bija diezgan asa saruna,lokās man tagad,ka zutis.Redziet viņam nav darba,nosaucu vietu kur vinš var strādāt,tad nu sākās,nezin valodu,tad redziet dienā viņam ceļam daudz aiziet,jo 2ivi transporti,bet uz soc nodaļu,gan zin ceļu un pusi īres nomaksš tiem svoločēniem valsts!!
Pajautāju cik viņš te dzīvo,30gadi,valodu nezin,pse,a dzimtene redz viņa te esot,tā viņš man pateica:))

ko_nu_vairs (2012-02-22 16:47)      Laskovij,nu nesmīdini tautu.Kādas tad ekstras ir bijušas latviešiem,ka visi,pat mazi bērni prot runāt krieviski.Kādas dārgās programmas un super truper kursi ir Francijā,Vācijā,ASV?Tur itin neviens uzraksts nav krieviski un šie ātri vien apgūst valodu.Laikam jau latviešu valoda ir sarežģītāka par ķīniešu,ka visas citas apgūt var,tikai ne latviešu.Igaunijā gan sevišķi savas valodas tiesības nepakačās,Lietuvā tāpat.
Un prasīja krieviski runājošie taču divas valodas,tātad-visiem jāzina abas.Jeb tomēr doma bija pāriet tikai uz krievu valodu,ko tagad cenšas tautas ienaidnieki panākt Latgalē?

Palomino (2012-02-22 18:09)      eksim_braalis (2012-02-21 13:23) viedoklis
--------------------------------------------------
Gluži manas domas.

Ja par tēmu - vai tik ne Valsts valodas inspekcija?

siikaa16 (2012-02-24 20:40)      Bomzītis - jā,gudra jūtos. Paskatos Krievijas ziņas, un nevēlos šeit mazo Krieviju. Augu tikai starp latviešiem,krieviski sāku runāt,ka puiši sāka interesēt. Tagad arī pārsvarā apgrozos starp latviešiem. Ar draugiem,kuri ir krievi runāju abās valodās.Krieviski,lai valodas zināšanas uzlabotu. Veikalā un tirgū runāju tikai latviski,nav bijusi situācija,ka mani nesaprot.
Vācijā ne tur drusku aizbraucām,nebija tai vietā neviena cilvēka,kuram ceļu pajautāt.Tad pamanot fūri ar LV,kas netālu apstājas,mums bija pilnīgi vienalga,ka šoferis krievs un runā ar mums krieviski.
Kad jautāju,kādēļ viens latvietis nobalsoja "par", atbilde bija - lai valdībai ieriebtu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu