Dzīvokļa īpašnieks nemaksā, ko darīt īrniekam?

Īrēju dzīvokli no kundzītes, kas jau gadiem dzīvo Vācijā. Katru mēnesi kārtīgi pēc līguma viņai maksāju uz kontu, bet viņa jau kuro mēnesi nemaksā namīpašniekam, sakot, ka viņai vieglāk pa retam samaksāt lielāku summu. Šodien atnāca milzīgs rēķins ar piezīmi no namīpašnieka: "cienījamie iedzīvotāji, ja tuvākajā laikā parāds netiks dzēsts, Jūsu dzīvoklis tiks aizzīmogots". Tagad nesaprotu- kā tas ir, aizzīmogots, manuprāt, izlikt no dzīvokļa var tikai ar tiesas lēmumu? Ko vispār darīt- saimnieci sazvanīt cenšos, bet neizdodas. Varbūt nākamo īres maksu (segtu mazliet mazāk kā pusi parāda), aizskaitīt tam namīpašniekam, un aizsūtīt saimniecei e- pastu, paskaidrojot situāciju, vai vienkārši izlikties par beigtu un maksāt saimniecei kā līdz šim? Ko Jūs darītu?

ULTRA (2011-02-07 10:50)      Laskovij,tur namsaimniekam neviens neliedz ieet īpašumā.Autorei tas īpašums nepieder,pat izīrētājai ir tikai īres tiesības.Namīpašniekam par nemaksāšanu ir tiesības lauzt īres līgumu ar izīrētāju,bet īsajai_vasarai tur vispār nekādu tiesību nav,tikai pienākumi.

LaskovijMerzavec (2011-02-07 11:28)      ULTRA .... ires ligumu var patraukt tikai abpuseji vienojoties vai tiesas celja.
Par ja irnieks nemaksa, patvaljigi izlikt ara vinju nevar.

Diemzhel tada ir LR likumdoshana.

upis (2011-02-11 14:58)      Kaut kā neiet kopā teksts... Izīrētājs un namīpašnieks ir divas dažādas personas? Tad kam pieder dzīvoklis? Tev ir apakšīres līgums?

Kalvina (2011-02-13 13:59)      Meklētu citu vietu dzīvošanai...tas ir pats vienkāršākais:)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu