Laulības baznīcā

Esmu laulājusies baznīcā. Savulaik, kad man tas nebija aktuāli, esmu dzirdējusi, ka var šķirt baznīcā slēgtu laulību. Būšu pateicīga par informāciju šajā jautājumā.

Pele_chiibaa (2009-11-25 18:57)      Baznīca nešķir laulību. jamās varā ir tikai anulēt to - t.i. atzīt par nekad bijušu.
cits jautājums - vai Baznīca pieļauj laulības šķiršanu. Protestantiskie atzari pieļauj. Šķiries tiesas ceļā, cik lien un atkal un atkal varēsi doties uz baznīcu no jauna laulāties ar citiem kandidātiem.
Savukārt pareizticīgie un katoļi - nepieļauj laulības šķiršanu -t.i. tiesas ceļā tevi izšķirs, bet kamēr bijušais laulātais draugs vien būs dzīvs, nedrīkstēsi vairs laulāties.
A laulību anulēšana - par pareizticīgajiem nezinu, bet katoļi anulē, ja var pierādīt, ka zvēresta došanas brīdī, viens no pāra ir "melojis" vai kā citādi nav bijis patiess, kaut ko noklusējis utml.

barbarosa9 (2009-12-02 22:36)    1 Katolji nevar shkjirt lauliibu bez pasha Vatikaana piekrishanas.

upis (2010-03-15 14:11)  1   Cik man ir info, tad pievienojos Pele_chiibai. Tāds šausmīgi laikietilpīgs un ķimperīgs pasākums- no sākuma tavu lietu groza tepat Latvijā, tad Vatikānā... Tas par katoļiem
Varbūt kādam ir info kas notiek luterāņiem un pareizticīgajiem...???

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu