Alimenti vīram

Es ar vīru šķiros, ir 2 bērni. Bērni paliek pie vīra, kādus alimentus man būtu jāmaksā, ja man nekas nepieder. Sākšu visu no nulles?

linda_saulite      Ja nekas nepieder tad peec valsts noteiktaas normas tie ir 108 Ls par 2 beerniem meenesii , ko maksaas Uzturlidzeklju fonds, kad saksi stradat, ja nestardaasi tad no pensijas atvilks !

iposse      Smagi..............

iterators      ieliec savu info kādā ārzemju iepazīšanās portālā un preci nebāluliņu un emigrē

irgo      ...mjā...pareizi teica mana vecmāmiņa: Ir māmiņas ......un ir mātītes.....

roms77      Audzinu savu puiku un viss ok! Nav svarīgi kurš aizgājis, bet attieksme pret bērnu! Ir tādi (mammites, tēti), kuri domā, ka ar naudiņu var visu, tāču bērni paši visu saprot un saliek pa plauktiņiem!

auuauu      Alimenti tiek maksāti bērniem...tiesa piespriedīs cik jāmaksā.......
Neizprotu šādu nostāju no vecāku puses...kad bērnus taisīja ,tad bija labi,kā audzināt un uzturēt, katrs pa sevi...Skumji....

hren_vam      bērnu uzturlīdzekļi - varat vienoties paši savā starpā - noslēdzot vienošanos. Ja grības extrīmu - ja nevarat vienoties - tad jālūdz tiesa - bet kā jamā lems, tā arī būs...

000079      "Tikai nesakiet ka es pirmā, kam nav izdevusies dzīve un vēlas sākt citu." Neesi pirmā, man viena paziņa panāca, ka viņai bērnu atņem un laimīga izmeta laukā visas viņa mantas un gultu. Taviem bērniem paveicās, ka viņiem vismaz ir tēvs.

hefny      Paldies ,Ditiņa!
īpaši ja jums tā paveicas ar pirksta grozīšanu pie denuņiem-vismaz kaut kāda Jums fiziskā aktivitāte-un sevis izpasume!
Jautrīte!
Dzīvē gadās visādi.
Tāpēc jau Jums nav jāgroza pirksts/viens/vai jāceļ gaisā,-var aiziet uz dejošanu vai pastaigā!
Jums gan grūti-kā kas-tā pasai jāpiegriež kas nekas tais deniņos!!hi hi
un par bērniem-ir visādi-gan tā gan šitā.
Un jocīgi-kāpēc aizejot no laulības dzīves,kur viss kopīgs gādāts-kopdzīve,viss tiek atstāts.
Ja tie draudi ko vīra,šantāža---
Vai ,ja doma,man nav naudas,tad neko neņemu-tad-tas jāformē juridiski--doma-atstāju to un to-laulības kopmantu,savu iegildījumu-kaut pārvēršot bērnu kopšanu-mājas uzturēšanu-naudas izteiksmē--tas uzturnauda mana daļā utt
nav jau sevī jākopj pārprastā pieticība /vai sliktums -ja kāds lamā/.
Apstākļī dažadi,varianti arī,juristi dazādi/jāmeklē tas,kas palīdz nevis saka-,ka est slikta/.Juridiski-var prasīt oficiālu-tikšanās laiku-vai bērni dzīvo 3-x dienas mēnesī pie mammas/ciemojas/,vai kā citādi.
ja draudi--kā vīrieši mēdz teikt,ja bērnus paturēsi-neko nedabūsi-muļķības.
šantāzas un draudi -mēdz būt dažadi.
Zinu no paziņām.
Un mantas-naudas -neesamība-nenozīmē,ka jāatdod bērni/labprātīi/jo vīri mēdz arī draudēt.
ja kādi citi apstākļi-tie jārisina ar juristiem
Bāriņtiesās ir bezmaksas juristi.
Var iet pie vaqirākiem.
Ir krīzes centrs ""Skalbes""-bezmaksas psihologa padomiem.
Tas lieti noder.
Arī negatīva atbilde-rosina domāt,meklēt,rīkoties.
jāatrod arī tāds cilvēks,kas Jūs atbalsta un rod-jūsm un bērnem labvēlīgu risinājumu,tikšanās.

Lai veicas!
Rupekļie/lēm-lūdzu bez apsaucieniem un uzbraucieniem.

dzīvē bez jūsu negācijām-ir citas lietas-risināmas.

Un ārā -jauka ziema-lai jauka diena-visiem!

iposse      žēl tādās ģimenēs izaugušo bērnu...pilnu negāciju.abas pusēs plēšas, reti kurš padomās, kā bērnam labāk.Un tad izaug tādi nelaimīgi, nepareizi, ar visādiem putniem galvā un sirdī....pilni naida uz visu pasauli, jo pasaule apkārt nav bijusi nekāda labā...

beibe14      Varu teikt no pieredzes-neatstāj bērnus tēvam,bet audzini pati.Bērni ir mūsu bagātība-vīrieši var nākt un iet,bet bērni būs mūsu vienmēr.Tu esi vēl jauna-gan atradīsi vīrieti,kas mīlēs Tevi ar bērniem un Tavus bērnus pieņems.Grūtības ir pārejošas-cīnies!!!Uzturi normālas attiecības ar bijušo un gan viss nokārtosies.

Blaze      Liekās mierā, mazgātāji! Kāda starrpība, pie kā dzīvo, tēva vai mātes?!!! Kaut kādi pastulbi stereotipi, ka bērniem pie mātēm jāpaliek. Man tuvam radam abi bērni izvēlējās pie tēva dzīvot un mamma piedalījās audzināšanā un maksāja alimentus. Un nekādu problēmu, visiem labi. Te patiesi jāskatās, kur būs labāk bērniem. Cita lieta, ka uzturlīdzekļi patiesi IR jāmaksā un arī audzināšanā ir jāpiedalās. Un tas neatkarīgi no tā, kurš ir tas, kas no ģimenes atdalās. Īstenībā šīs lietas pieauguši cilvēki spēj bez tiesām atrisināt. Man jau šķiet tiesas neapzinīgajiem domātas. Ikdienā man bez ne kādām tiesām bijušais maksā summu par ko paši esam vienojušies, ja kādu mēnesi bērns pie viņa, tad es maksāju viņam. Galu galā, tā summa patiesi aiziet pašam bērnam un reāli jau sanāk tā, ka parasti jau tāpat vairāk iznāk ieguldīt, pie kura tas bērns ir.

riks      alimentus nemaksā no tā, kas pieder, bet % no ienākumiem vai fiksētu summu - kā nu tās klimaktēriskās vecenes - tiesas piesēdētājas izlemj. ja līdz tiesai nonāk tā lieta. a ja sarunā, tad kā sarunā.

hefny      rik--arī vīriešiem ir tā sauktais klimaks,bet pie tam--vēl izteiktāks ,kā kundzītēm,un vecuma marasms iet roku rokā ar rupjību un neiecietību--pret sava vecuma personām-kundzītēm,kuras pārsvarā/vismaz te/ir koptas,sakarīgas,ar izglītībām,sabiedrisko stāvokli un stāju,firmu un citu-personīgo biznesu un izaudzinātiem godam vismaz diviem bērniem/ir tas vīrs vai nozudis,mainot daudzas sieva,jo near vienu jau tie staigātāji nevar sadzīvot/.
Lūdzu neaizskart citus--ne ar rokām,ne ar apsaukāšanos-neesat jau smilšu kastē-kur met acīs citiem smiltis,pēčāk brēc,ka dabū pa mici!!!
Tolerance un iecietība-tās ir jauka kunga iezīmes,bez gudrības,kas jau ir pašaprotama jābūtība!

diana1960      Ka var sieviete atstat bernus vīram .Nesaprotu.Min alimentus ko nosaka tiesa 60 ls menesī.

Opals      Brīnumains gadījums :)))). . . . Parasti vīru met zem tanka, atņem visu un pieprasa vēl alimentus. Ieteiktu mīļi parunāt ar vīru - uzrakstīt, ka atsakies no bērniem un aizmirst par viņiem.

erina_erina      hefny, Tev jaapamaacaas savu domu likt uz papiira, neko nevar tai mudzheklii saprast.
leila1986 - ja Tu atsakies no beerniem, tad nekas vairs nav jaamaksaa. Reekjinies, ka nekad arii vairs nevareesi pretendeet uz saviem beerniem, pat ne uz tikshanos.
2010-04-12

Weejainaa_      nesaprotu,ko Tu visu laiku uzsver,ka līdz bērnu 18.gadiem Tev jābūt līdzās bērniem un vīram?Nu kas par muļķībām,vai Tu esi pārliecināta,ka tēvs labprātīgi ņems bērnus?Ar alimentiem ir tā,ja tēvs pieprasīs,tad Tev būs jāmaksā,nevienu neinteresēs ir Tev ienākumi vai nav....valsta tādos gadījumos maksā tavā vietā,bet Tev var likt strādāt valstij...piem slaucīt ielas vai kādu citu darbu ....tā bija nedaudz agrāk...hm,un Tu tik mierīgi esi gatava atdod savus bērnus? :( 2011-11-08

knika      (c) Ja es atteiktos no bērniem,tad man alimenti nebūtu jāmaksā?

Tu PATIEŠĀM apsver tādu iespēju?! Tikai tādēļ, ka Tev dzīve nav izdevusies? Da kam tad tā dzīve iet kā pa diedziņu? Tāpēc jau nevar tā visu nogriezt ar nazi, BĀC TIE IR TAVI BĒRNI, nevis kāds Duksis, ko var atdot uz laukiem, kad apnīk!!! Bet nu... varbūt bērniem tiešām tā būs labāk, nekā pēc tam justies, ka Tev dzīvi sabojājuši tik ar to vien, ka IR...
2012-03-14

skrejosaa      Jeezus!!!
Manam skukjim arii 26 gadi un sapnjo par laiku, kad pashai buus siischi,
shitaaa - ka tik kaut ko par daudz neiedod saviem beerniem .
Tad nopelni , lai buutu ko iedot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Siichi ir Tavi engjeliishi, vinjiem jaadod visa Tava dziive !!!!!!!!!!!!!!!
2012-03-20

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu